Se videoen: Årets detalje i Basketligaen da Bears slog Næstved?

Magnus Møllgaard leverede måske årets detalje i Basketligaen, da Bakken Bears lørdag eftermiddag satte tyk streg under favoritværdigheden i Basketligaen, med en stensikker sejr over ligaens tre’er, Team FOG Næstved. Bakken sejrede med 104-81 i en kamp, der i perioder bar præg af manglende intensitet og stemning i en tom hal. De to hold mødes næste lørdag i pokalsemifinalen i Næstved.

Det var sidste kamp i denne omgang, hvor lægterne var tomme og tilskuerne var savnet i en kamp, der for det meste savnede den nerve, en topkamp mellem nummer et og tre i Basketligaen bør have.

Kampen blev afgjort på en første halvleg, hvor Bakken Bears var særdeles træfsikre tæt på kurven, kombineret med mange fejltagelser og en mangel på forsvarsspil. Det slap Bakken Bears klart bedst fra, med en skudprocent på 60. Især Ryan Evans, Darko Jukic, Marvelle Harris, Travis Taylor og Magnus Møllgaard kunne ramme, idet de fem til sammen scorede på 15 af 20 forsøg indenfor tre-pointslinjen.

Da Næstved samtidig kun ramte på 2 af 13 tre-pointere, kunne Bakken gå til halvleg med en føring på 57-40 og det var en føring, som blev udbygget til omkring 20 point i anden halvleg.

Der kom lidt intensitet midt i tredje periode, da Bakkens Michel Diouf og Næstveds Kameron Williams fik viklet sig sammen og temperamenterne kom lidt i kog. Dommerne fik hurtigt styr på situationen, uden det blev til tekniske eller usportslige fejl og kampen faldt igen ind i sin gang.

Vi skulle hen i fjerde periode, ved stillingen 101-81 inden det næste store highlight kom. Bakkens Magnus Møllgaard steg til vejrs i højre side og hamrede et dunk i kurven, der sjældent er set i Basketligaen. Nedenunder kurven stod Næstveds Peter Beier-Christiansen, der nok må se sig selv som dunkeoffer på Instagram de næste par dage.

Kampen endte 104-81 og Bakken cementerede dermed sin førsteplads i Basketligaen, seks point foran Svendborg (med en kamp ekstra spillet) og 10 foran Næstved på tredjepladsen. Bakken er endnu ubesejrede.

Det var basketligakamp nummer 100 for 12-årige Anton Harbo, fordelt på 50 for Bakken Bears, 39 for Bears Academy og 11 for Svendborg Rabbits.

Bakken Bears spiller næste gang mandag på udebane mod theView Copenhagen, inden det første af forårets højdepunkter finder sted lørdag 22. januar i Næstved, hvor hjemmeholdet er vært for pokalsemifinalen, foran op mod 1000 tilskuere.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/1905456/bs.html#ASFSK

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne
16 maj 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne

Bakken Bears bragte sig torsdag foran 3-0 i finaleserien i Basketligaen, med en sejr...
NEWS ARCHIVE