Stjerneholdet fejrer sin 50. sæson

I forbindelse med kampen mod Randers Cimbria vil Bakken Bears hylde et legendarisk hold, hvoraf mange spillere har en fortid på Bakken Bears-holdet (inden det hed Bakken Bears, dog). Stjerneholdet runder sin sæson nummer 50 som samlet hold, og i den anledning har holdet beskrevet sig selv.

Stjerneholdet indledte sin succeshistorie i sæsonen 1970-71. 2019-20 markerer således holdets 50. sæson, hvor Stjernerne i hele perioden har båret på rødderne fra opbygningen og videreførelsen af ABF/Skovbakken/Bakken Bears.

I årenes løb har 60 spillere – landsholdsspillere, 1. divisionsspillere og motionister – haft den ærefulde titel: Stjernespiller.
Aktuelt består holdet af 14 aktive Stjerner med en gennemsnitsalder på 71,5 år – heraf er 5 spillere over 75.

Holdet træner stadig intensivt en gang om ugen, inden man bagefter slutter aftenen på café – en del af et også rigt socialt liv, der omfatter jule- og sommerfester, mærkedage, ture mv.

Holdet spillede i 25 år 353 kampe i Danmark med et fyldt pokalskab, men har siden 1994-95 kun spillet i udlandet, da danske klubber ikke længere havde mod til at lægge krop til Stjernernes tryllerier.

Hvert år deltager holdet f.eks. i World Basketball Association of Star Teams’ finaleserie, hvor Stjernerne rutinemæssigt vinder pokalen.

I anledning af jubilæet har Komitéen for NBA’s All Star Teams indbudt Stjerneholdet til en opvisningskamp i Madison Square Garden i New York med disse startere: Stephen Curry, Kawhi Leonard, Kevin Durant, Nikola Jokic og Damian Lillard. Stjernerne har imidlertid høfligt, men bestemt takket nej. Begrundelsen er, at holdet foretrækker en virkelig hård træningssession. Den største modstand får Stjernerne jo kun, når de spiller mod sig selv!

Blandt Stjernernes mange dyder er deres kreativitet og innovative evner. Et par eksempler her:

I sæsonen 1992-93 blev Ann Busch som holdets første og hidtil eneste kvindelige spiller optaget på Stjerneholdet – efter tilladelse fra JBBF, og hun var en markant center til træning og kampe.

Allerede for mange år siden opfandt og udviklede Stjernerne 3 mod 3-spillet til 1 kurv. På det seneste har holdet givet FIBA lov til at kopiere spillet med titlen: ”FIBA 3X3”. Stjernerne er tilfredse med, at FIBA 3X3-basketball kommer med på det olympiske program i 2020.

 

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE