Bakken Bears stifter CSR-forening

Aarhusianske erhvervsledere i front: Ny forening vil støtte sociale formål

Den nystiftede forening CSR Aarhus er sat i verden for at gøre Aarhus til et endnu bedre sted. Gennem samarbejde med basketball klubben Bakken Bears og mellem virksomheder og borgere vil foreningen støtte en række vigtige sociale og miljøbevidste formål.

Det er ikke modstridende mål at skabe en solid forretning og samtidig opbygge en bedre verden. Men for mange virksomheder kan det være en svær øvelse at implementere Corporate Social Responsibility i forretningen. Derfor har en gruppe lokale erhvervsfolk i samarbejde med Bakken Bears nu stiftet foreningen CSR Aarhus med formålet om, at virksomheder i fællesskab tager et endnu større socialt og miljøbevidst ansvar i tråd med FN’s verdensmål. Bakken Bears har de seneste år selv været optaget af, hvordan klubben kan give tilbage til samfundet og blive mere bæredygtig, og medvirket i forskellige CSR-tiltag i og omkring klubben. I klubbens ledelse har der også været et udsøgt ønske om at systematisere klubbens CSR-tiltag og bidrage endnu mere til samfundet, hvilket har dannet fundamentet for dette samarbejde omkring CSR Aarhus.

”Som virksomhed er det vigtigt at have fokus på CSR, fordi erhvervslivet investerer i samfundet, og i sidste ende giver det tilbage til alle, at samfundet omkring os er velfungerende. Vi oplever dog, at mange virksomheder er i tvivl om, hvad de kan gøre, fordi de ikke er klar over, hvilken retning de skal gå. Netop det kan vi hos CSR Aarhus hjælpe med, hvor vi for eksempel kan skræddersy virksomhedernes helt egen CSR-profil,” siger Michael Jakobsen, medstifter af CSR Aarhus, mens han til daglig er markedschef for YouSee og dermed kan styrke foreningens indgang til erhvervslivet.

Tænketank for alle

Som medlem af CSR Aarhus er det muligt at donere penge, som bliver fordelt bredt på en række lokale projekter, der støtter alt fra socialt udsatte til bæredygtig udvikling af naturen og miljøet. Virksomhederne kan også selv udvælge konkrete projekter, som de ønsker at støtte, fordi de er i god tråd med virksomhedens værdier. Tanken med CSR Aarhus er samtidig, at alle kan bidrage med nye idéer til projekter gennem foreningens åbne tænketank.

”Som noget unikt involverer vi både virksomheder og borgere i vores tænketank, og det giver en spændende synergi, som vi gerne vil fremme, så alle kan være med, og vi kan støtte så bredt som muligt,” siger Michael Jakobsen.

Bred opbakning i erhvervslivet

CSR Aarhus er lokalt forankret, og derfor arbejder foreningen for at synliggøre en forskel i Aarhus. Det kræver naturligvis opbakning fra lokale virksomheder og borgere, som finder initiativet interessant og vigtigt at bakke op om.

”Vi har præsenteret vores koncept for store dele af erhvervslivet i Aarhus, og tilbagemeldingen fra langt størstedelen er, at de har ventet på et initiativ som CSR Aarhus. Det lokale erhvervsliv efterspørger en forening, der ser CSR med de helt store briller, men som også formår at gå i dybden og skræddersy efter virksomhedernes behov.”

Blandt medstifterne i CSR Aarhus er Claus Hommelhoff, indehaver af Formuepleje. Han er også bestyrelsesformand i sportsklubben Bakken Bears, som huser et stort erhvervsnetværk, hvor ambitionen i første omgang er at tiltrække lokale donorer.

Læs mere om CSR Aarhus her.

Kontaktinfo
Tugce Keskin
tk@csraarhus.dk
60 18 33 91

 

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE