Historisk tæt top som baggrund for Bakkens tur til Amager

Lørdag 14:30 skal Bakken Bears på Amager forsøge at spille sig op i stillingen i Basketligaen. De forsvarende mestre er på en øjeblikkelig femteplads, men kan med en sejr – afhængigt at andre opgør – tage et skridt op mod toppen.

Toppen af Basketligaen er nærmest historisk tæt, med seks hold, der har vundet mere end de har tabt. Samtidig er der en række hold, der inden sæsonen blev set som formodede tophold, der har lidt overraskende nederlag.

Så sent som i den forgangne uge måtte Team FOG Næstved overlade førstepladsen til Horsens efter et nederlag til Bears Academy (der sendte Academy i top seks). Årets overraskelse, BMS-Herlev på en øjeblikkelig fjerdeplads, har taget stor skalpe mod både Svendborg og Bakken – og begge finalister fra sidste sæson har desuden tabt til Værløse.

Det er på den baggrund, at enkelte sejre og nederlag blandt de øverste hold i ligaen, kan betyde store spring op og ned i stillingen. Holdene har spillet et lidt forskelligt antal kampe, men fokuserer man på antal nederlag, har top tre tabt to kampe hver, mens Bakken og BMS-Herlev har tre og Bears Academy fire.

Bakken møder lørdag et Amagerhold, der startede sæsonen med en gigantisk overraskelse på hjemmebane, da Svendborg blev sendt hjem med et nederlag. Siden da er det kun blevet til en enkelt sejr for amagerkanerne, mod Holbæk-Stenhus, men holdet indeholder en god blanding af rutine og ungt talent, der kan drille de fleste.

Topscorer er Tomas Bjarkason med 15,1 point i gennemsnit, og den unge dansk-islandske spiller fører også holdets statistikker i rebounds og blokerede skud. Holdet har også to amerikanske profiler i Darius Bell og Jordan Johnson, der scorer henholdsvis 14,9 og 11,8 point pr. kamp.

Bakken Bears kommer ind til kampen med to nederlag i træk i bagagen. I en neglebider tabte Bears kampen om førstepladsen i Basketligaen midt i november mod Næstved og onsdag i denne uge blev det til et tæt nederlag i Basketball Champions League i Jerusalem.

Kampfakta:
Basketligaen
BK Amager vs. Bakken Bears
3. december 14:30
Amagerhallen
Livestream: Jysk-Fynske Mediers hjemmesider, inklusiv Stiften.dk

Billede: Per Bille

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE