Bears henter amerikansk topscorer

Bakken Bears satser på at kvalificere sig til denne sæsons Champions League ved at hente amerikanske Frank Bartley IV fra den bedste tyske række på en månedskontrakt. Den 27-årige guard var topscorer for Medi Bayreuth i den tyske Bundesliga i sidste sæson.
Bartley er hentet ind for at kunne gøre en ekstraordinær forskel i Champions League-kvalifikationen, som afvikles midt i september. Som topscorer på et godt hold i den tyske Bundesliga BBL, er han en spiller fra højt niveau.

Cheftræner Anders Sommer er begejstret over tilføjelsen af Frank Bartley IV:

– Frank er en fysisk stærk, bredskuldret, scorende outside-spiller. Han er kendt som en ydmyg og rolig fyr uden for banen, men med en aggressiv og direkte spillestil på banen – i begge ender. De seneste sæsoner har han allerede vist sit værd i Europa, men har mål om at performe på de større scener. Et mål, der matcher vores, udtaler Anders Sommer.

Medi Bayreuth sluttede lige uden for slutspilspladserne i Bundesligaen, med Bartley som topscorer med 14,3 point pr. kamp. Den dynamiske guard måler 190 cm og vejer 98 kg. Med den tyngde er han svær at stoppe, når først han beslutter sig for at drive bolden til kurven, hvilket han ofte gør med stor succes. Bartley er desuden også en spiller, der kan ramme sine treere, og så er han sikkerheden selv fra straffekastlinjen.

I sidste sæson spillede han 31 kampe i det tyske grundspil, hvor han snittede 14,3 point, 2,7 rebounds, 2,4 assists, 1,5 steals og 0,2 blocks med fine skudprocenter på 46% fra gulvet, 32,6 % fra bag trepointslinjen og 88 % fra straffekastlinjen.

Frank Bartley IV er født i New Orleans, Louisiana og spillede sine første to college-år på Brigham Young University og de sidste tre på University Louisiana at Lafayette. Siden da har han spillet professionel basket i den bedste canadiske række og den næstbedste spanske række, inden han skiftede til Medi Bayreuth.

Bakken Bears er på baggrund af tidligere resultater direkte kvalificeret til semifinalen i Champions League-kvalifikationen, der spilles i italienske Treviso 15. september, mod vinderen af kvartfinalen mellem London Lions og De’ Longhi Treviso.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE