Bamseregn og bjørnesejr

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Juletiden er over os og det var også tydeligt til dagens opgør mod sidste sæsons bronzevindere fra Team FOG Næstved. For selvom kampen i sig selv var vigtig for at genvinde førstepladsen, som ellers har været bestredet af Randers Cimbria, var der også et andet fokus i aftenens opgør.

I samarbejde med Børnenes Kontor havde Bakken Bears nemlig inviteret til det årlige Teddy Bear Toss, hvor bamser bliver kastet på banen ved Bears’ første 3’er – et event som kører på 8. år. Og den salighed fik da også kampens spæde begyndelse til at eksplodere ved Darko Jukic’s 3’er som Bjørnenes første scoring. Banen blev overstrøet af kulørte plysdyr, folk grinte med hinanden og tog billeder eller film. Både spillere, dommere, trænere og dansere lagde kampiveren til side og tog del i at indsamle bamserne sammen, som kom til at tælle over 7.500 – et perfekt udgangspunkt til at fortsætte kampen med høj intensitet og masser af fangejst.

Derefter blev første periode rigtig skudt i gang. Bears fik sat fornuftige angreb i gang og snuppede også et par angrebsrebounds samt endnu en 3’er for at tage en smal føring. Men selvom Bears-angrebet til tider var rigtig skarpt (hvilket Thomas Lærkes aflevering bag ryggen til anfører Morten Sahlertz, som køligt lagde bolden i kurven, var bevis på), blev hjemmeholdet straffet i forsvaret, hvor især Carlos Mateo voldte Bears problemer med sin hurtighed og sit overblik.

Hvor første periode sluttede med Bears’ mangelfulde forsvar, startede anden periode med andre takter. Jonathan Galloway satte med det samme foden på den defensive pedal med et flot block, som blev efterfulgt af en 3’er fra Sahlertz. I Næstveds følgende angreb blev Galloway ved med hele to blocks, hvor den sidste desværre blev snuppet af Næstved til en scoring. Derefter kom begge hold til mere med i det offensive reboundspil, hvor ingen af holdenes forsvar helt magtede at bide fra sig. På trods af det svingende forsvar formåede Bears dog at øge føringen med et par kvikke steals til slut i perioden krydret med et flot alley-oop af Tylor Ongwae.

Tredje periode begyndte igen med Galloways defensive takter med et block og Bears fortsatte perioden med glimtvis inspireret angrebsspil og et forsvar, som stadig manglede koordinering. Heldigvis gjorde det samme sig gældende for Næstved, som også brillerede glimtvis uden dog at finde det niveau, som kunne få dem op på siden af Bears.

I starten af fjerde periode gav Ongwae lidt øjeslik til publikum med sit andet alley-oop. Det blev efterfulgt af et block af Michel Diouf og en 3’er af Adama Darboe. Og den intensitet fortsatte bjørnene med resten af perioden, som til tider viste en klar forskel på de to mandskaber. Her kunne Næstved ikke følge med bjørnenes tempo og da Nimrod Hilliard sænkede to 3’ere i træk med 4 minutter igen og et definitivt dunk af Galloway var der ikke meget mere at komme efter for Næstveds gæve gutter.

På trods af det svingende niveau var spillerne i højt humør efter sejren, hvor man of the match Galloway (13 point, 12 rebounds og 6 blocks) og Sahlertz snakkede om deres fokus til næste kamp i internationalt regi. Til slut nævnte Sahlertz også den fede stemning i hallen og det fantastiske i at kunne give noget igen til fans og alle de børn, som får de bløde bamser i julegave – en todelt sejr for alle involverede.

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE