En ildsjæl er død

Bakken Bears har modtaget meddelelse om, at en af de vigtige personer ift at få basketball til Skovbakken, Bent Jørgensen, er død.

Bent Jørgensen har haft en finger med i spillet overalt i komplekset rundt om Vejlby-Risskov Hallen. Bent var håndboldmand – bl.a. som dansk landsholdsspiller og divisionstræner i Skovbakken – han var den første forstander på Idrætshøjskolen i Aarhus, Bent sad i Skovbakkens forretningsudvalg i mere end en menneskealder og han var hovedformand i IK Skovbakken.

Bents betydning for, at IK Skovbakken fik en stærk basketballafdeling, hvor eliteholdet siden blev til Bakken Bears, er enorm. I 1953 blev Aarhus Basketball Forening (ABF) stiftet, og det var den klub, der med Bents hjælp, blev hjulpet ind i Skovbakken.

Vi tillader os at citere jubilæumsbogen fra 2013: ”Træningsforholdene i midtbyen er efterhånden så utilfredsstillende for den voksende klub, at ABF gennem Victor Christensen og Erik Korsbjerg får kontakt til Skovbakken og Bent Jørgensen, og det aftales, at ABF og dens spillere viderefører basketball i Skovbakken i 1962 – i første omgang som en underafdeling af håndboldafdelingen.”

Basketball fortsatte med at være under Bents store vinger, og basketballafdelingen fik hurtigt eget liv, men også efterfølgende var Bent altid basketball i nordbyen positivt stemt. Bent var således med til at sikre, at han 2 blev bygget, så der kunne spille på både stor- og lille bane samtidig.

Bent skrev et indlæg til selvsamme bog – det kan læses her.

Bakken Bears vil for evigt være Bent taknemmelig for hans ihærdige indsats for basketball; vi træder stadig på de sten Bent var med til at lægge.

Vores tanker går til Bents familie. Ære være hans minde.

 

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament
18 jun 2024

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig...
Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen
16 jun 2024

Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen

Næste skridt i Gustav Knudsens karriere er – som mange nok havde forventet –...
Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt
15 jun 2024

Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt

Horsensdrengen Magnus Høj kom til Bakken Bears for to år siden, med det udtalte...
NEWS ARCHIVE