Horsens spiller sig tæt på semifinalen med en sejr over Bakken

Mandag aften havde Horsens IC alt at spille for mod Bakken Bears i Aarhus og det var tydelig at se gennem det meste af kampen. Samtidig fik Bakken Bears for anden kamp i træk en mareridtsagtig start på kampen, hvor de kom bagud 5-18, på vej mod et nederlag på 87-98.

Samme aften tabte Team FOG Næstved til Svendborg Rabbits og Horsens er derfor sikre på en semfinaleplads qua bedre indbyrdes regnskab med både Næstved og Randers.

Svendborg er samtidig sikre på andenpladsen og hjemmebanefordel i semifinalerne, mens Randers og Næstved kommer til at spille et drama af en kamp i Næstved på torsdag om den sidste plads.

Fra kampens start kom Horsens IC ud i et arbejdsraseri i begge ender af banen. De gulklædte spillere så ud til at vide præcist, hvor vigtigt for deres semifinalechancer, kampen var. Borovcanin og Schneider scorede hver fem point, på vej mod en 0-10 føring til gæsterne, og så var tonen sat.

Horsens kom foran både 14-2 og 5-18 inden Bakken begyndte at vise lidt liv. Harris, Sahlertz og Diouf satte alle point på tavlen hen over de sidste minutter af første periode og de første af anden, efterhånden som hjemmeholdet fik reduceret til 21-25, og det så ud til at ligaens førerhold skulle sætte sig på kampen.

Det modsatte skete imidlertid. Horsens skruede igen op for forsvaret, mens Bakkens angreb blev lidt passivt. Schneider og Ahmad satte gæsterne i gang igen og tre minutter inde i anden periode kunne Koch Bar dunke Horsens foran med 10 igen og indtil halvleg holdt gæsternes føring sig mellem 10 og 14 point.

Bakken kom ud til anden halvleg bagud 41-57 og med en ny energi. Bjørnene gik til den, men samtidig spillede Horsens med masser af selvtillid. Det betød, at spillet på banen fik et gevaldigt hop opad, men også, at Bakken ikke kunne gøre indhug i gæsternes føring.

Horsens fik scoringer fra flere spillere, men især Vedran Borovcanin var svær at stoppe denne aften, med 23 point de første 30 minutter. Det var da også ham, der kunne sende gæsterne i front med 17, 59-76, i slutningen af tredje periode, da han blev fejlet på en tre-pointer.

I slutningen af tredje periode viste Bakken igen lidt vildskab, personificeret i Thomas Lærke, der kæmpede i forsvaret og drivede til kurven til to layups, der reducerede Horsens’ føring til 13 point, 63-76.

Som tidligere i kampen kunne Bakken imidlertid ikke følge op på den gode periode. Horsens fik de to første scoringer i fjerde periode og så var der igen 18 point op for Bakken.

Som tidligere i kampen kunne Bakken imidlertid ikke følge op på den gode periode. Horsens fik de to første scoringer i fjerde periode og så var der igen 18 point op for Bakken.

Med live over fire minutter igen havde Bakken reduceret Horsens’ forspring til seks, efter noget inspireret spil fra især Darko Jukic og Michel Diouf. Jukic dunkede et par gange, mens Diouf stjal en bold og tog den direkte til kurven, hvorefter Jukic fodrede Marvelle Harris med en aflevering til en tre-pointer, der gjorde det til 82-88.

Nu kogte Bjørnehulen, der på en halvhellig påskemandag faktisk havde bakket godt op på trods af spillet på banen, men Horsens fik skabt lidt afstand igen. To scoringer mere fra Borovcanin og en enkelt fra Cleaves, og så kunne gæsterne gå ind til sidste minut med et forspring på 10, som Bakken ikke kunne hente.

Horsens endte med at vinde 87-98 og tog derfor et vigtigt skridt mod en semifinaleplads.

Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
NEWS ARCHIVE