Bears er i Beograd til BCL-kvalifikation

Bakken Bears rejste tirsdag til Beograd og kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League. Her skal de aarhusianske bjørne forsøge at kvalificere sig til hovedturneringen for tredje gang siden turneringen blev dannet i 2016.

Bakken Bears spiller først fredag, idet holdet som førsteseedet i kvalifikationen først træder ind i semifinalen. Inden da spiller Gmunden fra Østrig og Parnu fra Estland onsdag aften om retten til at møde Bakken.

– Det er tophold i deres respektive ligaer, på samme måde som vi er. Det er et niveau, hvor vi kan være med, men hvor vi også skal spille op til vores allerbedste for at tage sejren. Det kommer til at afhænge af niveauet på dagen og forhåbentlig har vi noget europæisk erfaring, som kan gøre udfaldet. Det er vist det man med sportssprog kalder en 50/50, siger portschef Michael Piloz.

Skulle Bakken gå videre til kvalifikationsfinalen 25. september, venter der et hold fra den øverste klasse i Europa. I den anden side af gruppe fire er der nemlig lutter hold fra europæiske topligaer, som dog ikke er seedet så højt som Bakken Bears.

Forklaringen er at europæisk klubbasketball er splittet i to, hvor det internationale forbund FIBA driver Basketball Champions League, mens det private foretagende ULEB driver to andre turneringer. Når der samles point til Basketball Champions League, tæller kun kampe spillet i FIBAs turneringer, så når hold fra topligaer i stigende grad skifter til BCL, kommer de ind på lavere seedningslag.

Bakken Bears har med to deltagelser i Basketball Champions League samlet nok point sammen til at bjørnene er topseedet i kvalifikationsturneringen.

Det ændrer dog ikke på at der venter et klassehold i en eventuel kvalifikationsfinale. Det måske stærkeste hold er Rio Breogan fra Spanien, der deltager i europæiske turneringer for første gang siden 1985. Det er et storsatsende hold fra Galicien, der sidste sæson var oprykker i den spanske liga og straks sikrede sig en europæisk plads. Bedst seedet på den anden side af turneringen er Opava fra Tjekkiet, mens de serbiske sølvmedaljevindere FMP Meridian er værter for kvalifikationsturneringen og kommer til at have massiv tilslutning på hjemmebanen.

Skulle Bakken Bears kvalificere sig til hovedturneringen, vil gruppe E være destinationen. Her venter Darussafaka fra Tyrkiet, semifinalehold i Tyrkiet i seneste sæson, Riesen Ludwigsburg fra Tyskland, semifinalister i Basketball Champions League 2022, samt Hapoel Jerusalem, de tredobbelte kvartfinalister fra BCL.

Kvalificerer Bakken Bears sig ikke til Basketball Champions League gruppespillet venter i stedet FIBA Europe Cup, hvor Bakken sidste forår var semifinalister for tredje gang.

Denne sæsons Bakken Bears
Bakken Bears har gennemgået en stor ændring inden denne sæson. Kun fire spillere er tilbage fra sidste års semifinalister i FIBA Europe Cup; veteranerne Darko Jukic, Morten Sahlertz, Michel Diouf og Ryan Evans.

Til er kommet: Skyler Bowlin (Telekom Baskets Bonn), Noah Churchill (UCAM Murcia), Gustav Knudsen (Casademont Zaragoza), Elijah Childs (2B Control Trapani), Deng Adel (Ottawa BlackJacks), Tony Carr (Saskatchewan Rattlers), Kylor Kelley (London Lions).

Noah Churchill og Gustav Knudsen er helt unge danske talenter, der er vendt hjem efter ophold i Spanien, og har imponeret i opvarmningskampene.

Deng Adel og Tony Carr har begge spillet NBA G-League, der er NBAs udviklingsliga. Adel har desuden spillet 19 kampe for Cleveland Cavaliers, mens Tony Carr blev draftet af New Orleans Pelicans.

Skyler Bowlin er en gammel kending i Danmark, hvor han tidligt i karrieren spillede for Horsens IC fra 2012-15. Siden da har han været rundt i Europa, men har mest spillet på topniveau i Tyskland, hvor han med Telekom Baskets Bonn sidste sæson nåede semifinalerne.

Ellijah Childs kommer fra den italienske 2. Division, hvor han startede karrieren i 2021, mens Kylor Kelley sidste år var at finde i London Lions, som var en af Bakkens modstandere i det andet gruppespil i FIBA Europe Cup.
Herudover er der tre unge 19-årige talenter med i truppen. Magnus Høj, Marcus Vinther og Malthe Bjerregaard får dobbeltlicens, så de både kan spille for Bakken Bears og Bears Academy, som også spiller i Basketligaen.

TV-Transmission
TV-rettighederne ligger hos serbiske Arena Sport, som endnu ikke har offentliggjort hvordan transmissionsplanen er, eller om det er muligt at købe adgang fra Danmark.

Billede: Per Bille

Læs Basketball Champions Leagues optakt her

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE