Guld i sigte i head coachens måske sidste kamp

Bakken Bears kan tage klubbens 19. DM-guld, når holdet fredag aften spiller den fjerde DM-finale. Det bliver den første kamp foran tilskuere i mere end seks måneder, og selvom Bears har et gyldent udgangspunkt, så bliver det ikke let på udebane i Forum Horsens.

Horsens IC har i de første tre finalekamp vist, at holdet er fuldt kapabelt til at slå Bakken Bears. Kamp to var helt lige indtil tre minutter før tid, mens HIC i den fjerde finale førte med 18 point, da der resterende 4 minutter og 16 sekunder. Bakken Bears fik på mirakuløst vis vundet slutfasen 20-2. I overtidsperioden var Bears foran stort set hele vejen, og holdet vandt kampen 115-112.

Sejren blev blandt andet sikret fordi Basketligaens QJ Peterson kom på straffelinjen hele 22 kampe – og ramte alle forsøg. 22 scorede straffekast er både rekord i hele Basketligaen (siden 2002) og i Bakken Bears, hvor den hidtidige rekord var Michael Williams’ 19 scoringer i 20 forsøg tilbage i 1995.

Med regeringens åbning for tilskuere fra fredag, vil Horsens IC få uvurderlig hjælp fra et stort hjemmepublikum i Forum Horsens. Selvom der er restriktioner, så hallen langt fra kan fyldes op, så vil den iver publikum kommer med efter lang tid uden basketball give en elektrisk stemning.

Samtidig bliver det – hvis det lykkes at vinde – Steffen Wichs sidste kamp i spidsen for Bakken Bears-holdet. Steffen Wich debuterede som Bearstræner tilbage i 1988, og han coacher, trods flere pauser undervejs siden 1988, sin Bakken Bears-kamp nummer 626, og den rutinerede træner kan tage sin 13. DM-guldmedalje og sin 15 DM-medalje i alt. Sidstnævnte er en tangering af Torben Starup-Hansens rekord.

En anden rekord, der kan blive slået fredag er at Bakken Bears i tilfælde af sejr kan tage sit femte danske mesterskab i træk. Det er kun sket en gang før, at en dansk klub vinder fem titler på stribe – det var da BMS fra 1986 til 1990 dominerede den danske basketballscene.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE