Brandvarm modstander venter Bears i Basketball Champions League

Et af Europas varmeste hold venter Bakken Bears i Basketball Champions League (BCL) onsdag aften i Jerusalem. Hapoel Jerusalem har vundet seks kamp i træk siden 19. oktober, afsluttende med en fem points sejr søndag aften over Maccabi Tel Aviv fra EuroLeague.

Hapoel Jerusalem startede sæsonen med nederlag på nederlag og en næstsidsteplads i den israelske liga, men coach Aleksandar Džikić har fået vendt skuden.

Siden slutningen af oktober er det blevet til lutter sejre og traditionsklubben er således kravlet op på en tredjeplads i den israelske Basketball Premier League efter søndagens sejr over Maccabi Tel Aviv. Maccabi har seks europæiske titler i Mestrenes Europacup/EuroLeague på CV’et og var indtil søndag ubesejret i den iraelske liga.

Bakken Bears er det hold, der har spillet tættest op med det israelske hold over den seneste halvanden måned, da Jerusalem vandt 71-72 i Aarhus 1. november. Her sendte Ryan Evans Bakken i front med seks sekunder igen, men Marek Mejeris endte med at vinde kampen for Jerusalem.

Hapoel Jerusalem er en traditionsklub, der spiller kampe i Pais Arena med plads til 11.000 tilskuere, har vundet to israelske mesterskaber, 12 pokaltitler og har et enkelt europæisk trofæ. Klassen understreges af at NBA superstjernen Amar’e Stoudemire, der tre gange snittede over 25 point pr. kamp i verdens bedste liga, spillede i klubben fra 2015 til 2017.

Jerusalems topscorere er den amerikanske trio Zach Hankins, Levi Randolph og Brandon Brown, der alle snitter mellem 14,4 og 14,7 point pr kamp.

Bakken tabte sidste tirsdag til Team FOG Næstved, uden profilerne Michel Diouf og Tony Carr, men håber at have begge klar til kampen i Jerusalem.

Se kampen her:

Kampinfo:
Onsdag 30. November 20:00 (21:00 lokal tid)
Basketball Champions League
Hapoel Jerusalem vs. Bakken Bears
Sted: Pais Arena, Jerusalem
Statistik og optakt: https://www.championsleague.basketball/22-23/game/3011/Hapoel-Bank-Yahav-Jerusalem-Bakken-Bears

Billede: Per Bille

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE