En ildsjæl er død

Bakken Bears har modtaget meddelelse om, at en af de vigtige personer ift at få basketball til Skovbakken, Bent Jørgensen, er død.

Bent Jørgensen har haft en finger med i spillet overalt i komplekset rundt om Vejlby-Risskov Hallen. Bent var håndboldmand – bl.a. som dansk landsholdsspiller og divisionstræner i Skovbakken – han var den første forstander på Idrætshøjskolen i Aarhus, Bent sad i Skovbakkens forretningsudvalg i mere end en menneskealder og han var hovedformand i IK Skovbakken.

Bents betydning for, at IK Skovbakken fik en stærk basketballafdeling, hvor eliteholdet siden blev til Bakken Bears, er enorm. I 1953 blev Aarhus Basketball Forening (ABF) stiftet, og det var den klub, der med Bents hjælp, blev hjulpet ind i Skovbakken.

Vi tillader os at citere jubilæumsbogen fra 2013: ”Træningsforholdene i midtbyen er efterhånden så utilfredsstillende for den voksende klub, at ABF gennem Victor Christensen og Erik Korsbjerg får kontakt til Skovbakken og Bent Jørgensen, og det aftales, at ABF og dens spillere viderefører basketball i Skovbakken i 1962 – i første omgang som en underafdeling af håndboldafdelingen.”

Basketball fortsatte med at være under Bents store vinger, og basketballafdelingen fik hurtigt eget liv, men også efterfølgende var Bent altid basketball i nordbyen positivt stemt. Bent var således med til at sikre, at han 2 blev bygget, så der kunne spille på både stor- og lille bane samtidig.

Bent skrev et indlæg til selvsamme bog – det kan læses her.

Bakken Bears vil for evigt være Bent taknemmelig for hans ihærdige indsats for basketball; vi træder stadig på de sten Bent var med til at lægge.

Vores tanker går til Bents familie. Ære være hans minde.

 

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE