Læringsrigt nederlag til Donar Groningen

Bakken Bears led nederlag mod Donar Groningen i Vejlby Riskov Hallen i søndagens træningskamp, foran et talstærkt og basketsultent publikum på over 600. Bjørnene truede gennem det meste af fjerde periode med et comeback, efter at have været bagud med op til 19, men måtte nøjes med et nederlag på 92-85.

Især forsvaret er endnu ikke på det niveau, det skal være om lige over to uger, når der skal spilles Basketball Champions League kvalifikation i Italien, men i perioder viste holdet også, at det evner at lægge mange point i kurven, hurtigt.

Det var tredje periode, der gjorde udfaldet. Bakkens angreb fungerede slet ikke; de første fem minutter gik der kun tre point gennem kurven og hjemmeholdet tabte perioden 8-24.

Bagud 53-72 inden de sidste ti minutter, fik coach Anders Sommer endelig vækket bjørnen. Anført af Frank Bartley, Ryan Evans og Travis Taylor blev der lagt 19 point i kurven på fem minutter og comeback’et truede. Bjørnene kom dog aldrig tættere på end fem point og tavlen viste til sidst 92-85.

Bakkentræner Anders Sommer var ikke tilfreds med resultatet, men mente alligevel, der var nogle vigtige lektioner at lære af kampen:

– Kampen gav os på sin vis præcis det udbytte, vi havde håbet på. Nemlig en vigtig reminder om hvilken fysik og intensitet der skal til for at vinde europæiske kampe. Dér manglede vi i perioder de sidste procenter, men viste på den andens side også i andre perioder et solidt fundament i forhold til defensiv sammenhæng og offensivt samspil. Først i fjerde periode genkender vi for alvor holdets attitude, fight og karakter, sagde Anders Sommer efter kampen.

Træneren så også nogle området, hvor der skal arbejdes videre frem mod Champions League:

-Vores reboundspil og fysiske tryk i forsvaret skal forbedres hurtigst muligt inden kval-kampene. I perioder ser vi den rette fart og boldbevægelse, men mangler endnu at sammensætte en fuld kamp med dette udtryk, afslutter træneren.

Rytas Vilnius, som var finalister i årets mesterskabskamp i Litauen og tidligere har vundet det litauiske mesterskab fem gange (senest i 2010), venter på onsdag. Litauen har en lang historie med basketball, som er den dominerende sportsgren i det baltiske land, blandt andet med 12 medaljer fra OL, EM og VM. Rytas spiller i dette års FIBA Champions League.

Aarhusianerne afslutter opvarmningskampene, hvor de starter – i Tyskland. De sidste to træningskampe bliver ude mod henholdsvis Alba Berlin (10. september) og Ewe Baskets (12. eller 14. september) Oldenburg.

Alba er uden tvivl det bedste hold, Bakken kan møde i opstarten, eftersom berlinerne er forsvarende tyske mestre og derudover til dagligt spiller EuroLeague, som er den største klubturnering i verden, udover NBA. De spiller til daglig i Merecedes Benz arena med plads til 14.000 tilskuere – og i ikke corona-år, har de haft 10.000 gennem dørene i gennemsnit.

Ewe Baskets Oldenburg er endnu et hold fra Basketball Champions League, som skal fungere sidste finpudsning inden alvoren begynder for Bakken Bears d. 15. september, når holdet i italienske Treviso spiller semifinale i Basketball Champions League-kvalifikationen mod vinderen af kvartfinalen mellem London Lions og De’Longhi Treviso.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE