Stjerneholdet fejrer sin 50. sæson

I forbindelse med kampen mod Randers Cimbria vil Bakken Bears hylde et legendarisk hold, hvoraf mange spillere har en fortid på Bakken Bears-holdet (inden det hed Bakken Bears, dog). Stjerneholdet runder sin sæson nummer 50 som samlet hold, og i den anledning har holdet beskrevet sig selv.

Stjerneholdet indledte sin succeshistorie i sæsonen 1970-71. 2019-20 markerer således holdets 50. sæson, hvor Stjernerne i hele perioden har båret på rødderne fra opbygningen og videreførelsen af ABF/Skovbakken/Bakken Bears.

I årenes løb har 60 spillere – landsholdsspillere, 1. divisionsspillere og motionister – haft den ærefulde titel: Stjernespiller.
Aktuelt består holdet af 14 aktive Stjerner med en gennemsnitsalder på 71,5 år – heraf er 5 spillere over 75.

Holdet træner stadig intensivt en gang om ugen, inden man bagefter slutter aftenen på café – en del af et også rigt socialt liv, der omfatter jule- og sommerfester, mærkedage, ture mv.

Holdet spillede i 25 år 353 kampe i Danmark med et fyldt pokalskab, men har siden 1994-95 kun spillet i udlandet, da danske klubber ikke længere havde mod til at lægge krop til Stjernernes tryllerier.

Hvert år deltager holdet f.eks. i World Basketball Association of Star Teams’ finaleserie, hvor Stjernerne rutinemæssigt vinder pokalen.

I anledning af jubilæet har Komitéen for NBA’s All Star Teams indbudt Stjerneholdet til en opvisningskamp i Madison Square Garden i New York med disse startere: Stephen Curry, Kawhi Leonard, Kevin Durant, Nikola Jokic og Damian Lillard. Stjernerne har imidlertid høfligt, men bestemt takket nej. Begrundelsen er, at holdet foretrækker en virkelig hård træningssession. Den største modstand får Stjernerne jo kun, når de spiller mod sig selv!

Blandt Stjernernes mange dyder er deres kreativitet og innovative evner. Et par eksempler her:

I sæsonen 1992-93 blev Ann Busch som holdets første og hidtil eneste kvindelige spiller optaget på Stjerneholdet – efter tilladelse fra JBBF, og hun var en markant center til træning og kampe.

Allerede for mange år siden opfandt og udviklede Stjernerne 3 mod 3-spillet til 1 kurv. På det seneste har holdet givet FIBA lov til at kopiere spillet med titlen: ”FIBA 3X3”. Stjernerne er tilfredse med, at FIBA 3X3-basketball kommer med på det olympiske program i 2020.

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE