Reboundproblemer i Tyskland

Bakken Bears havde tirsdag store problemer med at kontrollere rebounden mod tyske Ludwigsburg i Basketball Champions League tirsdag. Det tyske top-tre hold vandt reboundkampen 58-28 og kampen 99-58.

– Vi vidste det ville være en svær kamp, men det siger sig selv at når modstanderen tager flere angrebsrebounds end man selv har rebounds i alt, så kan man ikke vinde på dette niveau, sagde anfører Morten Sahlertz efter kampen.

Problemerne startede for Bakken i første halvleg, hvor Ludwigsburg fik 12 offensive rebounds, hvilket førte til 18 af holdets 54 point inden pausen. Kampen startede ellers på samme måde som sidste kvalifikationskamp sluttede for Bakken Bears: Med scoringer fra Tony Carr, der satte en floater og et hopskud tidligt.

Det afholdt imidlertid ikke værterne fra at tage en tidlig 13-6 føring, ikke mindst på grund af Prentiss Hubb, der ramte to af tre fra langdistancen.

Tre’ere fra Skyler Bowlin og Michel Diouf holdt imidlertid Bakken inde i kampen, selv om der i denne periode blev smidt lidt ofr mange bolde væk. Det var da også endnu en mistet bold, der førte til at Ludwigsburgs Jacob Patrick kunne sætte tyskernes fjerde tre-pointer til 22-14 syv minutter inde i kampen, hvilket fik Bakken-coach Anders Sommer til at tage timeout.

Bjørnene havde dog stadig besvær med at finde bunden af kurven, og på trods af et dunk fra Deng Adel, måtte de gå til den første lille pause bagud 18-28.

Ludwigsburg fortsatte det gode spil og vandt de første lige over fire minutter af anden periode med 13-6. Det var især skabt af deres berømte utrættelige defensive pres, der fulgte Bakken over hele banen. Ofte fik de tyske spillere en hånd på bolden, hvilket førte til en let scoring i den anden ende.

De danske mestre kom bagud med så meget som 19 point, 46-27, men så begyndte tingene langsomt at hænge mere sammen for Bakken. Skyler Bowlin fik bolden i kurven, Ryan Evans ramte et layup, Kylor Kelley ramte, og med 46-34 på scoretavlen lignede det et lille comeback inden pausen.

I stedet blev det til en pauseføring på 54-36 til Ludwigsburg, især fordi tyskerne fik mange anden-chancer på offensive rebounds sidst i halvlegen.

Reboundproblemerne fortsatte i anden halvleg, hvor Ludwigsburg tog syv af de offensive af slagsen bare i de første seks minutter. Det var medvirkende til at Ludwigsburg vandt tredje periode med 22-10 og kunne gå ind til de sidste ti minutter foran med 30, 76-46.

Fjerde periode gav nogle highlights for Bakken, blandt andet nogle dunks fra Elijah Childs, men ikke et comeback til Bakken Bears.

– Vi var bevidste om at det ville blive en særdeles fysisk kamp, men vi formåede ikke at matche MHPs fysik. 20 turnovers kombineret med reboundstatistikken taler sit tydelige sprog, sagde en memmemfornøjet cheftræner Anders Sommer efter kampen.

Det tyske tophold fra Ludwigsburg spillede sikkert en sejr på 99-58 hjem og topper nu Gruppe E sammen med Hapoel Jerusalem, der mandag slog tyrkiske Darüssafaka på hjemmebane med 69-67.

Bakken spiller fredag for første gang hjemmekamp i Sparekassen Danmark Basketball Center, hvor der allerede er godt på vej mod udsolgt mod oprykkerne fra Holbæk-Stenhus. Næste opgave i Basketball Champions League er i Tyrkiet, hvor Darüssafaka venter 19. oktober.

Statistik: https://www.championsleague.basketball/22-23/game/0410/MHP-RIESEN-Bakken-Bears/#tab=boxscore

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE