God start ikke nok mod Crailsheim

Bakken Bears startede som lyn og torden i onsdag aftens FIBA Europe Cup opgør mod Tyske Hakro Merlins Crailsheim. Aarhusianerne kunne dog ikke holde momentum og et tidligt forspring blev forvandlet til et nederlag på 78-91.

Bakken startede kampen med et par tre’ere fra Michel Diouf og det satte tonen for de første ti minutter. Efter fem minutter sendte Ryan Evans hjemmeholdet i front med 14-6 på et layup og det var en føring, der holdt det meste af første halvleg.

Crailsheims Jaren Lewis og Terrell Harris fik skabt nogle chancer og reduceret, men helt op til fem minutter før pausen holdt Bakken en føring på otte point, 38-30. Her fik hjemmeholdet imidlertid en lille scoringskrise, der varede tre minutter. Det var nok til at Jaren Lewis kunne dunke Crailsheim i front tre minutter før pausen, 38-39.

De to hold gik til pause med gæsterne i front 43-45 og i de første minutter af anden halvleg byttede holdene point, inden Harris og Bogdan Radosavljevic fik sat et par scoringer i træk sammen for gæsterne. Crailsheim tog en 52-53 føring på Timothy Shorts’ layup midt i tredje periode og den føring gav de aldrig fra sig igen.

Det var især en velspillende Timothy Short, der gav Crailsheim sejren. Den lille guard scorede hele 19 point i anden halvleg og han syntes umulig at stoppe. Det var da også Shorts, der sendte Crailsheim i front med otte point, med et skud til 64-72 med otte minutter igen af kampen.

Bakken forsøgte flere comebacks, men hver gang, det så lovende ud, syntes der at komme en turnover, der dræbte momentumet. Hele 23 gange smed Bakken bolden væk i løbet af kampen og det var også tilfældet lige efter Jarred Ogungbemi-Jackson reducerede til 73-78 med fem minutter igen. De næste tre angreb smed Bakken bolden væk, og så var Crailsheim igen foran med 11.

Det var sidste gang Bakken for alvor var tæt på og kampen endte med en Crailsheim-sejr på 78-91. Bakkens topscorer var Marvelle Harris med 16 point, mens Timothy Shorts havde 24 for Crailsheim.

Anders Sommer, Bakken head coach, så store muligheder for forbedringer efter kampen:

– Vi stoppede med at flytte bolden i anden halvleg og så smed vi for mange bolde væk. 23 turnovers er ikke godt nok og det er sjældent, vi har så mange. Vi håndterede ikke tyskernes fysiske spil ret og straffede dem ikke for det, sagde træneren.

Jarred Ogungbemi-Jackson havde 13 point og tre assists, men han var ikke tilfreds med de fem turnovers, han også havde:

– Det var en knaldhård kamp. I starten kontrollerede vi tempoet og hele holdet var involveret, men de fik sat nogle scoringer sammen og vi gav ikke igen. Man kan ikke vinde, hvis man ikke spiller i fjerde periode og hvis man smider så mange bolde væk, sagde den lille guard.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE