Bears henter ukrainsk ligatopscorer

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske basketballspiller QJ Peterson. Den 183 cm høje point guard skal være et centralt led på det Bears-hold, der til september skal forsøge at kvalificere de danske mestre til Basketball Champions League.

’Jeg ved, hvor respekteret organisationen er. Jeg glæder mig virkelig til at spille på det niveau Bakken Bears konkurrerer på. Jeg ser frem til at møde den vinderkultur der er skabt og jeg kommer til at arbejde hårdt og vil forbedre mig som spiller, hvilket forhåbentlig resulterer i et mesterskab’, siger QJ Peterson.

’Vi har kigget efter en point guard, hvis karriere er på vej op, men som samtidig har europæisk erfaring, og det har vi fundet med QJ. Han er en spiller, der har været dominerende i alle de klubber og ligaer han har spillet, men som ønsker at spille på et niveau, hvor han i højere grad kan være med til at facilitere spillet uden nødvendigvis selv at skulle score så meget’, siger sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz.

25-årige QJ Peterson kommer fra en imponerende collegekarriere, hvor han i sine fire sæsoner hos Virginia Military Institute scorede mindst 19 point pr. kamp. I alt scorede Peterson 2200 point i sine fire år i college – og han er den fjerdemest scorende i universitetets historie. To af de tre spillere foran på listen har i øvrigt spillet i NBA…

I sommeren 2017 startede den professionelle karriere i USK Praha i Tjekkiet, men efter otte kampe med et gennemsnit på 21,5 point pr. kamp blev han købt ud af kontrakten af sydkoreanske Anyang KGC. I 2018/19 var det cypriotiske Apoel Nicosia, der havde glæde af Petersons evner, mens det i 2019/20 var hos MBC Mykolaiv i Ukraine, hvor QJ Peterson udfoldede sine evner. Og det fortæller de enestående statistikker, at han gjorde: 29,5 point pr. kamp (topscorer i ligaen), 6,1 assists (#2), 2,1 steals (#1) og 7,6 rebounds (#5).

QJ Peterson, der i sommeren 2018 blev draft til NBAs udviklingsliga G-league, tiltræder 1. august og aftalen gælder indtil afslutningen på sæsonen 2020/21.

 

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE