Meget bedre i Tyrkiet

Bakken Bears forbedrede både indsats og præstation mod tyrkiske Darüssafaka, sammenlignet med den første kamp i Basketball Champions Leagues gruppespil, men det blev stadig til et nederlag på 80-66. Det var især missede skud, der gjorde det svært for Bakken.

Fra kampens start viste Bakken, at man ville forsøge at tage teten på rebounds, i modsætning til seneste BCL-kamp i tyske Ludwigsburg. Skyler Bowlin og Ryan evans tog svære rebounds i forsvarsenden, og Bowlin og Adel var i gang i den anden ende. Samtidig ramte Bakken fem af de første ni skud fra tre-pointeren og så var det danske hold foran 14-15, efter seks point fra Ryan Evans, syv minutter inde.

Bakkens skytter kølede dog af i løbet af de næste minutter og da første periode sluttede, havde holdet skudt 14 tre’ere, tre to’ere og endnu ingen straffekast.

Det blev karakteristisk for resten af kampen, at de danske spillere missede lidt for meget, også på de skud, der var helt frie og tæt på kurven. Efter de første syv minutter ramte Bakken kun to af 22 tre’ere og tæt på kurven var det kun Tony Carr, Elijah Childs og Ryan Evans, der var effektive. I Basketball Champions League bliver sådan noget straffet

Darüssafakas Wayne McCullogh og Gabriel Olaseni havde henholdsvis otte og ni point hver i en første periode, som tyrkerne endte med at vinde 21-17.

De danske mestre hold ved indtil midt i anden periode. Et par åbne skud blev sendt ved siden af i den anden ende straffede Akwasi Yeboah og Hakan Sayili danskerne og så tog Anders Sommer timeout ved 34-26.

Bakken missede en række helt åbne chancer, men da Tony Carr viste sig fra sin bedste side i de sidste minutter af halvlegen, var kampen stadig tæt. Den amerikanske guard scorede 10 point i første halvleg og sammen med Ryan Evans’ 13 var det medvirkende til at Darüssafaka kun var foran 36-32 ved pausen.

Carr fortsatte scoringen med den første tre’er i anden halvleg, men så løb brønden med scoringer tør for Bakken. Carr, Adel, Diouf og Bowlin missede, mens McCullogh, Osmani og Korkmaz sendte Darüssafaka i front med 14, 48-34.

Her kunne kampen let have knækket for Bakken, men coach Anders Sommer fandt et zoneforsvar frem fra gemmerne, mens Elijah Childs og Morten Sahlertz kom ind fra bænken og bidrog med forsvar, rebounds og scoringer, så Darüssafakas forspring blev skåret ned til ti.

Først i fjerde periode mistede Bakken endelig kontakten og spillet mistede lidt struktur, mens Darüssafaka overtog herredømmet i reboundspillet og tog en føring på 15-19 point.

Slutstillingen blev 80-66 og Bakken kan nu tage til Danmark og vente på 1. november, hvor Hapoel Jerusalem gæster Aarhus Arena. Det vil være første internationale kamp i Danmark i denne sæson, efter fire i træk på udebane, inklusiv kvalifikationsturneringen i Serbien. Inden da er der dog dansk derby, når Horsens allerede lørdag kommer til Aarhus for at forsvare sin status som ubesejret i Basketligaen.

Citater

Anders Sommer

– Vi tog nogle skridt i den rigtige retning, sammenlignet med vores første gruppekamp, men vi har brug for at blive bedre rigtigt hurtigt.

Ryan Evans

– Vi må give kredit til Darüssafaka, De spillede en solid kamp. De er et hold, der gerne vil spille langsomt og de fik det lidt som de gerne ville have det. Vi tog nogle skridt fremad som et hold og nu handler det om at sætte alting sammen. Vi skal bare fortsætte med at arbejde hårdt og vente på vi ser vores hjemmebane.

Gense kampen her:

Geof Kotila er død
21 mar 2023

Geof Kotila er død

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om at den nuværende...
Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen
21 mar 2023

Rundt om Ligaen: Kamp om førstepladsen

Toppen af Basketligaen er med under en måned tilbage af Playoff-gruppespillet utrolig tæt. Randers...
Uforudsigelig pokalfinale i vente
20 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
Overbevisende optakt til pokalfinalen
19 mar 2023

Overbevisende optakt til pokalfinalen

Bakken Bears varmede op til næste uges pokalfinale med en overbevisende indsats mod BMS...
NEWS ARCHIVE