Bears trodser chokstart fra Randers og bringer sig foran 2-0

Bakken Bears trodsede mandag aften en chokstart fra Randers Cimbria og tog sejr på 69-94 og ikke mindst en 2-0 føring i semifinaleserien. Aarhusianerne nu kan tage finalepladsen med en sejr på hjemmebane lørdag.

Hjemmeholdet lagde ud med masser af energi og spillehumør, foran en godt fyldt og feststemt Arena Randers. Dette var personificeret ved Reginald Kissoonlal, som vendte tilbage efter en enkelt kamps karantæne. Den 211 centimeter høje jamaicaner lagde ud med en tre’er og fem minutter senere havde han sat 11 point på tavlen og Randers var i front 20-13.

Bakken lagde ikke dårligt ud i angrebet, med flere tre’ere og et atletisk dunk fra Darko Jukic, men bjørnene kunne ikke holde Randers fra fadet. Robert Crawford og Jonathan Klussmann føjede til hjemmeholdets pointtotal og kunne gå til den første lille pause foran 27-21.

Det hjalp heller ikke Bakken, at den normale træfsikkerhed fra trepointslinjen fejlede i kampens indledning. Kun tre af de første 12 forsøg udefra gik gennem kurven, men tættere på kurven satte Marvelle Harris sig igennem tre gange i træk og da Magnus Møllgaard så endelig ramte en tre-pointer, stod der pludselig 37-33 på tavlen og Randers tog timeout fem minutter inden pausen.

På det tidspunkt var Bakkens forsvar imidlertid også begyndt at vise tænder og det førte til flere stjålne bolde, som i al hast blev løbet i kurven i den anden ende, to gange med Tylor Ongwae som afslutter med ekstremt højtflyvende dunks. Da Marvelle Harris så satte trumf på med en trepointer, kunne Bakken tage føringen ind i halvlegspausen, 41-42.

I første del af anden halvleg byttede holdene scoringer, men omkring seks minutter inde satte Bakken sig igennem. Randers scorede ikke resten af tredje periode og tre-pointere fra Darko Jukic og Tylor Ongwae hjalp bjørnene med at tage en ni points føring, 56-65, ind i de afgørende ti minutter.

Her fortsatte Bakken med at dominere og vi skulle hen i periodens fjerde minut, inden Randers tog en timeout, nede 56-74, efter syv scoringsløse minutter for hjemmeholdet. Randers fik endelig en scoring ud af den timeout, ved Bradley Bynum, men det var for lidt og for sent.

De sidste fem minutter kørte Bakken hjem på rutinen og Aarhusholdet vandt med 69-94 og holdet kan tage en matchbold og 2-0 føring med hjem til Aarhus, hvor kamp tre spilles lørdag 14:00.

En sejr her sender Bakken i finalen mod vinderen af den anden semifinaleserie, som Svendborg og Horsens udkæmper.

Billede: Per Bille / Ry Foto

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25
10 jun 2024

Skyler Bowlin er bjørn igen i 2024-25

Skyler Bowlin er det første navn, Bakken Bears kan præsentere til sæsonen 2024-25. Kaptajnen,...
Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
NEWS ARCHIVE