Sikker sejr over Næstved

Solid indsats udløser sikker sejr

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

I sæsonens første Pro A-kamp på hjemmebane tog Bakken Bears imod Team FOG Næstved. Bjørnene kontrollerede stille og roligt spillet fra start til slut og endte med en komfortabel sejr på 110-80.

”Vi har kørt nogle koncentrerede træninger og passionerede samtaler efter den seneste tids svingende præstationer,” fortalte Steffen Wich, head coach for Bakken Bears, efter kampen. ”Det handlede for os om at bladre tilbage til side et og to i Grønspættebogen og få det basale på plads igen. Det lykkedes rigtig godt i dag.”

Tip-off’et tog Michel Diouf sig succesfuldt af, og Deshawn Stephens bragte hjemmeholdet i front med 2-0. En skarpt skydende Alante Fenner fra Team FOG udlignede kort efter til 2-2 og indvarslede en høj personlig pointhøst. Modsat resten af kampen var starten præget af jævnbyrdighed, og Bakken prøvede da også at være bagude af tre omgange: 2-4, 5-6 og 7-9. Udover et lille håb for gæsterne ved 16-16 førte hjemmeholdet dog resten af kampen.

Første periode bød blandt andet på 3’ere fra Darko Jukic og Tylor Ongwae. Sidstnævnte afsluttede også et smukt alley-oop orkestreret af Morten Sahlertz. Derudover stemplede Deshawn Stephens for alvor ind i Aarhus med et kraftfuldt slam dunk. Bears kontrollerede overlegent reboundspillet, hvilket blev symptomatisk for samtlige perioder. Både offensivt og defensivt var placering, reaktion og præcision nøje afstemt bjørnene iblandt. 25-18 var stillingen efter de første ti minutter.

I anden periode fik især Anton Harbo og Glenn Cosey vist sig frem. Harbo sørgede for et par 3’ere, mens Cosey først sænkede en 2’er og fik tilkæmpet sig straffekast, som blev konverteret til et ekstra point. Kort derefter blev modstanderen presset så langt tilbage på banen, at de otte sekunder gik, bolden røg på bjørnehænder, og Cosey kunne krydre den brølstærke defensiv med en scoring til 40-25. Perioden endte 56-34.

Efter pausen fortsatte Bakken den høje standard, og en parade af 3’ere sørgede for at udbygge føringen yderligere: Sahlertz ramte to af de lange, mens Diouf og Harbo også ville lege med. En fornem steal af Magnus Møllgaard efterfulgt af to point understregede bjørnenes overlegenhed i begge ender af banen. Tredje periode sluttede med et plus på 30 point: 83-53.

Fjerde periode cruisede mesterholdet sig ganske snildt igennem. Møllgaard indledte med et slam dunk, Ryan Evans stod for nogle lay-ups, og da Thomas Lærke satte en 3’er, havde samtlige bjørne scoret i kampen. En 3’er af Cosey og yderligere to fra Harbos hånd skød slutresultatet op på hele 110-80 til Bears. Harbo nettede dermed 5/5 forsøg fra 3’eren.

Det blev en professionel opvisning fra jyderne, der gav sjællænderne en lektion i fokus og snarrådighed. Alligevel endte Næstveds Alante Fenner som kampens topscorer med 20 point. Deshawn Stephens fulgte dog lige efter med 19, mens Tylor Ongwae nåede 18. Rebound-kongen blev uden sammenligning Deshawn Stephens med 11, mens kongemageren blev Glenn Cosey med 11 assists. Da han samtidig scorede 15 point, endte både han og Stephens således begge med at høste en double double.

Sejren sender Bakken Bears op på en andenplads i Basketligaen, som toppes af de endnu ubesejrede Randers Cimbria. Begge hold har otte point, men kronjyderne har spillet en kamp færre.

Næste opgave for bjørnene er udekampen mod Horsens IC den 1. november, mens næste hjemmekamp er den 8. november i Vejlby-Risskov Hallen mod BMS Herlev Wolfpack.

 

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25
10 jun 2024

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25

Skyler Bowlin er det første navn, Bakken Bears kan præsentere til sæsonen 2024-25. Kaptajnen,...
Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
NEWS ARCHIVE