Bakken Bears tilbage på sporet i FIBA Europe Cup med sejr over Kataja Basket

De regerende danske mestre fra Bakken Bears skulle onsdag aften forsøge at revanchere nederlaget fra den forgangne runde i FIBA Europe Cup til Egis Körmend på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen. Denne aften mødte “Bjørnene” nogle kendte ansigter fra finske Kataja Basket, som Bakken Bears også mødte i forrige sæsons gruppespil. Aarhusianerne kom planmæssigt fra start i kampen ved at bringe sig foran tidligt, men den gode start og forspringet blev formøblet med turnovers og skidt spil. Gæsterne fra Kataja fuldte god med langt hen i kampen og bragte sig endda foran i flere omgange. Men med en flot fjerde og sidste periode fra hjemmeholdet sikrede man sig sæsonens første sejr i FIBA Europe Cup, hvilket giver en smule ro inden de resterende kampe.

“Jeg er meget tilfreds med aftenens sejr. Det var lidt vind eller forsvind i aften. Man har ikke råd til at tabe to hjemmekampe på stribe i gruppespillet, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at nå langt, så det var en meget vigtig sejr for os. Nu skal vi have fat i den store spade og vinde nogle flere kampe.” – lød det var Steffen Wich efter kampen.

Det var særligt de taktiske forberedelser, der lykkedes for danskerne onsdag aften i forhold til nederlaget til Egis Körmend i sidste uge, og det var cheftræneren glad for at se fra sit mandskab:

“Vi havde samme energiniveau i den forrige kamp mod Egis Körmend, men vi har arbejdet lidt på, hvordan vi kan elimineret de ustabile perioder i kampene, og det lykkedes vi bedre med denne gang. Kataja er muligvis et lidt svagere hold, men det er stadig international basket, så det var beroligende at se, at vi har rykket os i den rigtige retning”

Med to hjemmekampe i træk for Bakken Bears venter der nu tre udebanekampe på stribe i FIBA Europe Cup. Det betyder mange timer på farten og knapt så meget hvile for Steffen Wichs tropper, men det burde ikke blive forhindring i forhold til at præstere optimalt ifølge cheftræneren:

“Det har vi heldigvis prøvet mange gange før, så det burde ikke blive noget problem for os. Spillerne glæder sig til at komme afsted med hinanden. Og i forhold til de ture, som vi allerede har været på, så bliver en tur til Polen og Ungarn ikke det værste, vi har prøvet. Det udsætter man også gymnasielever for en gang om året, så det skal vi nok overleve.”

Amerikanske Ryan Evans blev kampens spiller med imponerende 20 point og 13 rebounds.

Bakken Bears’ første udekamp i FIBA Europe Cup bliver den 6. november mod Legia Warszawa klokken 20:30.

Læs hele kampens referat her

De unge bjørne sikrede førstepladsen og hjemmebanefordelen
12 apr 2024

De unge bjørne sikrede førstepladsen og hjemmebanefordelen

De unge fra Bakken Bears sikrer klubben førstepladsen Bakken Bears spillede og vandt tirsdag og...
Student Basketball Lounge er allerede mandag
12 apr 2024

Student Basketball Lounge er allerede mandag

Langt over halvdelen af Basketball Student Lounge-billetterne allerede revet væk, så vi glæder os...
Fra Bayern München til Bakken Bears – og nu retur til Tyskland
11 apr 2024

Fra Bayern München til Bakken Bears – og nu retur til Tyskland

I sommeren 2022 hentede Bakken Bears assistenttræner Florian Wedell i storklubben Bayern München Basketball....
Trætte bjørne vender snuden mod Svendborg fredag
11 apr 2024

Trætte bjørne vender snuden mod Svendborg fredag

Bakken Bears har tirsdag og onsdag spillet europæisk Final Four, hvor Aarhusianerne som værter...
NEWS ARCHIVE