Drama sender østrigsk hold i hænderne på Bakken Bears

Bakken Bears skal møde østrigske Swans Gmunden i fredagens semifinale i kvalifikationen til Basketball Champions League. Det stod klart efter et sidste sekunds drama onsdag aften i Beograd.

Swans Gmunden slog estiske Pärnu Sadam ud med nærmest mindst mulig margin. Ved stillingen 80-80 talte haluret ned til de allersidste sekunder. Gmunden havde bolden og mulighed for at afgøre det hele, men Pärnu Sadams Sverre Aav stjal bolden med tre sekunder igen og det lignede en kamp, der måtte i overtid.

Aav glemte imidlertid at holde fast på bolden og da han stod direkte under sin egen kurv, var der masser af tid til at Gmundens Urald King kunne få fat på den og lægge den i kurven til 82-80, som uret løb ud.

Jublen var stor for østrigerne, som nu kan se frem mod et hold fra Aarhus, som føler sig godt forberedt, efter at have studeret masser af video og set onsdagens kamp i hallen:

-Vi var godt forberedte på Swans Gmunden i forvejen, og onsdagens kamp bekræftede meget af det, vi vidste. Deres store spillere er meget mobile, og det skal vi matche, siger Bears-træner Anders Sommer om østrigerne.

Baseret på onsdagens kamp er netop matchvinder Urald King en af de spillere, som Bakken Bears skal holde godt øje med. Den amerikanske forward scorede 23 point på kun 16 skudforsøg og ramte 10 af 14 forsøg tæt på kurven og tog desuden 11 rebounds.

Kampen vises ikke på TV i Danmark, men kan ses på YouTube, hvor den dog er geoblokeret her i landet.

Læs Stiftens optakt her: https://stiften.dk/artikel/bakken-har-hentet-glimmer-fra-nba-men-den-nye-leder-hedder-bowlin-hvis-de-tror-at-jeg-er-kommet-for-at-slappe-af-s%C3%A5-tager-de-fejl

Læs Jyllands-Postens optakt her: https://jyllands-posten.dk/jpaarhus/ECE14405150/haard-kamp-under-kurven-om-en-plads-i-den-mest-eftertragtede-turnering/

Kampfakta

Fredag 23. September 2022, 17:00

Aleksandar Nikolic Hall, Beograd

Kampside: https://www.championsleague.basketball/22-23/qualifiers/game/2309/Bakken-Bears-Swans-Gmunden

Kvalifikationens hjemmeside: https://www.championsleague.basketball/22-23/qualifiers

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE