Academy spillede op til dans

For Bakken Bears skulle lørdag eftermiddags kamp i Basketligaen mod klubbens eget akademihold, Bears Academy, have været et bump på vejen mellem de to FIBA Europe Cup semifinaler. Kampen endte imidlertid som mere end det, da akademispillerne pressede Bakken hele vejen, inden storebjørn tog en sejr på 83-89.

For Bears så det ud til at handle meget om ikke at bruge for mange kræfter og især ikke at blive skadet, i en kamp, der var uden betydning i tabellen. For Bears Academy handlede det derimod om at vise alle, at man ikke bare kunne spille mod Bakken, men også spille godt.

Bears Academy opnåede målet til fulde. De to hold fulgtes pænt ad i første halvleg, med Academy i front gennem meget af første periode og Bears i anden. Ingen af holdene kunne dog opbygge en føring på mere end 5-6 point Pausestillingen var 46-43.

I tredje periode begyndte Academy imidlertid for alvor at vise tænder og med scoringer fra Keane Thomann, Gustav Rønneholt og Marcus Vinther skabte de unge bjørne sig en føring på 10 point, 62-52. Den føring holdt i flere minutter, selv efter Bakken Bears træner Anders Sommer så sig tvunget til at tage en timeout.

De sidste fire minutter af perioden fik Bakken dog igen styr på spillet og fik spillet så meget forsvar, at Academy fik svært ved at score. Anfører Morten Sahlertz satte Bears i gang og Evans, Ogungbemi-Jackson og Harris fulgte op og så var stillingen pludselig 69-69, inden Academy fik scoret igen.

Momentum lå nu ved Bakken og lige over halvvejs inde i fjerde periode kunne Thomas Lærke stjæle en bold og sende storebjørn i front med 76-84, efter en scoringsspurt på i alt 25-7. Det endte med at være nok til at Bakken kunne køre kampen hjem, efter 40 minutter hvor Academy på alle måder spillede deres chance.

Slutresultatet blev 83-89 og Bakken Bears kan nu vende hele opmærksomheden mod onsdagens FIBA Europe Cup semifinale, hvor man har en føring på to point med mod Reggio Emilia.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2054116/bs.html

Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
NEWS ARCHIVE