Tidligt topopgør onsdag

Efter to spillerunder er der tre ubesejrede hold i Basketligaens Pro A – onsdag aften er der kun to. Horsens ICs status som ubesejrede røres der ikke ved, men enten Bakken Bears eller Randers Cimbria får sæsonens første nederlag, når de to hold krydser klinger i Vejlby-Risskov Hallen. Det bliver en gentagelse af sidste sæsons meget tætte semifinaleopgør.

Randers Cimbria har i mange år været båret af guard-duoen Chris Nielsen og Charlie Burgess. Mens sidstnævnte – der har en fortid som DM-vinder i Bakken Bears – stillede støvlerne på hylden efter sidste sæson, er den rutinerede indfødte randrusianer – der også har vundet DM med Bears – still going strong i hjerteklubben. Chris Nielsen er ligaens mest scorende (6.883 point) spiller gennem tiderne (og spiller i øvrigt onsdag sin ligakamp nummer 450), og han er bestemt ikke færdig. Nielsen spiller sin 18. sæson i den bedste række, og han var i sidste sæson nummer ni på ligaens topscorerliste – og dermed højst placerede danske spiller.

Cimbria er nu meget andet end Chris Nielsen. Sidste sæsons nummer fem på topscorerlisten, Brantley Bynum, er hentet tilbage til Kronjylland, og Bynum er startet sæsonen rigtig fint med 16 og 28 point i Cimbrias første to kampe. Amerikaneren har taget 8,5 rebounds i gennemsnit i de to kampe.

Corey Silverstrom hedder den nye guard i Randers, og han snitter 18,5 point pr. kamp. Den franske 218 cm høje Jonathan Jeanne er ny mand hos Cimbria, og han kommer med sine forsvarsevner helt sikkert til at genere modstandernes spillere. Blandt de danske spillere er – udover Chris Nielsen – Casper Stage og Rasmus Bach startet rigtig fint, og så skal man holde øje med Oliver Strøh, der er kommet fra Wolfpack. Ja, og så har vi ikke engang nævnt amerikanske Josh Fortune, der i 2017/18-sæsonen snittede 16 point pr. kamp i Ungarn.

Ja, og så er der Bakken Bears, der står klar som Cimbrias modstandere onsdag. Bears vandt senest en forholdsvis sikker sejr i Næstved (93-76) i en kamp, der viste, at topniveauet forsvarsmæssigt er virkelig højt. Men forestillingen i Arena Næstved viste også, at der stadig er arbejde at gøre med at holde højt niveau over en hel kamp.

Hvor Bears har slået Copenhagen Basketball og Team FOG Næstved, har Cimbria besejret Svendborg Rabbits (89-74) og EBAA (95-64).

Der er tip off kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan ses live på fanseat.com

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE