En stor europæisk semifinale venter

Den første af to europæiske semifinaleopgør venter onsdag, når Bakken Bears, på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen, tager imod italienske Unahotels Reggio Emilia. Bakken melder tæt på udsolgt på siddepladser og der loves fuld underholdning med cheerleaders, konkurrence og maskotten Grizzly – samt naturligvis basketball i europæisk topklasse. Det forventes at publikums humør er livligt og fuld af energi, så spillerne kan mærke opbakningen på banen.

Stemningen til de europæiske opgør Vejlby-Risskov Hallen er allerede vidt berømmet og der er lagt til kakkelovnen for at hallens renomme tager et skridt opad onsdag aften. Der er enkelte siddepladser tilbage til opgøret, efter klubben mandag middag kunne frigive nogle pladser, der var reserveret til udebanefans. Herefter resterer der kun ståpladser.

Bakken nåede semifinalerne ved at slå rumænske CMS Oradea ud i kvartfinalerne. Samme Oradea slog sidste år Reggio Emilia ud i kvartfinalerne.

Reggio Emilia er på en øjeblikkelig fjerdeplads i den stærke italienske liga. I kvartfinalerne i FIBA Europe Cup gik de videre efter to meget tætte kampe mod polske Legia Warszawa, hvoraf den ene endte i overtid.

Reggio Emilia er lidt på hælene i øjeblikket, idet den stærke forward Osvaldas Olisevicius, der snitter 13,9 point pr. kamp er ude med en skade. Også back-up point guard Leonardi Candi er ude, men det betyder ikke, at Reggio Emilia er uden profiler.

Andrea Cinciarini er holdets rutinerede leder, som får 36 minutters spilletid pr. kamp. Han er en velskydende point guard, som foretrækker at angribe kurven ved enhver given lejlighed. Han har masser af erfaring fra Europas højeste niveau, i EuroLeague, med Olympia Milano. Stats: 8.8 pts, 3.4 reb, 9.1 ass.

28-årige Michael Hopkins er ligeledes en vigtig brik i Emilias rotation. Hans favorit move er pick and roll med et afsluttende dunk samt et fade away i low post. Han tager desuden mange rebounds i angrebsspillet ved at boxe ud. Stats: 11.6 pts, 7.2 reb, 0.8 ass.

Kampen afvikles 30/3 kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen og vises på Sport Live. Hvis du har abonnement på Stiften kan du se Sport Live der.

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE