Bears henter amerikansk topscorer

Bakken Bears satser på at kvalificere sig til denne sæsons Champions League ved at hente amerikanske Frank Bartley IV fra den bedste tyske række på en månedskontrakt. Den 27-årige guard var topscorer for Medi Bayreuth i den tyske Bundesliga i sidste sæson.
Bartley er hentet ind for at kunne gøre en ekstraordinær forskel i Champions League-kvalifikationen, som afvikles midt i september. Som topscorer på et godt hold i den tyske Bundesliga BBL, er han en spiller fra højt niveau.

Cheftræner Anders Sommer er begejstret over tilføjelsen af Frank Bartley IV:

– Frank er en fysisk stærk, bredskuldret, scorende outside-spiller. Han er kendt som en ydmyg og rolig fyr uden for banen, men med en aggressiv og direkte spillestil på banen – i begge ender. De seneste sæsoner har han allerede vist sit værd i Europa, men har mål om at performe på de større scener. Et mål, der matcher vores, udtaler Anders Sommer.

Medi Bayreuth sluttede lige uden for slutspilspladserne i Bundesligaen, med Bartley som topscorer med 14,3 point pr. kamp. Den dynamiske guard måler 190 cm og vejer 98 kg. Med den tyngde er han svær at stoppe, når først han beslutter sig for at drive bolden til kurven, hvilket han ofte gør med stor succes. Bartley er desuden også en spiller, der kan ramme sine treere, og så er han sikkerheden selv fra straffekastlinjen.

I sidste sæson spillede han 31 kampe i det tyske grundspil, hvor han snittede 14,3 point, 2,7 rebounds, 2,4 assists, 1,5 steals og 0,2 blocks med fine skudprocenter på 46% fra gulvet, 32,6 % fra bag trepointslinjen og 88 % fra straffekastlinjen.

Frank Bartley IV er født i New Orleans, Louisiana og spillede sine første to college-år på Brigham Young University og de sidste tre på University Louisiana at Lafayette. Siden da har han spillet professionel basket i den bedste canadiske række og den næstbedste spanske række, inden han skiftede til Medi Bayreuth.

Bakken Bears er på baggrund af tidligere resultater direkte kvalificeret til semifinalen i Champions League-kvalifikationen, der spilles i italienske Treviso 15. september, mod vinderen af kvartfinalen mellem London Lions og De’ Longhi Treviso.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE