Europæisk afgørelse onsdag

Onsdag lægger Vejlby-Risskov Hallen gulv til en basketball-kamp, hvis betydning ikke kan overvurderes. Bakken Bears og SL Benfica mødes i sidste spillerunde af FIBA Europe Cups andet gruppespil, og situationen er klar: Kampens vinder bliver nummer to i gruppen og kvalificerer sig dermed til turneringens kvartfinaler, mens taberen slutter som nummer tre, og har dermed udspillet sin rolle. Når man spiller én kamp om en plads i kvartfinalerne, kan det vel betragtes som en 1/8-finale.

Baggrunden for den afgørende kamp er at Bears og Benfica har vundet tre af gruppespillets fem kampe. Begge hold har vundet begge kampe mod belgiske Spirou, mens Bears har vundet den ene kamp over Bayreuth, mens Benficas tredje sejr var over Bakken Bears i den portugisiske hovedstad. Bayreuth sikrede sig med sidste uges sejr over Benfica gruppens førsteplads – tyskernes eneste nederlag var i den første kamp mod Bakken Bears.

Bears mødte også Benfica i sæsonen 2017/18, og selvom Bears-fansene husker to overbevisende sejre, er det et helt andet portugisisk hold Bears er oppe imod. Benficatræner Carlos Lisboa råder over et mandskab, der er utroligt bredt (13 spillere, der snitter mindst 6,1 point i FIBA Europe Cup), rigtig stort og erfarent. Bortset fra coachens søn, Rafael Lisboa, der er 20 år, og amerikanske Anthony Ireland, har samtlige spillere i rotationen fejret 30-års fødselsdag.

I det første opgør blev Bakken Bears trynet fysisk af de store og stærke Benficaspillere. Bears havde svært ved at styre Eric Coleman, Damian Hollis og ikke mindst Betinho Gomes, der har haft en rigtig fin karriere i den bedste spanske og italienske række. Og da før bjørnene fik nogenlunde styr på de spiller, så tog guarden Anthony Ireland over, og han scorede 13 point i fjerde quarter.

Benfica har tabt deres seneste to kampe. Lørdag blev det til nederlag mod den hjemlige ligas tophold Sporting (81-75) og i onsdags var Bayreuth for stærke trods en føring på 16 point ved pausen. Inden de to nederlag blev det til syv sejre i træk.

Benfica har været ramt af et par alvorlige skader i sæsonens første måneder. Micah Downs og Tomas Barroso har været ude i flere måneder, men de indkøbte forstærkninger (Anthony Ireland, Anthony Hilliard) har rigtig fine karriere, og de har gjort det godt.

Bears har været mere svingende med fire nederlag i ti kampe efter nytår. Den kommende uge kommer for alvor til at tegne sæsonen: Efter den afgørende FIBA Europe Cup-kamp gælder det nemlig lørdag pokalfinalen mod Horsens IC.

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE