Must-win kamp for Bears

Det snerper til i FIBA Europe Cups andet gruppespil, når femte spillerunde afvikles onsdag. Bakken Bears spiller på hjemmebane mod belgiske Spirou fra Charleroi, mens portugisiske Benfica senere på aftenen tager imod tyske Medi Bayreuth. Bakken Bears skal efter al sandsynlighed vinde for at holde liv i håbet om avancement til turneringens kvartfinaler.

Bayreuth og Benfica har begge tre sejre, mens Bakken Bears på tredjepladsen har vundet to kampe. Det belgiske mandskab har endnu ikke vundet, og er derfor uden muligheder for at gå videre. Bayreuth kan med en sejr sikre sig videre avancement, mens Benfica skal vinde kampen, og er afhængige af nederlag til Bakken Bears, hvis holdet onsdag aften skal fejre en plads i kvartfinalerne.

På trods af at Spirou ikke har vundet i FIBA Europe Cups andet gruppespil, er det et belgiske hold med selvtillid, der gæster Aarhus. Spirou spillede fredag og søndag pokalsemifinaler mod Okapi Aalstar. Holdet fra Charleroi vandt det første opgør med ni point i Aalst, men var i problemer i returopgøret på hjemmebane, hvor Okapi førte med ni point inden sidste periode. Spirou var dog markant bedst i fjerde quarter, og kvalificerede sig til den belgiske pokalfinale for første gang i 10 år.

I den hjemlige liga er Spirou på syvendepladsen efter et godt run med fire sejre i de seneste fem kampe, og holdet har dermed sat øjnene på den top 8-placering, der giver adgang til slutspillet.

I den første kamp mellem holdene vandt Bakken Bears i Dôme i Charleroi (82-78), men siden det opgør har belgierne fået tilgang af guarden Kenneth ’Speedy’ Smith og fået store Khalid Boukichou tilbage fra en længerevarende skade. Den store belgier gjorde i sidste sæson en rigtig god figur for Sigal Prishtina, som Bakken Bears mødte i FIBA Europe Cup. Den hurtige Kenneth Smith noterede sig i holdets seneste europæiske kamp for en triple-double – blot den anden nogen spiller har lavet i FIBA Europe Cups historie!

Smith er sit holds næstmest scorende spiller – efter blot to kampe, ganske vist – med 16,5 point pr. kamp, suppleret med 8,5 assists, mens Boukichou har scoret 15,3 point pr. kamp. Topscoreren hedder Anthony Beane (18,4 points pr. kamp), mens holdets styrmand Alexandre Libert scorer 14,4 point pr. kamp.

Når man så supplerer holdet med store, stærke Josh Sharma, der sidste år spillede for Stanford University, veteranen Axel Hervelle (der bl.a. har spillet seks sæsoner i Real Madrid), den belgiske landsholdsspiller Yoeri Shoepen, amerikanske Moses Greenwood og dygtige rollespillere i Haris Delalic, Thomas Creppy og Milan Samardzic har man et enormt kompetent og bredt hold, der ikke kommer til at lægge sig ned uden kamp, selvom chancen for avancement ikke er til stede længere.

For Bakken Bears er det første hjemmekamp i januar – efter otte kampe på udebane i træk! Bakken Bears havde et særdeles hårdt program i sidste uge, hvor det blev til nederlag mandag mod Bayreuth i Tyskland, sejr torsdag i Horsens efter en virkelig god indsats og nederlag i lørdags i Randers.

Bakken Bears spiller også på hjemmebane i den sidste spillerunde i det europæiske gruppespil, når SL Benfica gæster Aarhus. Resultaterne i femte spillerunde afgør om Bakken Bears fortsat har chancen for at gå videre og hvad det i givet fald kræver af resultat mod portugiserne.

Det er anden sæson i træk at Spirou Charleroi er Bakken Bears’ modstander. I sidste sæson vandt Bakken Bears også i Charleroi (61-59), men tabte på hjemmebane (69-74), så belgierne gik videre til tredje runde af kvalifikationen i Basketball Champions League. Bears skal onsdag forsøge at gøre det bedre end i sidste sæson.

Der er tip off kl. 18:30 – både onsdag den 29. januar, når Spirou er modstanderen og onsdag den 5. februar, når Benfica gæster Aarhus. Begge kampe kan ses på eb.dk

 

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE