Sidste år indfandt panikken sig næsten efter 3-0 føring

Så sent som for et år siden var Bakken Bears foran 3-0 i kampe og mesterskabet så ud til at være i hus. En uge senere var stillingen 3-2 og Horsens så ud til at kunne gennemføre et stort comeback. I denne sæson er Bakken også foran 3-0 – denne gang mod Svendborg Rabbits – men det betyder ikke, at finaleserien er afgjort.

I 2021 endte Bakken med at vinde 4-2 i kampe efter en spændende sjette finale, hvor Horsens dog på hjemmebane måtte se Bears løbe med guldet.

Det er sket flere gange, at tilsyneladende afgjorte finaleserier med Bakken Bears er blevet spændende.

I 1999 var Skovbakken (som klubben hed dengang) foran 3-1 i kampe, men SISU formåede at vinde to i træk og udligne til 3-3, efter overtid i kamp seks. Den sidste kamp i den finaleserie blev en gyser med lav score og bunker af nerver, hvor Bakken endte med at trække sig ud som sejrsherrer med 50-44.

I foråret 2009 var der også lagt op til Aarhusiansk guld, med føringer på både 2-0 og 3 -1 i kampe, men Svendborg Rabbits ville det anderledes. Kaninerne drog til Aarhus i finale fem og gennemtævede Bakken med 90-63. Svendborg vandt en ekstremt tæt finale seks med 82-79.

Foran 3.888 tilskuere i Arenaen i Aarhus stillede Svendborg o den syvende og afgørende kamp op uden superstjeren Johnell Smith. 12 Svendborgspillerne varmede op, men Smith var ikke en af dem. Svendborg havde holdt det hemmeligt, at Smith var rejst hjem til et sygt familiemedlem, og det var lige før den taktik lykkedes. Bakken følte, at kampen nu var sikker og Svendborg spillede med ALT de havde. To minutter inde i fjerde periode var Svendborg oppe med syv, men en tre’er fra Bears-legende Eric Bell – i øvrigt hans sidste scoring i karrieren – fik Bakken i gang, og mesterskabet gik til Aarhus med cifrene 71-61.

Bakken Bears kan på ingen måde lægge favoritværdigheden fra sig torsdag i Svendborg – trods alt er alle finalerne ovenfor i sidste ende endt med en sejr til Bears – men spændingen kan let krybe tilbage i finalerne.

Kampen afvikles i Rise Sparekasse Arena, i Svendborg Idrætscenter og sendes desuden på Sport Live, der også kan ses på alle medier, der hører under Jysk Fynske Medier.

Billede: Per Bille, Ry Foto

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE