God start ikke nok mod Crailsheim

Bakken Bears startede som lyn og torden i onsdag aftens FIBA Europe Cup opgør mod Tyske Hakro Merlins Crailsheim. Aarhusianerne kunne dog ikke holde momentum og et tidligt forspring blev forvandlet til et nederlag på 78-91.

Bakken startede kampen med et par tre’ere fra Michel Diouf og det satte tonen for de første ti minutter. Efter fem minutter sendte Ryan Evans hjemmeholdet i front med 14-6 på et layup og det var en føring, der holdt det meste af første halvleg.

Crailsheims Jaren Lewis og Terrell Harris fik skabt nogle chancer og reduceret, men helt op til fem minutter før pausen holdt Bakken en føring på otte point, 38-30. Her fik hjemmeholdet imidlertid en lille scoringskrise, der varede tre minutter. Det var nok til at Jaren Lewis kunne dunke Crailsheim i front tre minutter før pausen, 38-39.

De to hold gik til pause med gæsterne i front 43-45 og i de første minutter af anden halvleg byttede holdene point, inden Harris og Bogdan Radosavljevic fik sat et par scoringer i træk sammen for gæsterne. Crailsheim tog en 52-53 føring på Timothy Shorts’ layup midt i tredje periode og den føring gav de aldrig fra sig igen.

Det var især en velspillende Timothy Short, der gav Crailsheim sejren. Den lille guard scorede hele 19 point i anden halvleg og han syntes umulig at stoppe. Det var da også Shorts, der sendte Crailsheim i front med otte point, med et skud til 64-72 med otte minutter igen af kampen.

Bakken forsøgte flere comebacks, men hver gang, det så lovende ud, syntes der at komme en turnover, der dræbte momentumet. Hele 23 gange smed Bakken bolden væk i løbet af kampen og det var også tilfældet lige efter Jarred Ogungbemi-Jackson reducerede til 73-78 med fem minutter igen. De næste tre angreb smed Bakken bolden væk, og så var Crailsheim igen foran med 11.

Det var sidste gang Bakken for alvor var tæt på og kampen endte med en Crailsheim-sejr på 78-91. Bakkens topscorer var Marvelle Harris med 16 point, mens Timothy Shorts havde 24 for Crailsheim.

Anders Sommer, Bakken head coach, så store muligheder for forbedringer efter kampen:

– Vi stoppede med at flytte bolden i anden halvleg og så smed vi for mange bolde væk. 23 turnovers er ikke godt nok og det er sjældent, vi har så mange. Vi håndterede ikke tyskernes fysiske spil ret og straffede dem ikke for det, sagde træneren.

Jarred Ogungbemi-Jackson havde 13 point og tre assists, men han var ikke tilfreds med de fem turnovers, han også havde:

– Det var en knaldhård kamp. I starten kontrollerede vi tempoet og hele holdet var involveret, men de fik sat nogle scoringer sammen og vi gav ikke igen. Man kan ikke vinde, hvis man ikke spiller i fjerde periode og hvis man smider så mange bolde væk, sagde den lille guard.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE