Bakken Bears tilbage på sporet i FIBA Europe Cup med sejr over Kataja Basket

De regerende danske mestre fra Bakken Bears skulle onsdag aften forsøge at revanchere nederlaget fra den forgangne runde i FIBA Europe Cup til Egis Körmend på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen. Denne aften mødte “Bjørnene” nogle kendte ansigter fra finske Kataja Basket, som Bakken Bears også mødte i forrige sæsons gruppespil. Aarhusianerne kom planmæssigt fra start i kampen ved at bringe sig foran tidligt, men den gode start og forspringet blev formøblet med turnovers og skidt spil. Gæsterne fra Kataja fuldte god med langt hen i kampen og bragte sig endda foran i flere omgange. Men med en flot fjerde og sidste periode fra hjemmeholdet sikrede man sig sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup, hvilket giver en smule ro inden de resterende kampe.

“Jeg er meget tilfreds med aftenens sejr. Det var lidt vind eller forsvind i aften. Man har ikke råd til at tabe to hjemmekampe på stribe i gruppespillet, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at nå langt, så det var en meget vigtig sejr for os. Nu skal vi have fat i den store spade og vinde nogle flere kampe.” – lød det var Steffen Wich efter kampen.

Det var særligt de taktiske forberedelser, der lykkedes for danskerne onsdag aften i forhold til nederlaget til Egis Körmend i sidste uge, og det var cheftræneren glad for at se fra sit mandskab:

“Vi havde samme energiniveau i den forrige kamp mod Egis Körmend, men vi har arbejdet lidt på, hvordan vi kan elimineret de ustabile perioder i kampene, og det lykkedes vi bedre med denne gang. Kataja er muligvis et lidt svagere hold, men det er stadig international basket, så det var beroligende at se, at vi har rykket os i den rigtige retning”

Med to hjemmekampe i træk for Bakken Bears venter der nu tre udebanekampe på stribe i FIBA Europe Cup. Det betyder mange timer på farten og knapt så meget hvile for Steffen Wichs tropper, men det burde ikke blive forhindring i forhold til at præstere optimalt ifølge cheftræneren:

“Det har vi heldigvis prøvet mange gange før, så det burde ikke blive noget problem for os. Spillerne glæder sig til at komme afsted med hinanden. Og i forhold til de ture, som vi allerede har været på, så bliver en tur til Polen og Ungarn ikke det værste, vi har prøvet. Det udsætter man også gymnasielever for en gang om året, så det skal vi nok overleve.”

Amerikanske Ryan Evans blev kampens spiller med imponerende 20 point og 13 rebounds.

Bakken Bears’ første udekamp i FIBA Europe Cup bliver den 6. november mod Legia Warszawa klokken 20:30.

Læs hele kampens referat her

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE