Feststemt publikum fik masser af underholdning i pokal-forpremiere

Bakken Bears og Svendborg Rabbits lavede flot reklame for søndagens pokalfinale, da de to hold spillede forpremiere i Aarhus skærtorsdag, foran et feststemt publikum på over 1200. Der var masser af highlights til at underholde de mange, mange børn og unge mennesker, der også deltog i påskens Aarhus Basketball Festival, og kunne se Bakken Bears vinde 106-99.

–Det var fedt at spille foran så mange unge basketspillere og der var mega fed stemning, men vi viser ikke ret meget taktisk i dag, med tanke på søndag. Der var god energi i dag, men det bliver en helt anden kamp søndag. Den kamp bliver spændende og tæt, tror jeg. Det bliver en svær kamp for både os og Svendborg, hvor vi kommer ud i nogle hårde fysiske dueller. Jeg håber selvfølgelig, vi stikker af med sejren, sagde Bears-anfører Morten Sahlertz efter kampen.

Bakken tabte mandag til Horsens og lignede et hold, der ville vise hjemmepublikummet, at det skulle være en enlig svale, på trods af at hjemmeholdet allerede havde sikret sig førstepladsen og Svendborg andenpladsen.

Hjemmeholdets forsvar var langt mere aggressivt end om mandagen og i angrebet blev der vist flotte detaljer fra kampens start.

Især var mange af de unge mennesker imponeret af Travis Taylors mange dunks og Jarred Ogungbemi-Jacksons træfsikkerhed udefra. Også Svendborgs Fenton Bradley kunne være med i dunkekonkurrencen med nogle tordenskrald.

På scoringstavlen var kampen tæt gennem de første 12-13 minutter, til 29-30, men så satte Bakken ind med en 14-0 spurt, med point fra blandt Ryan Evans og Darko Jukic. Bakkens føring voksede til så meget som 49-32, inde Svendborgs Corey Silverstrom og Tyre Gathright standsede blødningen med et par scoringer.

De to hold kom ud fra halvlegspausen med Bakken i front med 16 point, 55-39, og føringen voksede kortvarigt til 20, inden Svendborg begyndte et langsomt comeback. Det var Nicklas Jønsson, der satte gæsterne i gang med et par scoringer sidst i tredje periode, fulgt op af Tyre Gathright og Oscar Jørgensen i starten af fjerde og så stod der pludselig 81-73 på tavlen.

Hen mod kampens slutning havde 100-kamps jubilar Magnus Møllgaard et af de dunks, der har gjort ham kendt og frygtet i Basketligaen. Det var et såkaldt alley-oop, hvor den unge forward greb en aflevering fra Darko Jukic og hamrede den i, til eftermiddagens helt store highlight.

På scoringstavlen kom Svendborg flere gange gennem fjerde periode så tæt på som syv point, men uden at kunne bryde rigtigt igennem og fuldbyrde comebacket. Derfor endte det med en sejr på 106-99 til Bakken Bears i en kamp, som bød på underholdning og fest, men som blegner i vigtighed i forhold til de to mandskabers kamp på søndag i Aarhus.

Samtidig med kampen i Aarhus tog Horsens imod Bears Academy og det gulklædte hjemmehold sikrede i den kamp ligaens tredjeplads med en sejr på 97-73. Dermed er det Næstved og Randers, der skal afgøre den sidste slutspilsplads. Den kan falde til Randers med en sejr, mens det vil afhænge af scoren i de indbyrdes kampe mellem Næstved og Randers, hvis Næstved vinder.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2054122/bs.html

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE