Fra himmel til… Herlev

Bakken Bears vandt lørdag det jyske derby i en sprudlende kamp mod Horsens, men kom ned på jorden onsdag i Herlev, hvor de lokale helte fra BMS Herlev, ansporet af August Haas og Marqus Marion, vandt 78-71.

Fra kampens start viste BMS Herlev hjemmepublikummet, at de ville lege med denne onsdag aften. Hjemmeholdet kom foran 4-2 på scoringer af stortalentet Marqus Marion, hvorefter August Haas også kom i gang med en enkelt scoring. De to blev hjemmeholdets store oplevelser i første halvleg.

Bakken fik vist noget godt angrebsspil, med flere dunks, blandt andet fra Elijah Childs, Tony Carr og Gustav Knudsen, men forsvaret var ikke der, hvor det har været det meste af sæsonen. Midtvejs i anden periode havde August Haas og Marqus Marion således begge scoret 10 point for hjemmeholdet og til publikums udtalte begejstring var BMS Herlev foran med 39-29.

Deng Adel fik dog stoppet blødningen for Bears med to scoringer i træk og da BMS Herlev ikke længere havde så let ved at finde bunden af rusen, fik Bakken spillet sig på 38-37 to minutter inden pausen. Amerikanske Eamon Joyce satte imidlertid sin anden tre’er og da Andreas Mortensen og August Haas fulgte op, kunne BMS Herlev gå til pause foran 46-39.

Fra starten af anden halvleg udbyggede BMS Herlev føringen til 50-49 ved to straffekast fra Marion og endnu to point fra August Haas. De første fem minutter af anden halvleg var det kun anfører Morten Sahlertz der scorede for Bakken, med to tre-pointere og en to’er, men det var nok til at holde Bakken indenfor rækkevidde af det velspillende hjemmehold.

Aarhusianernes forsvar fik så småt fat og kombineret med scoringer fra Gustav Knudsen, Deng Adel og Ryan Evans kunne gæsterne udligne til 55-55 otte minutter inde i anden halvleg.

Bakken fik også et par føringer, blandt andet på en tre-pointer fra Darko Jukic i starten af fjerde periode, men Joyce, Marion og Haas fortsatte med at gøre ondt på gæsterne og med lige over tre-et-halvt minut igen kunne Marqus Marion sende BMS Herlev i front med 74-68.

Sådan forblev stillingen de næste to minutter, mens Bakken smed to bolde væk og missede to skud i en stadig mere desperat jagt på en scoring. I stedet blev det Marqus Marion der udbyggede føringen til 76-68 for BMS Herlev på to straffekast med halvandet minut igen, inden Joyce cementerede sejren med to straffekast til 78-68 med 53 sekunder på uret.

Bakken pyntede på resultatet med en tre’er fra Noah Churchill, men for anden gang i sæsonen måtte Bakken gå fra banen med et nederlag til et hold fra Storkøbenhavn, der endte udenfor slutspillet i sidste sæson.

Marqus Marion og Eamon Joyce sluttede med hver 21 point for hjemmeholdet, mens August Haas havde 15. Gustav Knudsen havde 15 for Bakken Bears.

Med sejren overhaler BMS Herlev nu Bakken, idet begge hold har vundet tre af fem kampe i Basketligaen. Næste opgave for Bakken Bears er Hapoel Jerusalem i Basketball Champions League på hjemmebane 1. november.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119612/bs.html

Billede: Kim Haugaard

Bakken Bears vs Horsens, basketball, vejlby risskov hallen Nummer 3 Tony Carr Nummer 5 Ryan Evans Nummer 7 Noah Churchill Nummer 10 Eliah Childs Nummer 12, Skyler Bowlin Nummer 22, Deng Adel
Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE