Bakken Bears udfordrer sig selv med træningskampe på allerhøjeste niveau

Bakken Bears har linet en række træningskampe op, som ser både udfordrende og spændende ud, op mod Champions League-kvalifikationen 15. september. Menuen byder blandt andet på de regerende tyske mestre fra Alba Berlin, samt de femdobbelte litauiske mestre fra Rytas Vilnius. Der er modstandere fra alle niveauer af de fire Europæiske klubturneringer, fra EuroLeague til FIBA Europe Cup.

Bakken Bears’ cheftræner, Anders Sommer, er glad for, at sværhedsgraden i opstarten bliver så høj:

– Formålet med preseason-kampene er at presse os hurtigst muligt frem til vores topniveau. Fire ud af de seks modstandere er rangeret højere end os i de europæiske turneringer, så udfordringen er sikret. At disse hold prioriterer at spille mod os, er et tegn på den anerkendelse, som Bakken Bears har opnået i Europa, udtaler Anders Sommer.

Lørdag 21. august er første destination Tyskland, hvor Hamburg Towers bliver det første af fire slutspilshold i den tyske liga BBL, der venter Bakken. EuroCup-holdet fra det nordtyske er begyndelsen på et opvarmningsprogram med væsentligt større modstand, end man er vant til at se i Danmark.

Søndag 29, august bliver de nye bjørne præsenteret for hjemmepublikummet mod en velkendt modstander. Det er hollandske Donar Groningen, som har vundet det hollandske mesterskab fem gange (senest i 2018) og tidligere har gæstet Aarhus i forbindelse med de europæiske turneringer. I år deltager hollænderne i FIBA Europe Cup. Til denne kamp er der fri adgang – og gæster, der allerede har købt sæsonkort trakteres med en pølse med brød.

Så går turen til Rytas Vilnius (1. september), som var finalister i årets mesterskabskamp i Litauen og tidligere har vundet det litauiske mesterskab fem gange (senest i 2010). Litauen har en lang historie med basketball, som er den dominerende sportsgren i det baltiske land, blandt andet med 12 medaljer fra OL, EM og VM. Rytas spiller i dette års FIBA Champions League.

Aarhusianerne afslutter opvarmningskampene, hvor de starter – i Tyskland. De sidste to træningskampe bliver ude mod henholdsvis Alba Berlin (10. september) og Ewe Baskets (12. eller 14. september) Oldenburg.

Alba er uden tvivl det bedste hold, Bakken kan møde i opstarten, eftersom berlinerne er forsvarende tyske mestre og derudover til dagligt spiller EuroLeague, som er den største klubturnering i verden, udover NBA. De spiller til daglig i Merecedes Benz arena med plads til 14.000 tilskuere – og i ikke corona-år, har de haft 10.000 gennem dørene i gennemsnit.

Ewe Baskets Oldenburg er endnu et hold fra Champions League, som skal fungere sidste finpudsning inden alvoren begynder for Bakken Bears d. 15. september, når holdet i italienske Treviso spiller semifinale i Champions League-kvalifikationen mod vinderen af kvartfinalen mellem London Lions og De’Longhi Treviso.

Bjørnenes første kamp i Basketligaen bliver d. 23. september, hjemme imod de evige rivaler fra Horsens IC.

Kampprogram for træningskampe:

21. august 16.00: Hamburg Towers vs. Bakken Bears
29. august 14.00: Bakken Bears vs. Donar Groningen
1. september (tidspunkt endnu ikke bestemt): Rytas Vilnius vs. Bakken Bears
5. september 17.00: Alba Berlin vs. Bakken Bears
7. eller 9. september: Ewe Baskets Oldenburg vs. Bakken Bears

Bakken Bears er i pokalfinalen!
04 feb 2023

Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn...
Bears Padel
03 feb 2023

Bears Padel

FOR BEARS NETVÆRK OG SAMARBEJDSPARTNERE I Bakken Bears er vi ikke kun tossede med basketball...
PV skaber igen festen
03 feb 2023

PV skaber igen festen

PV – Kaffe & Cocktails er en af de fedeste barer i Aarhus, og...
Ungdomsrevolutionen i Bears er skabt gennem Academy
02 feb 2023

Ungdomsrevolutionen i Bears er skabt gennem Academy

Over de seneste sæsoner har der været flere og flere minutter til unge spillere...
NEWS ARCHIVE