Bakken Bears udfordrer sig selv med træningskampe på allerhøjeste niveau

Bakken Bears har linet en række træningskampe op, som ser både udfordrende og spændende ud, op mod Champions League-kvalifikationen 15. september. Menuen byder blandt andet på de regerende tyske mestre fra Alba Berlin, samt de femdobbelte litauiske mestre fra Rytas Vilnius. Der er modstandere fra alle niveauer af de fire Europæiske klubturneringer, fra EuroLeague til FIBA Europe Cup.

Bakken Bears’ cheftræner, Anders Sommer, er glad for, at sværhedsgraden i opstarten bliver så høj:

– Formålet med preseason-kampene er at presse os hurtigst muligt frem til vores topniveau. Fire ud af de seks modstandere er rangeret højere end os i de europæiske turneringer, så udfordringen er sikret. At disse hold prioriterer at spille mod os, er et tegn på den anerkendelse, som Bakken Bears har opnået i Europa, udtaler Anders Sommer.

Lørdag 21. august er første destination Tyskland, hvor Hamburg Towers bliver det første af fire slutspilshold i den tyske liga BBL, der venter Bakken. EuroCup-holdet fra det nordtyske er begyndelsen på et opvarmningsprogram med væsentligt større modstand, end man er vant til at se i Danmark.

Søndag 29, august bliver de nye bjørne præsenteret for hjemmepublikummet mod en velkendt modstander. Det er hollandske Donar Groningen, som har vundet det hollandske mesterskab fem gange (senest i 2018) og tidligere har gæstet Aarhus i forbindelse med de europæiske turneringer. I år deltager hollænderne i FIBA Europe Cup. Til denne kamp er der fri adgang – og gæster, der allerede har købt sæsonkort trakteres med en pølse med brød.

Så går turen til Rytas Vilnius (1. september), som var finalister i årets mesterskabskamp i Litauen og tidligere har vundet det litauiske mesterskab fem gange (senest i 2010). Litauen har en lang historie med basketball, som er den dominerende sportsgren i det baltiske land, blandt andet med 12 medaljer fra OL, EM og VM. Rytas spiller i dette års FIBA Champions League.

Aarhusianerne afslutter opvarmningskampene, hvor de starter – i Tyskland. De sidste to træningskampe bliver ude mod henholdsvis Alba Berlin (10. september) og Ewe Baskets (12. eller 14. september) Oldenburg.

Alba er uden tvivl det bedste hold, Bakken kan møde i opstarten, eftersom berlinerne er forsvarende tyske mestre og derudover til dagligt spiller EuroLeague, som er den største klubturnering i verden, udover NBA. De spiller til daglig i Merecedes Benz arena med plads til 14.000 tilskuere – og i ikke corona-år, har de haft 10.000 gennem dørene i gennemsnit.

Ewe Baskets Oldenburg er endnu et hold fra Champions League, som skal fungere sidste finpudsning inden alvoren begynder for Bakken Bears d. 15. september, når holdet i italienske Treviso spiller semifinale i Champions League-kvalifikationen mod vinderen af kvartfinalen mellem London Lions og De’Longhi Treviso.

Bjørnenes første kamp i Basketligaen bliver d. 23. september, hjemme imod de evige rivaler fra Horsens IC.

Kampprogram for træningskampe:

21. august 16.00: Hamburg Towers vs. Bakken Bears
29. august 14.00: Bakken Bears vs. Donar Groningen
1. september (tidspunkt endnu ikke bestemt): Rytas Vilnius vs. Bakken Bears
5. september 17.00: Alba Berlin vs. Bakken Bears
7. eller 9. september: Ewe Baskets Oldenburg vs. Bakken Bears

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE