Overbevisende sejr i kval-finale og nye grupper i Champions League

Fredag aften klokken 19.00 mødte Bakken Bears det belgiske hold Belfius Mons-Hainaut. Det var finalen i Champions League-kvalifikationens Gruppe A. For begge hold, var det uden tvivl sæsonens vigtigste kamp.  Kampen blev igen spillet for lukkede døre på neutral grund i Nicosia, Cypern. Begge hold kom til kampen med sikre sejre fra den første kvalifikationsrunde to dage tidligere.

Bears’ trænerteam stillede til start med de samme fem spillere, som startede kampen mod Hapoel Tel Aviv i onsdags:

5. Ryan Evans
8. Darko Jukic
11. Michel Diouf
12. Tylor Ongwae
55. Justin Dentmon

1. quarter (19-22)
På mange måder mindede kampens forløb om kampen mod Hapoel. Bears kom godt fra start med to hurtigere layups af Michel Diouf og Ryan Evans, og så stod der 0-4 til bjørnene efter kun 40 sekunders spil. Herefter kom belgierne bedre med, og førte med 5 point med knap tre minutter tilbage af 1. quarter. Bears-spillerne steppede dog op mod slutningen af perioden, og kunne gå ind til 2. quarter med en trepoints-føring ved stillingen 19-22

2. quarter (12-20)
Kampen fortsatte med at være meget jævnbyrdig fra starten af 2. quarter. Men cirka halvvejs inde i perioden begyndte Bears så småt at trække væk fra Mons-Hainaut. Med fem minutter tilbage havde bears et forspring på 4 point, som voksede til 11 point ved udgangen af 2. quarter, da der stod 31-42.

3. quarter (14-26)
Efter 1. halvleg fortsatte Bears-spillerne takterne fra 2. quarter og blæste belgierne bagover. Efter to og et halvt minuts effektiv spilletid var forspringet allerede vokset fra 11 til 19 point. Perioden sluttede ved stillingen 45-68, og Bears kunne dermed gå ind til kampens sidste 10 minutter med en solid føring på 23 point.

4. quarter (26-18)
I kampens sidste quarter havde Bears-spillerne lidt svært ved at holde det høje tempo fra de to foregående perioder. Det betød, at belgierne kom bedre med i kampen og fik barberet Bears’ forspring ned fra 23 point til 14 point med 2 minutter og 41 sekunder tilbage af kampen. Men det var alt for sent for Mons-Hainaut. Der var aldrig tvivl om kampens udfald, som endte med en sejr på 71-86 til bjørnene fra Aarhus.

Champions League-gruppespil
Sejren betyder, at Bakken Bears er blandt de 32 hold, der spiller Champions League i sæsonen 20/21!

Oprindeligt skulle Bears have spillet i en gruppe med syv andre hold, men torsdag aften offentliggjorde FIBA en ny struktur for Champions League Regular Season 20/21. Det betyder, at der nu er otte grupper med fire hold i hver gruppe i stedet for fire grupper med otte hold i hver, som oprindeligt var planen. FIBA har valgt at indføre disse ændringer for at reducere internationale rejser for alle holdene, da man har vurderet, at smittetallene og restriktionerne i de forskellige lande, i forbindelse med Covid-19, ikke ændrer sig i løbet af de næste par måneder.

Det betyder, at Bakken Bears træder ind i Gruppe A, som ser således ud:

Bakken Bears (DAN)
Dinamo Sassari (ITA)
Galatasaray (TYR)
Iberostar Tenerife (SPA)

Spørger man sportsdirektør Michael Piloz, er der ikke nogen tvivl om, at det er modstandere af en helt særlig kaliber, som bjørnene kan se frem til at møde.

”Når jeg kigger på grupperne, som lige er blevet barberet ned fra otte til fire hold, og ser, at vi skal møde nummer to i Italien, nummer fire i Spanien og nummer fire i Tyrkiet, så må jeg bare sige, at det er hold på EuroLeague-niveau, som vi skal møde. Det bliver en helt vanvittig modstand, vi får i de kampe,” lyder det fra en meget begejstret sportsdirektør.

Bears kommer til at møde hvert hold i gruppen på hjemmebane og udebane. Det betyder, at der er seks kampe i gruppespillet. Herefter går de to bedst placerede hold videre til Play-Offs, mens nummer tre og fire bliver elimineret.

Første runde bliver afviklet 20.-21. oktober i år, og det opdaterede kampprogram vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, skriver FIBA på www.basketball.championsleague.

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne
16 maj 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne

Bakken Bears bragte sig torsdag foran 3-0 i finaleserien i Basketligaen, med en sejr...
Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears
16 maj 2024

Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears

Bakken Bears har indgået et samarbejde med verdens største sportstøjsmærke, Nike. Det sker som...
Street Festival & finale #3 torsdag
15 maj 2024

Street Festival & finale #3 torsdag

Bakken Bears har et fremragende udgangspunkt før torsdagens tredje hjemmekamp i Basketligaens finaler. Bjørnene...
NEWS ARCHIVE