En ildsjæl er død

Bakken Bears har modtaget meddelelse om, at en af de vigtige personer ift at få basketball til Skovbakken, Bent Jørgensen, er død.

Bent Jørgensen har haft en finger med i spillet overalt i komplekset rundt om Vejlby-Risskov Hallen. Bent var håndboldmand – bl.a. som dansk landsholdsspiller og divisionstræner i Skovbakken – han var den første forstander på Idrætshøjskolen i Aarhus, Bent sad i Skovbakkens forretningsudvalg i mere end en menneskealder og han var hovedformand i IK Skovbakken.

Bents betydning for, at IK Skovbakken fik en stærk basketballafdeling, hvor eliteholdet siden blev til Bakken Bears, er enorm. I 1953 blev Aarhus Basketball Forening (ABF) stiftet, og det var den klub, der med Bents hjælp, blev hjulpet ind i Skovbakken.

Vi tillader os at citere jubilæumsbogen fra 2013: ”Træningsforholdene i midtbyen er efterhånden så utilfredsstillende for den voksende klub, at ABF gennem Victor Christensen og Erik Korsbjerg får kontakt til Skovbakken og Bent Jørgensen, og det aftales, at ABF og dens spillere viderefører basketball i Skovbakken i 1962 – i første omgang som en underafdeling af håndboldafdelingen.”

Basketball fortsatte med at være under Bents store vinger, og basketballafdelingen fik hurtigt eget liv, men også efterfølgende var Bent altid basketball i nordbyen positivt stemt. Bent var således med til at sikre, at han 2 blev bygget, så der kunne spille på både stor- og lille bane samtidig.

Bent skrev et indlæg til selvsamme bog – det kan læses her.

Bakken Bears vil for evigt være Bent taknemmelig for hans ihærdige indsats for basketball; vi træder stadig på de sten Bent var med til at lægge.

Vores tanker går til Bents familie. Ære være hans minde.

 

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE