Sejr i Champions League!

Endelig gik marginalerne Bakken Bears’ vej, da Darko Jukic i allersidste millisekund afgjorde kampen mod Dacka Basketbol fra Tyrkiet. Dermed fik Bakken endelig en sejr i BCL grundspillet, med cifrene 68-66.

Helle hallen stod op og holdt vejret i kampens sidste sekunder. Elijah Childs havde udlignet til 66-66 med halvandet minut igen og siden da havde ingen af holdene fået bolden i kurven.

Can Korkmaz havde chancen for at sende Dacka i front med tre, da der resterede 17 sekunder, men bolden klinkede af kurven og endte i Ellijah Childs’ store hænder. Bakken havde så chancen for at sætte et angreb op i de sidste sekunder og det blev en succes.

Darku Jukic fik bolden i venstre side med fire sekunder igen, tog et par driblinger, fintede med skulderen, spandt omkring sig selv og lavede et hook skud som hornet lød.

Da bolden gik i kurven eksploderede hallen i jubel og Bakkens spillere stormede på gulvet. Dommerne lagde dog kortvarigt en dæmper på festlighederne, da de ville vurdere, om Jukic’ skud var sendt afsted i tide. Sekunderne gik og forløsningen kom endelig og så kunne de 2200 tilskuere og holdet igen fejre sejren.

Bakken Bears er på trods af aftenens resultat uden chancer for avancement i Basketball Champions League. For at det skulle have været muligt, skulle Bears have vundet med 15 eller mere. Alligevel var det en tilfreds head coach Anders Sommer, der mødte op til pressemøde:

– Da dommerne samledes efter kampen havde jeg en god fornemmelse. Folkene på bænken fortalte mig, at den burde tælle. Vi havde faktisk forsøgt at få bolden til Darko angrebet før, men ikke lykkedes med det, og så ender bolden hos ham til sidst alligevel, så det var perfekt, sagde Sommer med et stort smil.

Også dagens helt var tilfreds efter kampen:

– Ligesom i sidste hjememkamp i BCL kom det ned til sidste sekund, men jeg er virkelig lykkelig for at den faldt ud til vore side denne gang. Det stod lige, da jeg skulle skyde det sidste skud, så presset var ikke så stort. Hvis vi misser går vi i overtid, så jeg havde en god fornemmelse, vi fik en god chance og jeg lavede et godt lille spin move, sagde Darko Jukic med et smil.

Bakkens næste opgave er lørdag på hjemmebane i Sparekassen Danmark Basketball Center mod Værløse i en pokalottendedelsfinale, inden Ceres Arena igen lægger gulv til BCL tirsdag 20. december, hvor Ludwigsburg kommer på besøg.

Billede: Tom Andreasen Fotografi/Basketball Champions League
Statistik: https://www.championsleague.basketball/22-23/game/1312/Bakken-Bears-Dar%c3%bcssafaka#tab=boxscore

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE