Bears henter ukrainsk ligatopscorer

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med den amerikanske basketballspiller QJ Peterson. Den 183 cm høje point guard skal være et centralt led på det Bears-hold, der til september skal forsøge at kvalificere de danske mestre til Basketball Champions League.

’Jeg ved, hvor respekteret organisationen er. Jeg glæder mig virkelig til at spille på det niveau Bakken Bears konkurrerer på. Jeg ser frem til at møde den vinderkultur der er skabt og jeg kommer til at arbejde hårdt og vil forbedre mig som spiller, hvilket forhåbentlig resulterer i et mesterskab’, siger QJ Peterson.

’Vi har kigget efter en point guard, hvis karriere er på vej op, men som samtidig har europæisk erfaring, og det har vi fundet med QJ. Han er en spiller, der har været dominerende i alle de klubber og ligaer han har spillet, men som ønsker at spille på et niveau, hvor han i højere grad kan være med til at facilitere spillet uden nødvendigvis selv at skulle score så meget’, siger sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz.

25-årige QJ Peterson kommer fra en imponerende collegekarriere, hvor han i sine fire sæsoner hos Virginia Military Institute scorede mindst 19 point pr. kamp. I alt scorede Peterson 2200 point i sine fire år i college – og han er den fjerdemest scorende i universitetets historie. To af de tre spillere foran på listen har i øvrigt spillet i NBA…

I sommeren 2017 startede den professionelle karriere i USK Praha i Tjekkiet, men efter otte kampe med et gennemsnit på 21,5 point pr. kamp blev han købt ud af kontrakten af sydkoreanske Anyang KGC. I 2018/19 var det cypriotiske Apoel Nicosia, der havde glæde af Petersons evner, mens det i 2019/20 var hos MBC Mykolaiv i Ukraine, hvor QJ Peterson udfoldede sine evner. Og det fortæller de enestående statistikker, at han gjorde: 29,5 point pr. kamp (topscorer i ligaen), 6,1 assists (#2), 2,1 steals (#1) og 7,6 rebounds (#5).

QJ Peterson, der i sommeren 2018 blev draft til NBAs udviklingsliga G-league, tiltræder 1. august og aftalen gælder indtil afslutningen på sæsonen 2020/21.

 

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag
01 okt 2022

Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag

Bakken Bears led lørdag sæsonens første nederlag mod et tændt Værløsehold, ansporet af et...
Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner
30 sep 2022

Jubilæumskamp til Værløse en helt speciel opgave for Bakken Bears’ træner

Lørdag rejser Bakken Bears til Værløse, hvor der ikke bare er kamp i Basketligaen,...
Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
NEWS ARCHIVE