Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod hjemmeholdet FMP Meridian, er det en plads i Basketball Champions League, der er på spil. På lang sigt er det imidlertid også hele klubbens planlægning og sæsonopstart, der kan stå overfor ændringer.

I Basketball Champions League er 28 hold direkte med i hovedturneringen, mens 24 klubber spiller kvalifikation om yderligere fire pladser. Med to kvalifikationer til gruppesspillet og tre gruppespilssejre i 2020-21, ser Bakken Bears en fast plads som en mulighed:

– Vi kæmper naturligvis for en plads i årets Basketball Champions League, men med en kvalifikation åbner der sig også mulighed for en fast plads direkte ind gruppespillet. Hver sæson har vi årets måske vigtigste to kampe i september, i kvalifikationen til BCL, mens en fast plads ville sikre, at vores sæsonplan ville følge en helt anden og mere hensigtsmæssig linje. Eksempelvis ville det være skønt med betydende ligakampe mod gode modstandere inden første europæiske opgør mod dygtige modstandere og det vil også være hensigtsmæssigt at kende det europæiske program først i august i stedet for sidst i september, siger Bears’ sportschef Michael Piloz.

En kvalifikation alene er ikke nok til at sikre fast plads i gruppespillet, men med nogle sejre i de efterfølgende kampe, vurderer Michael Piloz, at muligheden åbner sig.

– Det svære er, at det ikke er klart, hvad det præcist kræver at få en fast plads. Både fordi det ikke er defineret, hvor mange lande får en plads og fordi det også afhænger af hvordan sammenlignelige lande klarer sig. Nogle af resultaterne i år har allerede flasket sig godt for os, i forhold til sammenlignelige lande, påpeger Michael Piloz.

BCL opererer både med faste pleadser til forskellige lande og koefficientpoint for sejre for de enkelte klubber. Samtidig er turneringen i direkte konkurrence med den private organisation ULEB, der driver EuroLeague og EuroCup om både hold og sponsorkorner. I øjeblikket er tendensen, at nogle hold og lande ser venligere og venligere på Basketball Champions League, men det gør det også, at det er svært at forudsige præcist hvad der kan føre til en fast plads.

Der er ikke tvivl om, at der står meget på spil i søndagens kamp mod FMP Meridian, der som organisator af kvalifikationsturneringen har hjemmebane. Serberne har taget to meriterende sejre over først stærke Rio Breogan fra Spanien og derefter tjekkiske Opava.

De har et stærkt kollektiv i angrebet, med fem spillere, der scorer mere end ni point, mens ingen lægger mere end 14,5 i kurven pr. kamp. Topscorer er den nigerianske center Ebuka Izundu, men Bakken skal bestemt også have øje på den amerikanske point guard Trent Frazier. Frazier scorer 13,5 point pr. kamp, men har desuden ikke mindre end 11 assists i snit. Kan man stække ham, er der mulighed for at stække hele holdet.

Fakta 

  • Det er første gang Bakken Bears møder et hold fra Serbien
  • Serbien er den 32. nation Bakken spiller imod i FIBA-turneringer.
  • FMP Meridian er 61. forskellige klub Bears møder i FIBA-turneringer. Bears har mødt 64 forskellige danske klubber gennem tiden.
  • Det er anden gang på tre sæsoner (med det nuværende kval-format) Bears når finalen. Første gang var i 2020, hvor Bakken slog Mons (Belgien) i finalen på Cypern.
  • Det er anden gang Bears spiller mod en modstander, der er på hjemmebane, i en kval-turnering. Sidste år tabte Bears til Treviso i samme situation.

Kampen afvikles søndag 25. september 19:00 i Aleksandar Nikolic Hall i Beograd

Kampside: https://www.championsleague.basketball/22-23/qualifiers/game/2509/Bakken-Bears-FMP-Meridian

Turneringsside: https://www.championsleague.basketball/22-23/qualifiers

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE