‘Bjørne-søn’ vender hjem

Det er nærmest en søn, der vender hjem, når Bakken Bears mandag præsenterer DeVaughn Akoon-Purcell som ny spiller på holdet. Den tidligere Bears- og NBA-spiller kommer til Aarhus med en mission om at hjælpe sin tidligere – og altså kommende – klub med at nå målet om at kvalificere sig til Basketball Champions League.

DeVaughn Akoon-Purcell er på en kontrakt, der løber september måned ud. Et par skader i Bearstruppen samt en usikker Covid-situation har gjort det relevant at styrke truppen.

“Danmark er mit ‘home away from home’, og det er grunden til jeg kommer tilbage. Efter mange forskellige udfordinger I min karriere, er det en stor ære at få denne mulighed. Jeg ser frem til at gøre mit til at Bakken Bears ikke fortryder beslutningen,” siger DeVaughn Akoon-Purcell, der slutter med sit velkendte ’#Mandatory’.

“At det har været muligt at hente DeVaughn tilbage er fantastisk. Vi får dermed reduceret den usikkerhed, der er i forhold til kvalifikationskampene til Basketball Champions League. Det giver mening for os at hente DeVaughn på en kort kontrakt og evaluere ved udgangen af september, når vi kender vores europæiske skæbne, og vi samtidig ved mere om, hvordan Covid-19 spiller ind på afviklingen af de internationale kampe. Samtidig kender vi DeVaughn godt nok til at vide, at han vil passe rigtig godt til kampen mod Hapoel Tel Aviv,” siger sportsdirektør Michael Piloz om modstanderen, hvor Akoon-Purcell har spillet efter han forlod Bakken Bears.

Efter college-ophold i Illinois State University indledte DeVaughn Akoon-Purcell sin professionelle karriere hos Bakken Bears, hvor han spillede fra 2016 til 2018. Akoon-Purcell blev kåret som årets spiller i Basketligaen og var i top 3 på topscorerlisten i først Basketball Champions League og siden FIBA Europe Cup.

I sommeren 2018 var målet at få en aftale med en klub i verdens bedste række, NBA, og det lykkedes. Den 23. oktober blev det til debut i NBA for Denver Nuggets, og DeVaughn Akoon-Purcell blev dermed den første spiller med baggrund i dansk basketball, der fik foden indenfor i NBA. Efter syv kampe for Nuggets blev det i 2018/19 til ophold hos Delaware Blue Coats (NBAs udviklingsliga, G League), Hapoel Tel Aviv (Israel) og Le Portel (Frankrig). I sæsonen 2019/20 spillede Akoon-Purcell hos Oklahoma City Blue (G League), hvor han snittede 17,8 point.

Bakken Bears spiller 1. runde i kvalifikationen til Basketball Champions League den 23. september, mens vinderen to dage senere skal møde Belfius Mons-Hainaut (Belgien) eller Anwil Wloclawek (Polen) i en kamp, hvor vinderen kvalificerer sig til Basketball Champions League. Kampene spilles grundet Covid-19 på neutral grund i Nicosia, Cypern.

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE