En ildsjæl er død

Bakken Bears har modtaget meddelelse om, at en af de vigtige personer ift at få basketball til Skovbakken, Bent Jørgensen, er død.

Bent Jørgensen har haft en finger med i spillet overalt i komplekset rundt om Vejlby-Risskov Hallen. Bent var håndboldmand – bl.a. som dansk landsholdsspiller og divisionstræner i Skovbakken – han var den første forstander på Idrætshøjskolen i Aarhus, Bent sad i Skovbakkens forretningsudvalg i mere end en menneskealder og han var hovedformand i IK Skovbakken.

Bents betydning for, at IK Skovbakken fik en stærk basketballafdeling, hvor eliteholdet siden blev til Bakken Bears, er enorm. I 1953 blev Aarhus Basketball Forening (ABF) stiftet, og det var den klub, der med Bents hjælp, blev hjulpet ind i Skovbakken.

Vi tillader os at citere jubilæumsbogen fra 2013: ”Træningsforholdene i midtbyen er efterhånden så utilfredsstillende for den voksende klub, at ABF gennem Victor Christensen og Erik Korsbjerg får kontakt til Skovbakken og Bent Jørgensen, og det aftales, at ABF og dens spillere viderefører basketball i Skovbakken i 1962 – i første omgang som en underafdeling af håndboldafdelingen.”

Basketball fortsatte med at være under Bents store vinger, og basketballafdelingen fik hurtigt eget liv, men også efterfølgende var Bent altid basketball i nordbyen positivt stemt. Bent var således med til at sikre, at han 2 blev bygget, så der kunne spille på både stor- og lille bane samtidig.

Bent skrev et indlæg til selvsamme bog – det kan læses her.

Bakken Bears vil for evigt være Bent taknemmelig for hans ihærdige indsats for basketball; vi træder stadig på de sten Bent var med til at lægge.

Vores tanker går til Bents familie. Ære være hans minde.

 

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE