Randers-trilogi indledes mandag

I løbet af bare 13 dage har Bakken Bears fornøjelsen af hele tre ture mod nord, hvor holdet skal møde Randers Cimbria i Arena Randers. Dels to opgør i Basketligaen og dels en pokalsemifinale. Første Basketligaopgør er mandag aften.

Det er Basketligaens nummer et og to, der mødes mandag. Både Bakken Bears og Randers Cimbria har 13 sejre – i hhv. 14 og 16 kampe. Horsens IC på tredjepladsen har ligeledes 13 sejre, men efter 15 opgør. Der er langt ned til holdene på fjerde- og femtepladsen. Svendborg Rabbits og Team Fog Næstved har begge spillet 16 kampe og har hhv. 9 og 8 sejre. Basketligaen kan således komme nærmere en afklaring af hvem, der slutter på førstepladsen i løbet af de kommende uger, hvor Bears først spiller i Randers (13/1), derefter i Horsens (23/1) og slutteligt igen i Randers (25/1), mens HIC i den samme periode spiller i Næstved (16/1) og i Svendborg (25/1). På januar måneds næstsidste dag mødes HIC og Randers Cimbria så på førstnævntes hjemmebane.

De mange spændende ligakampe krydres af to pokalsemifinaler i den kommende weekend, hvor Randers tager imod Bakken Bears (17/1) og Næstved møder Horsens IC (18/1). Så topholdene får set noget til hinanden i løbet af januar måned.

Bears åbnede januar måned med udekampe i Falcon (3/1 – sejr 94-67), Lissabon (7/1 – nederlag mod Benfica 79-90) og Værløse (10/1 – sejr på 85-71). Udover den kommende uges to udekampe i Randers byder programmet på en FIBA Europe Cup-kamp i Bayreuth, ligakampen i Horsens og den tredje visit i Randers inden der står en hjemmebanekamp på programmet den 29. januar (mod Spirou fra Charleroi).

Cimbria har fået en imponerende tilføjelse i for af den franske center Jonathan Jeanne, der på 27 minutters spilletid snitter 17,6 point og 8,8 rebounds. Det tidligere NBA-emne ligner en spiller, der virkelig har fået gang i sin professionelle karriere i det kronjyske. Cimbria har netop tilføjet Adjehi Baru på 206 cm. Baru har tidligere spillet i SISU, og er fysisk stærkere end Jeanne. Han kommer til at komplettere franskmanden rigtig fint, men det forventes ikke hans papirer bliver klar til mandagens kamp.

Branley Bynum, der også spillede i Cimbria i sidste sæson, har også gang i en virkelig flot sæson. Han scorede 16,3 point og tager samtidig 5,4 rebounds. Bynum er dygtig til at få spillet til at glide. Armenske Corey Silverström er en rigtig dygtig point guard, danske Rasmus Bach er fortsat efter sin rigtig positive første sæson og snitter 13,1 point samt 6,8 rebounds.

Fra bænken har Randers dygtige og erfarne danske spillere i Chris Nielsen, Oliver Strøh, Casper Stage samt den nytilføjede Alan Voskuil. Sidstnævnte har baseret sin imponerende karriere ved et dræbende skud fra distancen, og han skal ikke have luft overhovedet.

Bears havde Adama Darboe ude af den seneste kampe, og landsholdsguarden kommer næppe i kamp mandag. De øvrige spillere er fit for fight, og der venter de to hold et spændende opgør mandag kl. 18:30. Alle andre kan se med på Fanseat.com

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE