Vikarierende træner løser opgaven til UG mod Amager

Efter de første ti minutter var der ingen tvivl om at Bakken Bears ville tage sejren i lørdagens kamp på Amager. Dermed kunne vikarierende head coach Florian Wedell tage sin første sejr på liganiveau med cifrene 76-105 og Bakken Bears avancere til fjerdepladsen i Basketligaen.

Bakken Bears’ normale cheftræner Anders Sommer var lørdag syg, så assistenttræner Florian Wedell fik sin første kamp som head coach på liganiveau – og den opgave blev løst til UG.

Fra kampens start viste Bakken, at spille hurtigt og tvinge Amager op i tempo. Bolden gik igennem 207 centimeter store Michel Diouf, der både scorede et par gange selv, og åbnede op, så Noah Churchill scorede seks point i kampens første fase. Det var imidlertid forsvaret, der åbnede mest op.

På scoringstavlen havde Bakken en lille føring, men på trods af et tordnede dunk fra Gustav Knudsen i syvende minut, kunne de forsvarende mestre ikke trække fra Amager. Hjemmeholdet smed en række bolde væk og gav lette scoringer til Bakken, men de fandt også scoringer fra blandt andet Tomas Bjarkason, Carl Gustav Hjorth og amerikanske Jordan Johnson.

På vej ind i anden periode havde Bakken opnået en lille føring på 15-21, men mestrenes forsvar fortsatte imidlertid med at lægge pres på. Tidlige scoringer fra Skyler Bowlin, Darko Jukic, Ryan Evans og Elijah Childs skabte et forspring, som støt voksede til 31-44 ved halvleg.

De første minutter af anden halvleg brugte Bakken til at få forspringet til at nå 20 point og her forblev det resten af kampen. Der var minutter til alle spillere på holdet, men især en Gustav Knudsen i hopla fik noget ud af det og blev topscorer med 19 point. Igen og igen cuttede den unge forward mod kurven og hans medspillere fandt ham oftest fri til et akrobatisk layup over en Amager-spiller.

Bakken endte med at tage en sejr lydende på 76-105 og det gav et avancement til fjerdepladsen i Basketligaen, á point med Randers og to foran BMS-Herlev, hvor begge af de modstandere dog har en kamp i hånden i forhold til Bakken.

Bakkens næste opgave er Værløse på hjemmebane fredag 9. december, inden den lyder på Basketball Champions League mod Dacka Basketbol i Ceres Arena 13. december.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2119650/bs.html

Billede: Basketball Champions League

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE