Finale 3 i Aarhus mandag

Med sejre i de to første kampe har Bakken Bears har fået en resultatmæssig perfekt start på DM-finaleserien. I mandagens tredje finalekamp i Aarhus kan Bakken Bears tage et meget stort skridt mod klubbens 19. danske mesterskab.

Begge finaleopgør har været tætte. Finale 1 i Aarhus var en højscorende affære (106-90), hvor Bears var i front stort set hele kampen, men uden for alvor at kunne ryste HIC af. I det andet opgør i Horsens var hjemmeholdet foran ved pausen, og kampen var helt lige med tre minutter igen. I den kamp måtte forsvaret vinde for Bakken Bears (77-70).

I forhold til det seneste opgør i torsdags, skal Bears have tempoet op og gang i skuddene bag trepointslinjen, hvor det blot lykkedes at ramme fire ud af 27 forsøg. Samlet set synes reboundstatistikken at have rigtig stor indflydelse på kampenes resultat. Bears var overbevisende i den disciplin i den første kamp (43-31), mens det endte uafgjort i kamp to (43-43).

For HIC har Richmond Aririguzoh været en stor udfordring for Bearsspillerne. HICs center snitter 17,0 point i de to første finalekampe (sæsonsnit er 10,8 point) foruden 7,5 rebounds. Den farlige guardtrio bestående af Charles Callison (17,0 point og 4,0 assists pr. kamp i finaleserien), David Efianayi (15,0 point), Gage Davis (12,5 og 9,0 rebounds point) giver også Bears problemer, ligesom de har givet alle modstandere problemer i sæsonen.

For Bears har QJ Peterson været mest scorende med 18,0 point pr. kamp, mens Deshawn Stephens snitter 14,5 point. Michel Diouf var bedste spiller i den anden finalekamp, og især hans +/- statistikker er imponerende. I det første opgør vandt med Bears med 26 point i de 22 minutter han var på banen, men bjørnene vandt med 17 point i de knap 28 minutter Diouf spillede i kamp to.

DM-finale tre spilles mandag kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen, mens det fjerde opgør spilles på fredag den 21. maj kl. 18:45 i Forum Horsens. Kampene kan ses på fanseat.com – optakt til den tredje finale i form af BearsTV Live kan ses på Bakken Bears kanaler på YouTube eller Facebook fra kl. 17:45.