Skudprocenter dømmer Bakken til tyrkisk nederlag

Meget lave skudprocenter dømte onsdag eftermiddag Bakken Bears til nederlag i Tyrkiet, hvor Bahcesehir vandt med 90-76, efter det var tæt flere gange i anden halvleg. Bakken ramte kun to af 20 tre-pointsforsøg og det gjorde det svært at konkurrere mod det tyrkiske hold.

Med nederlaget har Bakken tabt de to første kampe i anden runde gruppespil i FIBA Europe Cup, men selv om det ser svært ud, er det er langt fra umuligt at gå videre i turneringen. Et nederlag på kun et enkelt point til Avtodor i første runde betyder, at en to-points sejr i Rusland i januar vil kunne gøre Bears bedre end russerne internt.

Realistisk kræver det dog nok sejre i de sidste fire gruppekampe, hvis Bakken skal kvalificere sig til kvartfinalerne, efter en tyrkisk kamp, hvor procenterne ikke var med det danske hold.

I kampens første minutter havde Bakken en lille føring, men manglende dansk træfsikkerhed sendte Bahcesehir i front. Bakken kunne slet ikke finde bunden af kurven udefra, på fire forsøg bag tre’eren, og selv fra straffekastlinjen gik kun halvdelen af seks skud i, så Bahcesehir var foran 18-9, inden Tylor Ongwae igen fik Bears i gang.

På trods af en tre’er fra Ryan Evans på hornet ved første periode, måtte Bakken gå ind til anden periode bagud med ni, 25-16. Med et tyrkisk hold, som både angrebsreboundede godt og skød høje procenter, var det svært for Bakken at gøre indhug i føringen.

Det hjalp ikke at Bahcesehirs nyerhvervelse Sam Dekker, med over 200 NBA-kampe på CV’et, spillede sig varm i anden periode. I periodens start stod han bag otte af hjemmeholdets 13 point, med tre scoringer og en assist.

Bear’s problemer med at score blev understreget af et fast break til Tylor Ongwae, hvor han missede et layup, hvorefter også 300-kamps jubilat Michel Diouf missede tip-dunket på rebounden. Ongwae fik dog revance et minuts tid senere, med et tipdunk til 45-34.

Stillingen var 47-36 ved pausen, efter Bakken kun havde ramt på en enkelt af 10 forsøg udefra og ni af 14 straffekast. Træfsikkerheden udefra blev ikke bedre først i anden halvleg, men Bakken scorede til gengæld halvlegens første seks point, ved Evans, Diouf og Ongwae. Bears havde endda sikret sig forsvarsrebounden og endnu et angreb, da en fejldømt udebold gav Bahcesehir bolden og Jamar Smith kunne sætte tyrkerne i gang med en scoring.

Bakken blev dog ved at finde skud tæt på kurven og scoringer fra Diouf og Taylor sendte Bakken så tæt på som fem point, 55-50. Da Darko Jukic så endelig fandt bunden af rusen på en tre’er og Jarred Ogungbemi-Jackson ramte et layup tog Bahcesehir timeout ved stillingen 57-55.

Det fik det tyrkiske hold til at sætte intensiteten i forsvaret gevaldigt op og det blev sværere for Bakken at finde skud – og endda bare gode afleveringer – og Bahcesehir kunne gå ind i fjerde periode foran 59-55.

Bahcesehir fortsatte med at have momentum først i fjerde periode. De tvang Bears til at smide nogle bolde væk og var aggressive på kurven i den anden ende. Bears fandt ikke kurven i næsten seks minutter i træk og hjemmeholdet kunne bringe sig foran med 67-55.

Scoringspausen stoppede først da Marvelle Harris trak en usportslig fejl på Richard Solomon og derefter ramte et straffekast, efterfulgt af en tre’er fra Michel Diouf. Kort efter fik Harris tilkæmpet sig endnu to straffekast og så var Bahcesehirs føring encifret, 69-60, med seks minutter igen.

Minuttet senere ramte Michel Diouf endnu en tre-pointer til 69-63 og Bahcesehir tog timeout. Bakken havde to gode chancer for at komme endnu tættere på, men i stedet ramte Erkan Yalmaz en tre’er i den anden end og lynhurtigt byggede Bahcesehir føringen op til tocifret igen.

Kampens sidste minutter blev aldrig rigtigt spændende og Bakken må tage hjem til Danmark med et nederlag på 90-76.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE