Steffen Wich: Vi efterlod havelågen helt åben i anden halvleg

Bakken Bears besejrede onsdag aften Legia Warszawa med 77 – 74 i FIBA Europe Cups gruppe H i en enorm tæt affære til sidst i opgøret. De regerende danske mestre sikrer sig med sejren dermed førstepladsen i gruppen, efter Kataja Basket slog Egis Körmend i det andet opgør i gruppen. Bakken Bears åbnede kampen i et hæsblæsende tempo i begge ender af banen, hvor de polske gæster havde store vanskeligheder med at holde sig inde i kampen. “Bjørnene” leverede spektakulære aktioner med flotte trepointsscoringer, dunks og kig-væk-afleveringer til en åben medspiller. Danskerne lignede helt afgjort et mandskab, der var opsatte på at sikre sig førstepladsen i gruppen, og et veloplagt publikum i Vejlby-Risskov Hallen leverede en fremragende stemning. Kampens første to perioder blev fuldstændig domineret af aarhusianerne, og de sikrede sig en pauseføring på 49 – 28.

Bakken Bears genfandt dog aldrig det høje tempo fra første halvleg efter pausen, hvor gæsterne fra Legia Warszawa stille og roligt arbejdede sig ind i kampen. Der var tale om et decideret momentumsving i anden halvleg, og ved tredje periodes slutning var det komfortable forspring reduceret til ni point til stillingen 64 – 55. Fjerde og sidste periode havde samme fortegn som tredje periode, og spændingen var i slutningen af kampen helt enorm. Bakken Bears førte med tre point i de døende sekunder, hvor gæsterne brændte et trepointsforsøg, der hoppede hele to gange på kurven, inden den hoppede forbi. “Bjørnene” vandt derfor en meget tæt affære, hvor danskerne spillede to vidt forskellige halvlege. Heach coach Steffen Wich roser dog sit mandskab for at hive sejren hjem til trods for store spillemæssige vanskeligheder i anden halvleg:

”Der er ingen tvivl om, at Legia Warszawa er et rigtig godt mandskab, og de kan på en god dag skabe problemer for alle hold i turneringen. Men vi fik lukket havelågen i første halvleg, hvor vi spillede op til noget nært vores bedste i begge ender af banen. Desværre stod havelågen ikke bare på klem i anden halvleg, men vi efterlod den helt åben for dem, og de scorede også 50 point som et resultat heraf. Når vi kun scorer 28 point i samme tidsrum, så bliver det automatisk vanskeligt. Vi hiver den dog hjem på en flot første halvleg og fight til sidst i kampen.” – udtalte head coach Steffen Wich efter kampen og fortsatte:

“Denne kamp er et udtryk for hele vores sæson indtil videre. Vi kan spille noget rigtig flot basket, hvor spillerne ser gode ud, og trænerne ved, hvad der foregår. Vi har også perioder, hvor spillerne kigger på træneren, fordi han ikke kan finde ud af det. Når de to ting bliver kogt sammen, så er det, at det bliver spændende. Men vi har en utrolig evne til at vinde til sidst i kampene, og det skal vi glæde os over, så vi kan holde fast i rejsekufferten.”

Bakken Bears sikrer sig med sejren førstepladsen i gruppen. Dette betyder, at man kommer i gruppe med Medi Bayreuth, Benfica og Spirou Charleroi, når kampene starter den 11. december, hvor Bakken Bears åbner hjemme mod Bayreuth.

Læs hele kampens referat her

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
Bakken Bears er i pokalfinalen!
04 feb 2023

Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn...
Bears Padel
03 feb 2023

Bears Padel

I Bakken Bears er vi ikke kun tossede med basketball og netværk! Vi er...
PV skaber igen festen
03 feb 2023

PV skaber igen festen

PV – Kaffe & Cocktails er en af de fedeste barer i Aarhus, og...
NEWS ARCHIVE