Scouting: Dette er Egis Körmend

BC Egis Körmends tredobbelte ungarske mestre er favoritter til at vinde FIBA Europe Cups gruppe H. De aktuelle vicemestre har et utroligt stærkt hold med stærke internationale profiler krydret med rigtig dygtige hjemlige spillere.

Holdet har hjemmebane i Körmend – en by på 12.000 indbyggere i det allervestligste Ungarn blot ti kilometer fra den østrigske grænse. Körmend ligger i smørhullet mellem Wien, Bratislava, Budapest og Zagreb – et par timers kørsel fra alle byerne.

Egis Körmend vandt det nationale mesterskab i 1987, 1996 og 2003, og de har suppleret med syv pokaltitler – seks i 1990erne samt en i 2016. Selvom mesterskabstitlerne er længe siden, så var holdet meget tæt på at sikre sig det ungarske mesterskab i den forgangne sæson. Her vandt Egis Körmend både grundspillet og mellemspillet mellem de bedste seks hold, men desværre for Körmend var Falco Vulcano fra Szombathely bedst til sidst, og de vandt finaleserien. Dermed kvalificerede de sig til kvalifikationsrunden til Basketball Champions League.

At ungarsk basketball holder højt niveau blev bevist, da Falco gik igennem kvalifikationen til hovedturneringen ved at slå både Oradea fra Rumænien og Venstpils fra Estland.

I sæsonen 2018/19 deltog Egis Körmend i Alpe Adria Cup, hvor en del dygtige hold fra Adriaterhavsområdet deltager. Egis gik helt til tops i deres første deltagelse i turneringen efter finalesejr over et kroatisk hold. I denne sæson deltager Körmend i FIBA Europe Cup, Alpe Adria Cup samt naturligvis i den hjemlige turnering – så det bliver et tæt program.

Egis Körmend trænes af tyske Matthias Zollner, der bl.a har erfaring fra UBC Gussing Knights med hvem han har vundet en østrigsk pokaltitel og Z Mobile Prishtina, som han dog hurtigt forlod for i december 2018 at tage til Körmend. Zollner har også erfaring som østrigsk landstræner.

Det ungarske hold har tre amerikanske profiler, en canadier og et par andre udlændinge – men også hjemlige profiler. 198 cm høje Jordon Varnado var et rigtig stort collegenavn på Troy University, og han nåede at spille NBA Summer League for Toronto Raptors. Point guarden Frank Turner er en rutineret spiller med fortid i det meste af Europa – bl.a. Holland, Polen, Belgien og Tyskland. I sidste sæson snittede Turner 12,4 point og 6,0 assists for Crailsheim i den bedste tyske række. Den tredje amerikaner er Travis Taylor, der er en erfaren power forward, der spillede i Tyskland og Tyrkiet i sidste sæson. Det canadiske islæt er shooting guarden Justin Edwards, der tidligere har snittet et tocifret antal point i Basketball Champions League, og i sidste sæson nåede at optræde i både den bedste israelske række og i Sydkorea.

Den store ungarske profil hedder Akos Keller, der har spillet et væld af landskampe og bl.a. deltog ved EM i 2017. Han har været profil i bl.a. Szolnoki Olaj – hvor han nåede semifinalen i FIBA Europe Cups forgænger EuroChallenge i 2014 – og i Alba Fehervar. I sidste sæson – hans første i udlandet – spillede han i den bedste franske række. Også Csaba Ferencz skal nævntes i rækken af profiler. Den 194 cm høje small forward er med sine 34 år og nu 18. sæson i samme klub en klublegende, men også internationalt har han markeret sig, bl.a. ved deltagelse ved EM i 2017.

Egis Körmend har en stor historik for deltagelse i de europæiske turneringer. Bortset fra i 2018/19-sæsonen, hvor deltagelsen i Alpe Adria Cup var prioriteret, har holdet spille med i EuroChallenge og FIBA Europe Cup siden 2012. I 2017/18 nåede Körmend 1/8-finalerne, hvor det blev til nederlag imod de senere vindere fra Venezia, Italien.

Basketballklubben BC Körmend – Egis er navnet på et konstruktionsfirma – har produceret et stort talent i form af György Golomán, der i 2018 afsluttede sin collegekarriere hos UCLA Bruins. Den 211 cm høje center er nu hos Yokohama i den japanske B-League efter i sidste sæson at have spillet i NBAs udviklingsliga, G-League. I Yokohama spiller han i øvrigt sammen med den tidligere Aabyhøjspiller Ed Morris…

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE