Sikker sejr i pointrig affære

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Det tredje opgør på bare to uger mellem Bakken Bears og rivalen Randers Cimbria slog fast at bjørnene sidder retmæssigt på ligaens førsteplads og Bears-mandskabet har da også igennem de tre kampe øget forskellen i slutresultatet til 28 point i dette sidste opgør i trilogien.

Cimbria-spiller Anton Hansen slog før kampen fast, at de ville gå ind til kampen med skærpet fokus og masser af tempo, men det til trods løb Randers-holdet tør for tempo og skarpe skud midt i tredje periode og magtede ikke at står imod bjørnenes dominans.

Første periode startede ud med lige netop dét, som Hansen lovede – tempo. Og masser af det! Selvom Bears kom bedst fra start med en rødglædende Q. J. Peterson som stod for kampens første 5 point, holdt Randers tempoet oppe og viste selv god form i offensiven, hvor Chris Nielsen satte tonen an med modstandernes først 3er. Herfra var det tydeligt at begge hold satte angreb ind på at skabe frie skud fra distancen og her kom især også Adama Darboe og Michel Diouf med i bombardementet fra distancen. Perioden ud forblev tempoet hæsblæsende og bød også på et block fra Ryan Evans og et par flotte dunk fra Randers Cimbria – og så med 10 ramte forsøg fra 3eren – seks 3ere til Bears og fire til Cimbria.

Bjørnene kom stærkt fra start i anden periode med en sikker 3er fra Morten Sahlertz’ hånd efterfulgt af en scoring af Deshawn Stephens fra baseline. Men bjørnene var ikke de eneste, som kom stærkt fra start. Randers holdt en stærk defensiv kørende og især Tyre Gathright holdt rivalerne kørende med en 3er til 35-32. Bjørnenes modsvar var derimod ikke til at tage fejl af – først blev det til en fantastisk lob-aflevering fra Sahlertz, som fandt Stephens i luften til et bragende alley-oop-dunk. Dette highlight blev efterfulgt af endnu en skarp aflevering fra Evans og hvem andre skulle afleveringen være til end en endnu engang flyvende Stephens til endnu et mægtigt alley-oop-dunk til stillingen 37-36. Randers bed sig dog stadig fast og tog en smal føring et par gange inden en forvirrende sekvens med et par tekniske fejl og straffekast. Herefter tog bjørnene føringen med 3ere fra Diouf og Peterson samt Evans’ vanlige magi i posten. Peterson satte tryk på føringen med en demoraliserende 3er i periodens sidste sekunder til stillingen 62-48.

Efter pausen lagde Bears igen stærkt ud med en skarp aflevering fra Darko Jukic til Peterson, som kvitterede med et layup. Men inden bjørnene fik set sig om, havde Randers fået kæmpet sig tilbage i kampen efter vellykkede offensive aktioner, et par offensive rebounds og en 3er fra Chris Nielsen til 66-58. Dog holdt Bears tempoet og den spilmæssige kvalitet højt og selvom der både blev udvekslet 3ere og dunk, ledte Darboe an med to 3ere i træk til en føring på 87-67 med to minutter igen. I kølvandet af Darboes masterclass fra distancen brillerede Evans med et block, hvorefter han i fastbreaken afleverede bolden til igen flyvende Stephens til et alley-oop-dunk. Herefter lavede Evans endnu et block og fandt en åben Anton Harboe til en 3er og en føring på 97-72 i periodens sidste sekunder.

Randers startede fjerde periode håbløst bagud, og selvom de stadig prøvede at holde tempo samt fik spillet sig til point, kom de aldrig tæt på at indhente bjørnene, som satte sig tungt på kampen. Deres forsøg fra distancen ville bare ikke i kurven – men det ville bjørnenes 3ere til gengæld. Daniel Mortensen kom i gang med et par 3ere og Harboe fortsatte sine fine takter fra tredje periode med succes fra distancen og sit stærke spil i forsvaret. Efter en misset 3er sikrede Stephens point med et flot putback-dunk, hvorefter Sahlertz fortsatte bombardementet med en 3er og en føring på 116-92. Herefter gik tempoet en smule af kampen, og selvom Randers stadig prøvede at bide fra sig, var det bjørnenes utvetydige storspil, som sikrede slutresultatet 128-100.

Da head coach Steffen Wich før kampen blev spurgt til aftenens kampplan, sagde han: ”Vi skal ud at løbe rigtig stærkt. Vi skal holde et højt tempo og score masser af point – det skal man altid, når man spiller mod Randers” var det ikke for sjov. Og assistant coach Anders Sommer understregede også efter kampen, at det lige netop var det, der skulle til i den for bjørnene lidt eksperimenterende kamp: ”I sådan en kamp her hvor vi har vundet de to sidste opgør var det vigtigt for os at ryste posen lidt. Både med spillerne på banen, men også med vores spilsystem, hvor vi aften prøvede nogle nye ting og havde nye fokuspunkter. Og det havde vi jo succes med.” Og det er vel netop den mentalitet, som er afgørende for elitebaskets udvikling – selvom man har god succes med det vante spil skal man hele tiden sørge for at udfordre sig selv og skubbe grænserne. Og det gjorde Bears så afgjort i aftenens knusende sejr over én af de stærkest spillende rivaler i ligaen, hvor hjemmeholdet ramte 52,4% af deres 42 forsøg fra 3-pointslinjen mod Randers Cimbrias konverteringsrate på 34,5% og havde 34 assists mod modstanderens 17.

Næste kamp er på udebane mod Svendborg Rabbits og bliver spillet den 13. februar.

 

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25
10 jun 2024

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25

Skyler Bowlin er det første navn, Bakken Bears kan præsentere til sæsonen 2024-25. Kaptajnen,...
Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
NEWS ARCHIVE