Matchbold Bears

De fire DM-kvartfinalerne nærmer sig klimaks. I alle fire serier fører det i grundspillet højst placerede hold 2-0 i serierne, der spilles bedst af fem, og de fire førerhold kan således alle booke en plads i semifinalerne i tilfælde af sejr i den tredje kvartfinalekamp, hvor holdet, der har matchbolden, spiller på hjemmebane.

Mandag spilles de to første seriers tredje kamp, når Svendborg tager imod Næstved, mens Randers Cimbria er værter for Værløse. Tirsdag kan Horsens IC afgøre serien imod BMS Herlev Wolfpack, mens Bakken Bears kan afslutte sæsonen for Bears Academy.

I sidstnævnte serie har de ”store bjørne” fra Bakken Bears levet op til favoritværdigheden ved at vinde de to første kvartfinalekampe. De to kampe er sluttet med præcis samme score, 100-77. Det er i øvrigt knap 1500 kampe siden, at Bakken Bears senest har oplevet, at to kampe i træk er sluttet med præcis samme score. Det skete senest i januar 1978, da Falcon og SISU vandt 89-81…

Selvom cifrene i de to kampe har været ens, har kampforløbene været meget forskellige. I kamp et gjorde Bears Academy stort set ingen modstand i første halvleg, som Bakken Bears vandt 57-25, inden favoritterne tog den meget med ro i anden halvleg. I den anden kamp bed Academy langt bedre fra sig, og skabte en kamp, der var tæt ind i fjerde periode, hvorefter Bakken Bears ramte nogle store skud.

I begge de to første kvartfinalekamp har Bakken Bears været ramt af skader, og holdet har således blot kunnet sætte hhv. syv og otte spillere på banen. Det lysner nu på skadesfronten, og Adama Darboe og Ryan Evans forventes at være tilbage fra deres skader fra pokalfinalen. Derudover sidder Deshawn Stephens, Tylor Ongwae og Darko Jukic stadig ude.

I manglen på nogle profiler, er der naturligvis andre, der må træde op. QJ Peterson har bevist, hvorfor han er Basketligaens topscorer. Den amerikanske guard har scoret hhv. 36 og 31 point i de to kampe, Daniel Mortensen scorede hhv. 20 og 11, mens Michel Diouf er noteret for hhv. 12 og 17 point. Unge Anton Harbo har imponerede med sine hhv. 12 og 15 point, sidstnævnte det højeste han er noteret for i Bearstrøjen.

Det er tirsdag kl. 18.30 Vejlby-Risskov Hallen lægger gulv til DM-kvartfinale tre mellem Bakken Bears og Bears Academy. Såfremt et fjerde opgør bliver nødvendigt, spilles det samme sted på fredag, men hvis Bakken Bears lever op til favoritværdigheden, kan holdet fokusere på DM-semifinalerne, der starter den 22. april, og hvor modstanderen bliver vinderen af serien mellem Svendborg og Næstved. Hele slutspillet kan ses på www.fanseat.com

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE