To topopgør på 48 timer

Bakken Bears nærmer sig afslutningen på en stribe på hele otte udebanekampe i træk, og det sker med et brag. Blot tre dage efter et tungt nederlag til Bayreuth i FIBA Europe Cup, skal Bakken Bears spille topopgør i Basketligaen i Horsens og to døgn efter gælder det endnu et topopgør i samme turnering i Randers.

Bakken Bears skal ovenpå nederlaget på 82-105 i Bayreuth tilbage på sporet, og kan næppe ønske sig en bedre scene eller modstander end de mangeårige rivaler fra Horsens IC. Torsdagens opgør i Forum Horsens bliver samtidig en forsmag på pokalfinalen den 8. februar.

Bakken Bears er i skrivende stund ved fuld styrke, og bortset fra det fravalg af en amerikaner (af de fire der er i truppen må der blot være tre med pga. DBBFs regler), skulle det være et Bears-hold, der kan stille i stærkeste opstilling.

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden en enkelt gang tidligere i sæsonen. I starten af november vandt Bears 80-63 over HIC, der dog manglede holdets topscorer Roberto Gallinat. Og da Bears samtidig ikke på det tidspunkt havde fået tilgang af Nimrod Hilliard, så er det svært at bruge resultatet til rettesnor for ret meget.

Gallinat er HICs store profil – han snitter 19,1 point pr. kamp. Erfarne Vedran Borovcanin er igen i år blandt profilerne (14,3 point samt 5,4 rebounds), men HICs helt store styrke er holdets bredde. Der er to spillere på alle positioner – og der er sket en styrkelse ved tilgangen af Soufiane Diakite, der styrke bredden på forwardpladserne.

Horsens IC og Randers Cimbria fører Basketligaen med 14 sejre efter hhv. 16 og 17 kampe, mens Bakken Bears på tredjepladsen har 13 sejre i 15 kampe. Det understreger vigtigheden af de kommende dages opgør. Som bonus mødes Horsens IC og Randers Cimbria den 30. januar. Efter de tre holds indbyrdes opgør, er vi formentlig en del klogere på hvordan holdene slutter i Basketliga-tabellen.

Der er tip off i Forum Horsens kl. 18.45 – kampen kan ses på Fanseat.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE