Steffen Wich: Vi efterlod havelågen helt åben i anden halvleg

Bakken Bears besejrede onsdag aften Legia Warszawa med 77 – 74 i FIBA Europe Cups gruppe H i en enorm tæt affære til sidst i opgøret. De regerende danske mestre sikrer sig med sejren dermed førstepladsen i gruppen, efter Kataja Basket slog Egis Körmend i det andet opgør i gruppen. Bakken Bears åbnede kampen i et hæsblæsende tempo i begge ender af banen, hvor de polske gæster havde store vanskeligheder med at holde sig inde i kampen. “Bjørnene” leverede spektakulære aktioner med flotte trepointsscoringer, dunks og kig-væk-afleveringer til en åben medspiller. Danskerne lignede helt afgjort et mandskab, der var opsatte på at sikre sig førstepladsen i gruppen, og et veloplagt publikum i Vejlby-Risskov Hallen leverede en fremragende stemning. Kampens første to perioder blev fuldstændig domineret af aarhusianerne, og de sikrede sig en pauseføring på 49 – 28.

Bakken Bears genfandt dog aldrig det høje tempo fra første halvleg efter pausen, hvor gæsterne fra Legia Warszawa stille og roligt arbejdede sig ind i kampen. Der var tale om et decideret momentumsving i anden halvleg, og ved tredje periodes slutning var det komfortable forspring reduceret til ni point til stillingen 64 – 55. Fjerde og sidste periode havde samme fortegn som tredje periode, og spændingen var i slutningen af kampen helt enorm. Bakken Bears førte med tre point i de døende sekunder, hvor gæsterne brændte et trepointsforsøg, der hoppede hele to gange på kurven, inden den hoppede forbi. “Bjørnene” vandt derfor en meget tæt affære, hvor danskerne spillede to vidt forskellige halvlege. Heach coach Steffen Wich roser dog sit mandskab for at hive sejren hjem til trods for store spillemæssige vanskeligheder i anden halvleg:

”Der er ingen tvivl om, at Legia Warszawa er et rigtig godt mandskab, og de kan på en god dag skabe problemer for alle hold i turneringen. Men vi fik lukket havelågen i første halvleg, hvor vi spillede op til noget nært vores bedste i begge ender af banen. Desværre stod havelågen ikke bare på klem i anden halvleg, men vi efterlod den helt åben for dem, og de scorede også 50 point som et resultat heraf. Når vi kun scorer 28 point i samme tidsrum, så bliver det automatisk vanskeligt. Vi hiver den dog hjem på en flot første halvleg og fight til sidst i kampen.” – udtalte head coach Steffen Wich efter kampen og fortsatte:

“Denne kamp er et udtryk for hele vores sæson indtil videre. Vi kan spille noget rigtig flot basket, hvor spillerne ser gode ud, og trænerne ved, hvad der foregår. Vi har også perioder, hvor spillerne kigger på træneren, fordi han ikke kan finde ud af det. Når de to ting bliver kogt sammen, så er det, at det bliver spændende. Men vi har en utrolig evne til at vinde til sidst i kampene, og det skal vi glæde os over, så vi kan holde fast i rejsekufferten.”

Bakken Bears sikrer sig med sejren førstepladsen i gruppen. Dette betyder, at man kommer i gruppe med Medi Bayreuth, Benfica og Spirou Charleroi, når kampene starter den 11. december, hvor Bakken Bears åbner hjemme mod Bayreuth.

Læs hele kampens referat her

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE