Vanvittig afslutning giver Bearssejr

Bagud med 18 point med godt fire minutter tilbage af den tredje DM-finale var ingen hindring for en Bakken Bears-sejr, der vil gå over i historien. Bears vandt de sidste 4 minutter og 15 sekunder med 20-2, fik kampen i overtime og sejrede i alt 115-112 over Horsens IC. Bakken Bears fører dermed DM-finaleserien med 3-0, og kan vinde det danske mesterskab med en sejr i den fjerde DM-finale på fredag.

Bakken Bears var foran det meste af første halvleg, men uden at kunne ryste HIC-holdet af sig, og i slutningen af tredje periode fik udeholdet overtaget. Inspireret af velspillende David Efianayi og velskydende Frederik Rungby (5/6 bag trepointslinjen) samt en sidste øjebliksscoring fra egen banehalvdel fra Gage Davis, var HIC foran med 74-69 inden sidste periode. HIC var totalt dominerende i fjerde quarters første halvdel og nåede foran 95-77, inden Bakken Bears iværksatte det måske største comeback i DM-finalernes historie.

Anført af QJ Peterson, hvis 22 ramte straffekast på lige så mange forsøg er klubrekord i Bakken Bears, hev Bears langsomt men sikkert ind på et HIC-hold, der stoppede med at angribe kurven. Symptomatisk var det QJ Peterson, der satte ti af holdet sidste 20 point i fjerde periode, som scorede to straffekast til udligning 97-97.

I de fem minutters ekstraperiode var Bears aldrig bagud, men omvendt aldrig foran med mere end fire point. QJ Peterson scorede 13 af Bakken Bears 18 point i ekstraperioden, mens Michel Diouf scorede de resterende fem.

QJ Peterson var mest scorende med 36 point, mens Michel Diouf scorede 22 point (og tog 11 rebounds) og Deshawn Stephens (20 point, 9 rebounds). For HIC scorede David Efianayi 33 point, mens Vedran Borovcanin satte 18 point på tavlen.

Den fjerde DM-finale spilles på fredag kl. 18:45 i Forum Horsens.

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE