Bears henter amerikansk topscorer

Bakken Bears satser på at kvalificere sig til denne sæsons Champions League ved at hente amerikanske Frank Bartley IV fra den bedste tyske række på en månedskontrakt. Den 27-årige guard var topscorer for Medi Bayreuth i den tyske Bundesliga i sidste sæson.
Bartley er hentet ind for at kunne gøre en ekstraordinær forskel i Champions League-kvalifikationen, som afvikles midt i september. Som topscorer på et godt hold i den tyske Bundesliga BBL, er han en spiller fra højt niveau.

Cheftræner Anders Sommer er begejstret over tilføjelsen af Frank Bartley IV:

– Frank er en fysisk stærk, bredskuldret, scorende outside-spiller. Han er kendt som en ydmyg og rolig fyr uden for banen, men med en aggressiv og direkte spillestil på banen – i begge ender. De seneste sæsoner har han allerede vist sit værd i Europa, men har mål om at performe på de større scener. Et mål, der matcher vores, udtaler Anders Sommer.

Medi Bayreuth sluttede lige uden for slutspilspladserne i Bundesligaen, med Bartley som topscorer med 14,3 point pr. kamp. Den dynamiske guard måler 190 cm og vejer 98 kg. Med den tyngde er han svær at stoppe, når først han beslutter sig for at drive bolden til kurven, hvilket han ofte gør med stor succes. Bartley er desuden også en spiller, der kan ramme sine treere, og så er han sikkerheden selv fra straffekastlinjen.

I sidste sæson spillede han 31 kampe i det tyske grundspil, hvor han snittede 14,3 point, 2,7 rebounds, 2,4 assists, 1,5 steals og 0,2 blocks med fine skudprocenter på 46% fra gulvet, 32,6 % fra bag trepointslinjen og 88 % fra straffekastlinjen.

Frank Bartley IV er født i New Orleans, Louisiana og spillede sine første to college-år på Brigham Young University og de sidste tre på University Louisiana at Lafayette. Siden da har han spillet professionel basket i den bedste canadiske række og den næstbedste spanske række, inden han skiftede til Medi Bayreuth.

Bakken Bears er på baggrund af tidligere resultater direkte kvalificeret til semifinalen i Champions League-kvalifikationen, der spilles i italienske Treviso 15. september, mod vinderen af kvartfinalen mellem London Lions og De’ Longhi Treviso.

PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
NEWS ARCHIVE