Bears trodser chokstart fra Randers og bringer sig foran 2-0

Bakken Bears trodsede mandag aften en chokstart fra Randers Cimbria og tog sejr på 69-94 og ikke mindst en 2-0 føring i semifinaleserien. Aarhusianerne nu kan tage finalepladsen med en sejr på hjemmebane lørdag.

Hjemmeholdet lagde ud med masser af energi og spillehumør, foran en godt fyldt og feststemt Arena Randers. Dette var personificeret ved Reginald Kissoonlal, som vendte tilbage efter en enkelt kamps karantæne. Den 211 centimeter høje jamaicaner lagde ud med en tre’er og fem minutter senere havde han sat 11 point på tavlen og Randers var i front 20-13.

Bakken lagde ikke dårligt ud i angrebet, med flere tre’ere og et atletisk dunk fra Darko Jukic, men bjørnene kunne ikke holde Randers fra fadet. Robert Crawford og Jonathan Klussmann føjede til hjemmeholdets pointtotal og kunne gå til den første lille pause foran 27-21.

Det hjalp heller ikke Bakken, at den normale træfsikkerhed fra trepointslinjen fejlede i kampens indledning. Kun tre af de første 12 forsøg udefra gik gennem kurven, men tættere på kurven satte Marvelle Harris sig igennem tre gange i træk og da Magnus Møllgaard så endelig ramte en tre-pointer, stod der pludselig 37-33 på tavlen og Randers tog timeout fem minutter inden pausen.

På det tidspunkt var Bakkens forsvar imidlertid også begyndt at vise tænder og det førte til flere stjålne bolde, som i al hast blev løbet i kurven i den anden ende, to gange med Tylor Ongwae som afslutter med ekstremt højtflyvende dunks. Da Marvelle Harris så satte trumf på med en trepointer, kunne Bakken tage føringen ind i halvlegspausen, 41-42.

I første del af anden halvleg byttede holdene scoringer, men omkring seks minutter inde satte Bakken sig igennem. Randers scorede ikke resten af tredje periode og tre-pointere fra Darko Jukic og Tylor Ongwae hjalp bjørnene med at tage en ni points føring, 56-65, ind i de afgørende ti minutter.

Her fortsatte Bakken med at dominere og vi skulle hen i periodens fjerde minut, inden Randers tog en timeout, nede 56-74, efter syv scoringsløse minutter for hjemmeholdet. Randers fik endelig en scoring ud af den timeout, ved Bradley Bynum, men det var for lidt og for sent.

De sidste fem minutter kørte Bakken hjem på rutinen og Aarhusholdet vandt med 69-94 og holdet kan tage en matchbold og 2-0 føring med hjem til Aarhus, hvor kamp tre spilles lørdag 14:00.

En sejr her sender Bakken i finalen mod vinderen af den anden semifinaleserie, som Svendborg og Horsens udkæmper.

Billede: Per Bille / Ry Foto

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE