Matchbold Bears

De fire DM-kvartfinalerne nærmer sig klimaks. I alle fire serier fører det i grundspillet højst placerede hold 2-0 i serierne, der spilles bedst af fem, og de fire førerhold kan således alle booke en plads i semifinalerne i tilfælde af sejr i den tredje kvartfinalekamp, hvor holdet, der har matchbolden, spiller på hjemmebane.

Mandag spilles de to første seriers tredje kamp, når Svendborg tager imod Næstved, mens Randers Cimbria er værter for Værløse. Tirsdag kan Horsens IC afgøre serien imod BMS Herlev Wolfpack, mens Bakken Bears kan afslutte sæsonen for Bears Academy.

I sidstnævnte serie har de ”store bjørne” fra Bakken Bears levet op til favoritværdigheden ved at vinde de to første kvartfinalekampe. De to kampe er sluttet med præcis samme score, 100-77. Det er i øvrigt knap 1500 kampe siden, at Bakken Bears senest har oplevet, at to kampe i træk er sluttet med præcis samme score. Det skete senest i januar 1978, da Falcon og SISU vandt 89-81…

Selvom cifrene i de to kampe har været ens, har kampforløbene været meget forskellige. I kamp et gjorde Bears Academy stort set ingen modstand i første halvleg, som Bakken Bears vandt 57-25, inden favoritterne tog den meget med ro i anden halvleg. I den anden kamp bed Academy langt bedre fra sig, og skabte en kamp, der var tæt ind i fjerde periode, hvorefter Bakken Bears ramte nogle store skud.

I begge de to første kvartfinalekamp har Bakken Bears været ramt af skader, og holdet har således blot kunnet sætte hhv. syv og otte spillere på banen. Det lysner nu på skadesfronten, og Adama Darboe og Ryan Evans forventes at være tilbage fra deres skader fra pokalfinalen. Derudover sidder Deshawn Stephens, Tylor Ongwae og Darko Jukic stadig ude.

I manglen på nogle profiler, er der naturligvis andre, der må træde op. QJ Peterson har bevist, hvorfor han er Basketligaens topscorer. Den amerikanske guard har scoret hhv. 36 og 31 point i de to kampe, Daniel Mortensen scorede hhv. 20 og 11, mens Michel Diouf er noteret for hhv. 12 og 17 point. Unge Anton Harbo har imponerede med sine hhv. 12 og 15 point, sidstnævnte det højeste han er noteret for i Bearstrøjen.

Det er tirsdag kl. 18.30 Vejlby-Risskov Hallen lægger gulv til DM-kvartfinale tre mellem Bakken Bears og Bears Academy. Såfremt et fjerde opgør bliver nødvendigt, spilles det samme sted på fredag, men hvis Bakken Bears lever op til favoritværdigheden, kan holdet fokusere på DM-semifinalerne, der starter den 22. april, og hvor modstanderen bliver vinderen af serien mellem Svendborg og Næstved. Hele slutspillet kan ses på www.fanseat.com

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE