Svær europæisk pulje venter fra onsdag

Onsdag 13. oktober i Aarhus starter sæsonens europæiske udfordringer for Bakken Bears for alvor. Her tager de danske mestre hul på gruppespillet i FIBA Europe Cup i det, der på forhånd ligner en meget svær pulje.

Foruden Bakken Bears indeholder gruppen tyske Hakro Merlins Crailsheim, græske Peristeri B.C., samt en gammel kending for Bakken, hviderussiske Tsmoki-Minsk. Alle modstandere er europæiske klassehold og det bliver en af de sværeste puljer, som Bakken Bears har spillet i. Nedenfor gennemgår vi klubberne og der kommer optakt til de specifikke kampe senere.

Hakro Merlins Crailsheim er en ny klub i både toppen af tysk basketball og i Europa. Det er kun klubbens fjerde år i den stærke Basketball Bundesliga, BBL, men de har formået at spille sig ind i slutspillet allerede, med en plads som nummer seks i grundspillet sidste sæson. Sjettepladsen kvalificerede Merlins til europæisk spil for første gang.

På banen er holdet domineret af erfarne tyske spillere, sammen med seks udlændinge af høj klasse, som amerikanske T.J. Shorts. Som hold spiller de fysisk og aggressivt forsvar, mens de i angrebet deler bolden og bruger deres bredde. Der er også et par navne, der er kendt i Danmark, i Richmond Aririguzoh, som spillede i Horsens sidste sæson, og Terrell Harris som var at finde i Svendborg i 2017-18.

13/10: Bakken Bears – Crailsheim
3/11: Crailsheim – Bakken Bears

Peristeri endte også sidste sæson på en sjetteplads i den nationale liga, græske GBL, men de har lang historie som europæisk hold. Omkring årtusindskiftet spillede klubben således i EuroLeague, med de største klubber i Europa, men økonomiske problemer sendte dem ned i de græske divisioner. Siden 2014 er det gået hurtigt opad igen, kulminerende med en returbillet til GBL og flere top tre pladser de seneste år.

På banen findes en gammel kending fra Bakken Bears, i Eric McCree, der spillede to kampe for klubben i efteråret 2020. I øvrigt er det et hold domineret af veteraner, med en point guard i Dimitrius Katsivelis, der styrer spillet suverænt og fodrer bolden til de spillere, der skal score.

En vigtig note omkring den græske modstander er de græske fans, der ikke lader de lokale fodboldfans noget at høre. Det er ikke ukendt med fyrværkeri indendørs, selv om Peristeris fans ikke er blandt de mest rabiate.

20/10: Peristeri – Bakken Bears
10/11: Bakken Bears – Peristeri

Tsmoki-Minsk er en gammel kending for Bears, idet det er fjerde gang de to klubber krydser vej i Europa. De seks tidligere opgør er endt med tre sejre til hver klub. De første fire opgør var i gruppespil, mens det i marts 2020 var kvartfinalerne i FIBA Europe Cup, det gjaldt. Om aftenen 11. marts 2020 spillede Bakken sig til en semifinaleplads med en udesejr over Tsmoki og kom ud fra opgøret til meddelelsen om at Mette Frederiksen og regeringen havde lukket Danmark ned på grund af coronavirus. Semifinalen blev derfor aldrig spillet.

Bakken har allerede set Tsmoki i aktion i denne sæson, idet hviderusserne var del af samme Champions League kvalifikationspulje som danskerne. Minsk klarede sig videre til kvalifikationsfinalen, hvor de – ligesom Bakken to dage før – heller ikke kunne overkomme Treviso.

Med den nuværende politiske situation i Hviderusland er rejserne dertil også besværlige. Der flyver ingen fly fra Vesteuropa, så der forestår en større logistisk opgave med blot at nå frem til kampen.

På banen er Tsmoki-Minsk meget tæt på at være lig med det hviderussiske landshold, dog med en god dose amerikanske profiler tilføjet. Til daglig spiller de i den ekstremt stærke østeuropæiske fællesliga VTB League, sammen med eksempelvis Iffe Lundbergs CSKA Moskva.

27/10: Bakken Bears – Tsmoki-Minsk
17/11: Tsmoki-Minsk – Bakken Bears.

Turneringens hjemmeside: www.fiba.basketball/europecup/21-22/

Bakkens samlede program:

13/10: Bakken Bears – Crailsheim
20/10: Peristeri – Bakken Bears
27/10: Bakken Bears – Tsmoki-Minsk
3/11: Crailsheim – Bakken Bears
10/11: Bakken Bears – Peristeri
17/11: Tsmoki-Minsk – Bakken Bears.

Billede: Per Bille/Ry Foto

Sikker sejr over godt kæmpende Academy
28 sep 2022

Sikker sejr over godt kæmpende Academy

Bakken Bears endte med at tage en sikker 30 points sejr, 62-92, over Bears...
Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
NEWS ARCHIVE