To topopgør på 48 timer

Bakken Bears nærmer sig afslutningen på en stribe på hele otte udebanekampe i træk, og det sker med et brag. Blot tre dage efter et tungt nederlag til Bayreuth i FIBA Europe Cup, skal Bakken Bears spille topopgør i Basketligaen i Horsens og to døgn efter gælder det endnu et topopgør i samme turnering i Randers.

Bakken Bears skal ovenpå nederlaget på 82-105 i Bayreuth tilbage på sporet, og kan næppe ønske sig en bedre scene eller modstander end de mangeårige rivaler fra Horsens IC. Torsdagens opgør i Forum Horsens bliver samtidig en forsmag på pokalfinalen den 8. februar.

Bakken Bears er i skrivende stund ved fuld styrke, og bortset fra det fravalg af en amerikaner (af de fire der er i truppen må der blot være tre med pga. DBBFs regler), skulle det være et Bears-hold, der kan stille i stærkeste opstilling.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden en enkelt gang tidligere i sæsonen. I starten af november vandt Bears 80-63 over HIC, der dog manglede holdets topscorer Roberto Gallinat. Og da Bears samtidig ikke på det tidspunkt havde fået tilgang af Nimrod Hilliard, så er det svært at bruge resultatet til rettesnor for ret meget.

Gallinat er HICs store profil – han snitter 19,1 point pr. kamp. Erfarne Vedran Borovcanin er igen i år blandt profilerne (14,3 point samt 5,4 rebounds), men HICs helt store styrke er holdets bredde. Der er to spillere på alle positioner – og der er sket en styrkelse ved tilgangen af Soufiane Diakite, der styrke bredden på forwardpladserne.

Horsens IC og Randers Cimbria fører Basketligaen med 14 sejre efter hhv. 16 og 17 kampe, mens Bakken Bears på tredjepladsen har 13 sejre i 15 kampe. Det understreger vigtigheden af de kommende dages opgør. Som bonus mødes Horsens IC og Randers Cimbria den 30. januar. Efter de tre holds indbyrdes opgør, er vi formentlig en del klogere på hvordan holdene slutter i Basketliga-tabellen.

Der er tip off i Forum Horsens kl. 18.45 – kampen kan ses på Fanseat.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE