Opponent spotlight: Chris Lykes, Horsens IC

På søndag møder bjørnene Horsens IC i pokalturneringen, og her vil der endnu engang være stor fokus på Horsens point guard Chris Lykes. Med sine 173 cm er Lykes ligaens mindste spiller, men det forhindrer ham ikke at putte bolden i kurven. 24 point pr. kamp snitter amerikaneren, hvilket gør ham til Basketligaens topscorer.

Lykes’ store force er i den offensive del af spillet, og han er en af de mest kreative spillere i ligaen. Det har bjørnene oplevet på nærmeste hold de seneste to indbyrdes opgør mod Horsens, hvor Lykes er blevet topscorer i begge kampe med henholdsvis 25 og 29 point. Hans store styrke er især hans hurtighed, ball handling og evne til at score. Som spiller minder han meget om den tidligere Boston Celtics spiller Isaiah Thomas.

Lykes er kommet til Horsens efter en imponerende collegekarriere. I college tørnede han ud for Miami Hurricanes i 4 år inden han skiftede til Arkansas Razorbacks. I Miami viste Lykes sig som en god scorer, hvor han i tre sæsoner snittede over 15 point pr. kamp.

Lykes har via hans high school og collegekarriere skabt et navn for sig selv, hvilket ses tydeligt med over 80.000 følgere på instagram. Selvom Lykes var et stort navn i college, så fik han ikke chancen i NBA. Amerikaneren valgte derfor at tage turen over Atlanten og bosætte sig i Horsens. Et stort navn og en spektakulær spiller, som har været en stor gevinst at få til dansk basket.

Se videoen der gik viralt, hvor Lykes går head to head mod et andet stort college navn, Isaiah Washington.

Kom og støt Bakken Bears mod Chris Lykes og resten af Horsens IC. Kampen spilles søndag klokken 14.00 i Sparekassen Danmark Basketball Center. Køb billetter her

Billede: Kim Haugaard

Bakken Bears vs Horsens, basketball, vejlby risskov hallen Nummer 3 Tony Carr Nummer 5 Ryan Evans Nummer 7 Noah Churchill Nummer 10 Eliah Childs Nummer 12, Skyler Bowlin Nummer 22, Deng Adel
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE