To traditionsklubber tørner sammen i Herlev onsdag

Onsdag rejser Bakken Bears over Storebælt for at møde den unge trup fra traditionsklubben BMS Herlev og ikke mindst den unge stjerne Marqus Marion.

Op gennem 80’erne og starten af 90’erne var BMS Danmarks mest succesfulde klub, med masser af tilskuere, de store danske og udenlandske stjerner og deltagelse i europæiske turneringer. Blandt modstanderne var Real Madrid i en fyldt KB Hallen.
Siden fulgte en periode, hvor resultaterne haltede lidt, inden der først blev indledt et samarbejde med Herlev Baskerball Klub og siden også Værløse, Farum, Allerød og Skjold-Birkerød. Konstellationen blev døbt BF Copenhagen og igen blev der hentet metal for både herrer og damer med masser af danske og udenlandske profiler. BF Copenhagen holdt imidlertid ikke økonomisk og klubberne måtte se sig nedrykket til de lavere divisioner.
I 2014-15 blev der imidlertid satset igen, i samarbejde med Falcon, som dog hurtigt trak sig. Først navngivet Copenhagen Wolfpack, og med kampe i blandt Ballerup Super Arena, var BMS Herlev igen på vej mod toppen af dansk basket. Under navnet Wolfpack Basketball nåede holdet i 2018 pokalfinalen, men siden er der for alvor blevet sadlet om.
Med den seneste strategi har BMS Herlev droppet navnet Wolfpack og satser primært på lokale spillere, krydret med enkelte profiler fra udlandet. Det handler mere om spillerudvikling og klubfølelse end metal. Der er da også tre danske spillere, der scorer flest point for BMS Herlev, i Marqus Marion, August Haas og Andreas Edholm Mortensen. Først herefter kommer amerikanske Eamon Joyce.
18-årige Marqus Marion startede sæsonen sensationelt. Det blev til 28 point mod Holbæk-Stenhus og 24 mod Team FOG Næstved – og det unge stortalent ramte ikke mindre end 81 procent af sine skud i de to kampe. I de to seneste kampe har Marion kølet lidt af, men han rammer stadig 63% af sine to-points skud og halvdelen af tre’erne.
BMS Herlev har vundet to af fire kampe, mens Bakken Bears har vundet tre af fire. En sejr vil derfor sende BMS Herlev op over Bakken i tabellen.
Kampen afvikles i Nordic Basketball Arena i Herlev 26. oktober kl. 19.
Billede: Kim Haugaard
Basketball, Bakken Bears vs BMS Herlev (Wolfpackers) resultat 106-69
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
NEWS ARCHIVE