Tylor Ongwae: Vi må tilbage på tegnebrættet

Bakken Bears spillede onsdag aften sin første kamp på hjemmebane i dette års udgave af FIBA Europe Cup foran et oplagt publikum i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre spillede en flot kamp i en hæsblæsende affære med skiftende føringer, men “Bjørnene” kom til kort til sidst i kampen med for mange misbrugte muligheder. Bakken Bears taber derfor med 81-87 til de ungarske vicemestre fra Egis Körmend.

Bakken Bears spillede en fremragende kamp gennem de første tre perioder, hvor man førte kampen og undervejs virkede til at være i fuld kontrol. Ungarske Egis Körmund har dog gennem mange sæsoner vist klassen på den europæiske scene ved at være fast inventar blandt de sidste hold i FIBA Europe Cup. Onsdag aften viste de desværre endnu engang klassen i fjerde periode, hvor de lukrerede på en skidt slutfase af Bakken Bears. Gæsterne udnyttede de mange misbrugte muligheder fra aarhusianerne og sikrede sig en vigtig udesejr til allersidst. I den præstigefyldte turnering FIBA Europe Cup er der ikke plads til tørkeperioder, når kampen spidser til i slutfasen. De misbrugte muligheder og nederlaget ærger naturligvis også en ellers velspillende Tylor Ongwae:

“Jeg synes, at vi begyndte kampen rigtig stærkt og fulgte vores plan fuldt ud. Desværre spillede vi en forfærdelig fjerde periode, hvilket var en skam, for vi havde spillet eksemplarisk i de tre foregående perioder. Vi følte, at vi havde kampen, hvor vi gerne ville have den. Dette er et enormt svært nederlag at sluge. Kampen kunne have gået begge veje til sidst, men vi havde ikke dygtigheden og heldet til at hive sejren hjem. Publikum hjalp os i dag ved at skabe en god atmosfære, så det piner os ikke at kunne give dem sejren.” – udtaler Tylor Ongwae og fortsætter:

“I denne turnering er det enormt vigtigt at vinde sine hjemmekampe, så man ikke skal jagte store resultater på udebane. Dette er vi nødt til nu. Holdet og mig selv har dog fortsat stor tro på tingene. Det bliver svært at vinde på udebane, men vi føler os afgjort i stand til at gøre det. Vi har vist det før, og vi vil gøre det igen. Vi må bare tilbage på tegnebrættet, så vi kan forbedre os og gøre det bedre næste gang. Vi kommer stærkere tilbage.”

Bakken Bears er udover dagens modstander fra Egis Körmund i gruppe med Kataja Basket og Legia Warszawa. Næste opgør i FIBA Europe Cup bliver onsdag den 30. oktober på hjemmebane mod Kataja Basket.

Læs hele kampens referat her

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE