Tidligt topopgør onsdag

Efter to spillerunder er der tre ubesejrede hold i Basketligaens Pro A – onsdag aften er der kun to. Horsens ICs status som ubesejrede røres der ikke ved, men enten Bakken Bears eller Randers Cimbria får sæsonens første nederlag, når de to hold krydser klinger i Vejlby-Risskov Hallen. Det bliver en gentagelse af sidste sæsons meget tætte semifinaleopgør.

Randers Cimbria har i mange år været båret af guard-duoen Chris Nielsen og Charlie Burgess. Mens sidstnævnte – der har en fortid som DM-vinder i Bakken Bears – stillede støvlerne på hylden efter sidste sæson, er den rutinerede indfødte randrusianer – der også har vundet DM med Bears – still going strong i hjerteklubben. Chris Nielsen er ligaens mest scorende (6.883 point) spiller gennem tiderne (og spiller i øvrigt onsdag sin ligakamp nummer 450), og han er bestemt ikke færdig. Nielsen spiller sin 18. sæson i den bedste række, og han var i sidste sæson nummer ni på ligaens topscorerliste – og dermed højst placerede danske spiller.

Cimbria er nu meget andet end Chris Nielsen. Sidste sæsons nummer fem på topscorerlisten, Brantley Bynum, er hentet tilbage til Kronjylland, og Bynum er startet sæsonen rigtig fint med 16 og 28 point i Cimbrias første to kampe. Amerikaneren har taget 8,5 rebounds i gennemsnit i de to kampe.

Corey Silverstrom hedder den nye guard i Randers, og han snitter 18,5 point pr. kamp. Den franske 218 cm høje Jonathan Jeanne er ny mand hos Cimbria, og han kommer med sine forsvarsevner helt sikkert til at genere modstandernes spillere. Blandt de danske spillere er – udover Chris Nielsen – Casper Stage og Rasmus Bach startet rigtig fint, og så skal man holde øje med Oliver Strøh, der er kommet fra Wolfpack. Ja, og så har vi ikke engang nævnt amerikanske Josh Fortune, der i 2017/18-sæsonen snittede 16 point pr. kamp i Ungarn.

Ja, og så er der Bakken Bears, der står klar som Cimbrias modstandere onsdag. Bears vandt senest en forholdsvis sikker sejr i Næstved (93-76) i en kamp, der viste, at topniveauet forsvarsmæssigt er virkelig højt. Men forestillingen i Arena Næstved viste også, at der stadig er arbejde at gøre med at holde højt niveau over en hel kamp.

Hvor Bears har slået Copenhagen Basketball og Team FOG Næstved, har Cimbria besejret Svendborg Rabbits (89-74) og EBAA (95-64).

Der er tip off kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan ses live på fanseat.com

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE