Vikarierende træner løser opgaven til UG mod Amager

Efter de første ti minutter var der ingen tvivl om at Bakken Bears ville tage sejren i lørdagens kamp på Amager. Dermed kunne vikarierende head coach Florian Wedell tage sin første sejr på liganiveau med cifrene 76-105 og Bakken Bears avancere til fjerdepladsen i Basketligaen.

Bakken Bears’ normale cheftræner Anders Sommer var lørdag syg, så assistenttræner Florian Wedell fik sin første kamp som head coach på liganiveau – og den opgave blev løst til UG.

Fra kampens start viste Bakken, at spille hurtigt og tvinge Amager op i tempo. Bolden gik igennem 207 centimeter store Michel Diouf, der både scorede et par gange selv, og åbnede op, så Noah Churchill scorede seks point i kampens første fase. Det var imidlertid forsvaret, der åbnede mest op.

På scoringstavlen havde Bakken en lille føring, men på trods af et tordnede dunk fra Gustav Knudsen i syvende minut, kunne de forsvarende mestre ikke trække fra Amager. Hjemmeholdet smed en række bolde væk og gav lette scoringer til Bakken, men de fandt også scoringer fra blandt andet Tomas Bjarkason, Carl Gustav Hjorth og amerikanske Jordan Johnson.

På vej ind i anden periode havde Bakken opnået en lille føring på 15-21, men mestrenes forsvar fortsatte imidlertid med at lægge pres på. Tidlige scoringer fra Skyler Bowlin, Darko Jukic, Ryan Evans og Elijah Childs skabte et forspring, som støt voksede til 31-44 ved halvleg.

De første minutter af anden halvleg brugte Bakken til at få forspringet til at nå 20 point og her forblev det resten af kampen. Der var minutter til alle spillere på holdet, men især en Gustav Knudsen i hopla fik noget ud af det og blev topscorer med 19 point. Igen og igen cuttede den unge forward mod kurven og hans medspillere fandt ham oftest fri til et akrobatisk layup over en Amager-spiller.

Bakken endte med at tage en sejr lydende på 76-105 og det gav et avancement til fjerdepladsen i Basketligaen, á point med Randers og to foran BMS-Herlev, hvor begge af de modstandere dog har en kamp i hånden i forhold til Bakken.

Bakkens næste opgave er Værløse på hjemmebane fredag 9. december, inden den lyder på Basketball Champions League mod Dacka Basketbol i Ceres Arena 13. december.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119650/bs.html

Billede: Basketball Champions League

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
NEWS ARCHIVE