En stor europæisk semifinale venter

Den første af to europæiske semifinaleopgør venter onsdag, når Bakken Bears, på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, tager imod italienske Unahotels Reggio Emilia. Bakken melder tæt på udsolgt på siddepladser og der loves fuld underholdning med cheerleaders, konkurrence og maskotten Grizzly – samt naturligvis basketball i europæisk topklasse. Det forventes at publikums humør er livligt og fuld af energi, så spillerne kan mærke opbakningen på banen.

Stemningen til de europæiske opgør Vejlby-Risskov Hallen er allerede vidt berømmet og der er lagt til kakkelovnen for at hallens renomme tager et skridt opad onsdag aften. Der er enkelte siddepladser tilbage til opgøret, efter klubben mandag middag kunne frigive nogle pladser, der var reserveret til udebanefans. Herefter resterer der kun ståpladser.

Bakken nåede semifinalerne ved at slå rumænske CMS Oradea ud i kvartfinalerne. Samme Oradea slog sidste år Reggio Emilia ud i kvartfinalerne.

Reggio Emilia er på en øjeblikkelig fjerdeplads i den stærke italienske liga. I kvartfinalerne i FIBA Europe Cup gik de videre efter to meget tætte kampe mod polske Legia Warszawa, hvoraf den ene endte i overtid.

Reggio Emilia er lidt på hælene i øjeblikket, idet den stærke forward Osvaldas Olisevicius, der snitter 13,9 point pr. kamp er ude med en skade. Også back-up point guard Leonardi Candi er ude, men det betyder ikke, at Reggio Emilia er uden profiler.

Andrea Cinciarini er holdets rutinerede leder, som får 36 minutters spilletid pr. kamp. Han er en velskydende point guard, som foretrækker at angribe kurven ved enhver given lejlighed. Han har masser af erfaring fra Europas højeste niveau, i EuroLeague, med Olympia Milano. Stats: 8.8 pts, 3.4 reb, 9.1 ass.

28-årige Michael Hopkins er ligeledes en vigtig brik i Emilias rotation. Hans favorit move er pick and roll med et afsluttende dunk samt et fade away i low post. Han tager desuden mange rebounds i angrebsspillet ved at boxe ud. Stats: 11.6 pts, 7.2 reb, 0.8 ass.

Kampen afvikles 30/3 kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen og vises på Sport Live. Hvis du har abonnement på Stiften kan du se Sport Live der.

Danske mestre!
19 maj 2022

Danske mestre!

Bakken Bears sikrede sig torsdag aften sit 20. DM-guld med en sejr på 77-81...
Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring
17 maj 2022

Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe...
Sejr giver fire matchbolde
16 maj 2022

Sejr giver fire matchbolde

Bakken Bears bragte sig mandag aften foran 3-0 i kampe med en sejr på...
Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen
16 maj 2022

Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen

Bakken Bears’ Anders Sommer er Årets Træner i Basketligaen I sit første år som...
NEWS ARCHIVE