Europas i øjeblikket stærkeste hold i Aarhus onsdag?

Går man efter at se Europas i øjeblikket måske stærkeste basketballhold, skal man ikke længere væk end Vejlby-Risskov hallen onsdag 8. december. Russiske Avtodor Saratov er modstanderen i FIBA Europe Cup og de topper i den østeuropæiske fællesliga VTB League, foran tre EuroLeague-hold, inklusiv Iffe Lundbergs CSKA Moskva. Køb billet her.

Avtodor har kun tabt en enkelt ligakamp, og er dermed foran CSKA Moskva, Zenit St. Petersburg og Unics Kazan, der alle også hører hjemme i verdens stærkeste liga udenfor NBA, EuroLeague. I FIBA Europe Cup gik Avtodor også suverænt videre som gruppevindere, med kun et enkelt nederlag, som kom på udebane i Italien mod Reggio Emilia på en tre-pointer indenfor de sidste syv sekunder.

Der venter dermed en kæmpe oplevelse for publikum i Aarhus onsdag – og det slutter ikke der.

Det er ottendedelsfinale-gruppespillet i FIBA Europe Cup, der skydes i gang i onsdag, og i det hele taget er Bakkens gruppe måske fyldt med de stærkeste modstandere, et dansk hold har mødt i en europæisk konkurrence.

Således måtte de forsvarende EuroLeague mestre fra Anadolu Efes ud i en ekstra-periode inden de på hjemmebane kunne besejre Bakkens næste modstander fra Bahcesehi i den tyrkiske liga. Bahcesehi får i øvrigt i de kommende dage tilgang af Sam Dekker med over 200 NBA-kampe på CV’et og blev draftet i første runde af NBA-draftet.

Også det sidste hold i gruppen har en tidligere NBA spiller, draftet i første runde, på holdkortet. Marquis Teague er lillebror til NBA mester Jef Teague, og den yngre bror har spillet lige under 100 NBA-kampe, heraf otte i slutspillet for Chicago Bulls.

Bakken Bears møder Avtodor Saratov i Vejlby Risskov Hallen onsdag 8. december 18:30

19 maj 2022

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE