Tidligt topopgør onsdag

Efter to spillerunder er der tre ubesejrede hold i Basketligaens Pro A – onsdag aften er der kun to. Horsens ICs status som ubesejrede røres der ikke ved, men enten Bakken Bears eller Randers Cimbria får sæsonens første nederlag, når de to hold krydser klinger i Vejlby-Risskov Hallen. Det bliver en gentagelse af sidste sæsons meget tætte semifinaleopgør.

Randers Cimbria har i mange år været båret af guard-duoen Chris Nielsen og Charlie Burgess. Mens sidstnævnte – der har en fortid som DM-vinder i Bakken Bears – stillede støvlerne på hylden efter sidste sæson, er den rutinerede indfødte randrusianer – der også har vundet DM med Bears – still going strong i hjerteklubben. Chris Nielsen er ligaens mest scorende (6.883 point) spiller gennem tiderne (og spiller i øvrigt onsdag sin ligakamp nummer 450), og han er bestemt ikke færdig. Nielsen spiller sin 18. sæson i den bedste række, og han var i sidste sæson nummer ni på ligaens topscorerliste – og dermed højst placerede danske spiller.

Cimbria er nu meget andet end Chris Nielsen. Sidste sæsons nummer fem på topscorerlisten, Brantley Bynum, er hentet tilbage til Kronjylland, og Bynum er startet sæsonen rigtig fint med 16 og 28 point i Cimbrias første to kampe. Amerikaneren har taget 8,5 rebounds i gennemsnit i de to kampe.

Corey Silverstrom hedder den nye guard i Randers, og han snitter 18,5 point pr. kamp. Den franske 218 cm høje Jonathan Jeanne er ny mand hos Cimbria, og han kommer med sine forsvarsevner helt sikkert til at genere modstandernes spillere. Blandt de danske spillere er – udover Chris Nielsen – Casper Stage og Rasmus Bach startet rigtig fint, og så skal man holde øje med Oliver Strøh, der er kommet fra Wolfpack. Ja, og så har vi ikke engang nævnt amerikanske Josh Fortune, der i 2017/18-sæsonen snittede 16 point pr. kamp i Ungarn.

Ja, og så er der Bakken Bears, der står klar som Cimbrias modstandere onsdag. Bears vandt senest en forholdsvis sikker sejr i Næstved (93-76) i en kamp, der viste, at topniveauet forsvarsmæssigt er virkelig højt. Men forestillingen i Arena Næstved viste også, at der stadig er arbejde at gøre med at holde højt niveau over en hel kamp.

Hvor Bears har slået Copenhagen Basketball og Team FOG Næstved, har Cimbria besejret Svendborg Rabbits (89-74) og EBAA (95-64).

Der er tip off kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan ses live på fanseat.com

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE