Jubilæumsstemte Værløse tildeler Bakken det første nederlag

Bakken Bears led lørdag sæsonens første nederlag mod et tændt Værløsehold, ansporet af et stort, feststemt publikum, der senere på aftenen skulle fejre Værløses Basketball Klubs 50 års jubilæum. Kampens føring skiftede hele vejen, men til sidst trak Værløse fra og vandt med 84-75.

– Stor kredit til Værløse. De spillere en bedre kamp end vi gjorde i begge ender af banen. Velfortjent sejr til hjemmeholdet, sagde Darko Jukic efter kampen.

Hjemmeholdet kom ud med masser af energi og med tre-pointere fra Karl Boje Formann og Asbjørn Nerlov bragte de blåstribede sig i front med 17-9 efter syv minutter og hallen kogte.

Bakken scorede imidlertid 13 af de næste 18 point, afsluttende med et dunk af Elijah Childs, og så var det helt lige, allerede inden afslutningen af første periode.

Bakkens lille spurt fik imidlertid ikke hjemmeholdet til at miste modet. Tværtimod spillede de frisk til, anført af Karl Boje Formann, Asbjørn Nerlov og Mikkel Hauge, og flere gange begejstrede de hjemmepublikummet ved at tage føringen gennem anden periode.

Bakken fordelte minutterne på hele holdet og i anden periode fik Malthe Bjerregaard debut for Bears i Basketligaen. Pointene blev dog scoret af de mere erfarne spillere og ved pausen havde Kylor Kelley, Darko Jukic, Skyler Bowlin og Michel Diouf alle otte.

De to hold kom ud til tredje periode med Bakken foran med et enkelt point, 42-43, og føringen skiftede konstant gennem både tredje og fjerde periode. Ingen af holdene kunne skabe en føring på mere end 2-3 point og hver gang det ene hold scorede, svarede det andet igen.

Den store forskel mellem holdene, på statistikarket, var tre-points procenten. Midt i fjerde periode havde hjemmeholdet ramt 12 af 28 for 42%, mens kun fem af Bakkens 19 forsøg havde ramt kurven, for 26%. Det var Asbjørn Nerlov, der ramte den 12. som fik Bakken Bears til at tage timeout med fem minutter igen, bagud 70-68.

Ud af timeouten var det imidlertid Værløse, der bragte sig yderligere foran, først ved Adam Heede-Andersen, så Karl Boje Formann og igen Adam Heede-Andersen, så hjemmeholdet var i front 76-68 med tre minutter på uret.

Meget lidt af den Bakken forsøgte sig med gik i kurven, og selv om Elijah Childs reducerede til 76-70, tog Værløse en ni points føring efter en tre’er fra Mikkel Hauge med to minutter på klokken, og Bakken tog endnu en timeout.

Ud af den fik Skyler Bowlin sat en tre’er i kurven til 79-73 med lige over halvandet minut igen, men en chance for at reducere yderligere ved Darko Jukic, med et minut igen, ramte ringen og gik ud. I den anden ende sendte Værløse i stedet bolden i kurven med 25 sekunder på uret og det afgjorde reelt kampen, selv ok Kylor Kelley dunkede en reducering i med 15 sekunder igen.

Slutresultatet blev 84-75 og Bakken Bears måtte indkassere det første nederlag i sæsonen mod et flot opsat Værløse-hold, der helt sikkert kommer til at fejre klubbens 50 års jubilæumsfest lidt ekstra.

Bakken Bears’ næste opgave er i Tyskland, hvor Ludwigsburg venter i Basketball Champions League på tirsdag. Første hjemmekamp for Bakken er fredag mod Holbæk-Stenhus i en hal, hvor billetsalget allerede ser rigtig godt ud.

Billede: FIBA

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE