Matchbold Bears

De fire DM-kvartfinalerne nærmer sig klimaks. I alle fire serier fører det i grundspillet højst placerede hold 2-0 i serierne, der spilles bedst af fem, og de fire førerhold kan således alle booke en plads i semifinalerne i tilfælde af sejr i den tredje kvartfinalekamp, hvor holdet, der har matchbolden, spiller på hjemmebane.

Mandag spilles de to første seriers tredje kamp, når Svendborg tager imod Næstved, mens Randers Cimbria er værter for Værløse. Tirsdag kan Horsens IC afgøre serien imod BMS Herlev Wolfpack, mens Bakken Bears kan afslutte sæsonen for Bears Academy.

I sidstnævnte serie har de ”store bjørne” fra Bakken Bears levet op til favoritværdigheden ved at vinde de to første kvartfinalekampe. De to kampe er sluttet med præcis samme score, 100-77. Det er i øvrigt knap 1500 kampe siden, at Bakken Bears senest har oplevet, at to kampe i træk er sluttet med præcis samme score. Det skete senest i januar 1978, da Falcon og SISU vandt 89-81…

Selvom cifrene i de to kampe har været ens, har kampforløbene været meget forskellige. I kamp et gjorde Bears Academy stort set ingen modstand i første halvleg, som Bakken Bears vandt 57-25, inden favoritterne tog den meget med ro i anden halvleg. I den anden kamp bed Academy langt bedre fra sig, og skabte en kamp, der var tæt ind i fjerde periode, hvorefter Bakken Bears ramte nogle store skud.

I begge de to første kvartfinalekamp har Bakken Bears været ramt af skader, og holdet har således blot kunnet sætte hhv. syv og otte spillere på banen. Det lysner nu på skadesfronten, og Adama Darboe og Ryan Evans forventes at være tilbage fra deres skader fra pokalfinalen. Derudover sidder Deshawn Stephens, Tylor Ongwae og Darko Jukic stadig ude.

I manglen på nogle profiler, er der naturligvis andre, der må træde op. QJ Peterson har bevist, hvorfor han er Basketligaens topscorer. Den amerikanske guard har scoret hhv. 36 og 31 point i de to kampe, Daniel Mortensen scorede hhv. 20 og 11, mens Michel Diouf er noteret for hhv. 12 og 17 point. Unge Anton Harbo har imponerede med sine hhv. 12 og 15 point, sidstnævnte det højeste han er noteret for i Bearstrøjen.

Det er tirsdag kl. 18.30 Vejlby-Risskov Hallen lægger gulv til DM-kvartfinale tre mellem Bakken Bears og Bears Academy. Såfremt et fjerde opgør bliver nødvendigt, spilles det samme sted på fredag, men hvis Bakken Bears lever op til favoritværdigheden, kan holdet fokusere på DM-semifinalerne, der starter den 22. april, og hvor modstanderen bliver vinderen af serien mellem Svendborg og Næstved. Hele slutspillet kan ses på www.fanseat.com

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE