Ung A-landsholdsspiller til Bakken

Den unge landsholdsspiller Gustav Knudsen spiller næste sæson i Bakken Bears. Den 19-årige spiller har de seneste tre år opholdt sig i spanske Zaragoza, men er nu klar for Bakken – i hvert fald efter A-landsholdsopgaverne i denne uge for Danmark.

Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien, efter han havde gjort god figur på både ungdomslandshold og i ungdommens EuroLeague, Next Generation Tournament.

Allerede til U16 EM i 2019 blev Gustav Knudsen trænet af nuværende Bears-træner Anders Sommer, med god succes. Således blev det til en guldmedalje ved nordiske mesterskaber, hvor Knudsen også var Mest Værdifulde Spiller, og bronzemedalje til B-EM, hvilket sikrede Danmark en oprykning til den bedste række.

Anders Sommer så allerede dengang et talent i Knudsen:

– Gustav tiltrak sig stor opmærksomhed fra en tidlig alder. Hans alsidige skill set, vindermentalitet og atletiske fysik skabte naturlig interesse og hans valg faldt på et stærkt ACB setup i Zaragoza, siger cheftræneren.

Allerede samme år gik turen til Zaragoza i Spanien, hvor Knudsen trænede med holdet i den bedste række, mens det blev til kampe for både Zaragozas elite ungdomshold og andetholdet. I Next Generation Tournament i 2021 spillede Gustav flest minutter for Zaragoza, snittede næstflest rebounds og flest steals – og på seniorniveau blev det i samme sæson til debut i ACB, den spanske topliga.

I Danmark lagde basketballforbundet også mærke til den unge spiller og landstræner Arnel Dedic udtog Knudsen til landsholdet i 2021. Han fik sin A-landsholdsdebut mod Kosovo i november og har været udtaget til holdet lige siden. Han kan opleves i to kampe i denne uge, torsdag i Næstved mod Kosovo og søndag i Oslo mod Norge.

Da Bakken ringede, tog det ikke lang tid for den unge spiller at bestemme sig:

– Det var nemt for mig at træffe beslutningen da Bakken viste interesse. Jeg ser det som et stort skridt for min karriere og udvikling at kunne spille på topniveau i både Danmark og Europa. Med den kvalitet og det set-up Bakken har, kan jeg også i dagligdagen blive ved med at udvikle mig, som har været en vigtig prioritet for min beslutning. Så er det ingen hemmelighed, at jeg glæder mig til at komme hjem og spille foran familie og venner, og ikke mindst en pakket Vejlby-Risskov Hallen, siger Gustav Knudsen.

I Bakken er Gustav Knudsen tiltænkt en rolle, der passer ind i holdets spillestil:

– Gustavs kvaliteter passer perfekt ind i Bears spillestilen. Han er en lang wing der løber gulvet, trives bedst i høj fart, dækker op med intensitet og kan score på mange måder. Der skal knokles i styrkerummet og i individuelle workouts for at udfolde potentialet, så det bliver spændende at se hvor stor en rolle han kan bære. Loftet er højt og vi tror på ham.

Gustav Knudsen har trænet med Bakken Bears siden man og han er dermed allerede landet i Aarhus og er klar til træningsopstart i august.

Billede: FIBA, U16 EM 2019

Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
NEWS ARCHIVE