Opponent spotlight: Chris Lykes, Horsens IC

På søndag møder bjørnene Horsens IC i pokalturneringen, og her vil der endnu engang være stor fokus på Horsens point guard Chris Lykes. Med sine 173 cm er Lykes ligaens mindste spiller, men det forhindrer ham ikke at putte bolden i kurven. 24 point pr. kamp snitter amerikaneren, hvilket gør ham til Basketligaens topscorer.

Lykes’ store force er i den offensive del af spillet, og han er en af de mest kreative spillere i ligaen. Det har bjørnene oplevet på nærmeste hold de seneste to indbyrdes opgør mod Horsens, hvor Lykes er blevet topscorer i begge kampe med henholdsvis 25 og 29 point. Hans store styrke er især hans hurtighed, ball handling og evne til at score. Som spiller minder han meget om den tidligere Boston Celtics spiller Isaiah Thomas.

Lykes er kommet til Horsens efter en imponerende collegekarriere. I college tørnede han ud for Miami Hurricanes i 4 år inden han skiftede til Arkansas Razorbacks. I Miami viste Lykes sig som en god scorer, hvor han i tre sæsoner snittede over 15 point pr. kamp.

Lykes har via hans high school og collegekarriere skabt et navn for sig selv, hvilket ses tydeligt med over 80.000 følgere på instagram. Selvom Lykes var et stort navn i college, så fik han ikke chancen i NBA. Amerikaneren valgte derfor at tage turen over Atlanten og bosætte sig i Horsens. Et stort navn og en spektakulær spiller, som har været en stor gevinst at få til dansk basket.

Se videoen der gik viralt, hvor Lykes går head to head mod et andet stort college navn, Isaiah Washington.

Kom og støt Bakken Bears mod Chris Lykes og resten af Horsens IC. Kampen spilles søndag klokken 14.00 i Sparekassen Danmark Basketball Center. Køb billetter her

Billede: Kim Haugaard

Bakken Bears vs Horsens, basketball, vejlby risskov hallen Nummer 3 Tony Carr Nummer 5 Ryan Evans Nummer 7 Noah Churchill Nummer 10 Eliah Childs Nummer 12, Skyler Bowlin Nummer 22, Deng Adel
Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE