To topopgør på 48 timer

Bakken Bears nærmer sig afslutningen på en stribe på hele otte udebanekampe i træk, og det sker med et brag. Blot tre dage efter et tungt nederlag til Bayreuth i FIBA Europe Cup, skal Bakken Bears spille topopgør i Basketligaen i Horsens og to døgn efter gælder det endnu et topopgør i samme turnering i Randers.

Bakken Bears skal ovenpå nederlaget på 82-105 i Bayreuth tilbage på sporet, og kan næppe ønske sig en bedre scene eller modstander end de mangeårige rivaler fra Horsens IC. Torsdagens opgør i Forum Horsens bliver samtidig en forsmag på pokalfinalen den 8. februar.

Bakken Bears er i skrivende stund ved fuld styrke, og bortset fra det fravalg af en amerikaner (af de fire der er i truppen må der blot være tre med pga. DBBFs regler), skulle det være et Bears-hold, der kan stille i stærkeste opstilling.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden en enkelt gang tidligere i sæsonen. I starten af november vandt Bears 80-63 over HIC, der dog manglede holdets topscorer Roberto Gallinat. Og da Bears samtidig ikke på det tidspunkt havde fået tilgang af Nimrod Hilliard, så er det svært at bruge resultatet til rettesnor for ret meget.

Gallinat er HICs store profil – han snitter 19,1 point pr. kamp. Erfarne Vedran Borovcanin er igen i år blandt profilerne (14,3 point samt 5,4 rebounds), men HICs helt store styrke er holdets bredde. Der er to spillere på alle positioner – og der er sket en styrkelse ved tilgangen af Soufiane Diakite, der styrke bredden på forwardpladserne.

Horsens IC og Randers Cimbria fører Basketligaen med 14 sejre efter hhv. 16 og 17 kampe, mens Bakken Bears på tredjepladsen har 13 sejre i 15 kampe. Det understreger vigtigheden af de kommende dages opgør. Som bonus mødes Horsens IC og Randers Cimbria den 30. januar. Efter de tre holds indbyrdes opgør, er vi formentlig en del klogere på hvordan holdene slutter i Basketliga-tabellen.

Der er tip off i Forum Horsens kl. 18.45 – kampen kan ses på Fanseat.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE